Tendenser:

Vin af Australia

Se alle produkter i Vin af Australia

Vine fra Australien har gennemlevet en fantastisk udvikling de seneste år. De sidste 15-20 år er eksporten vokset med op til 350 millioner liter vin og antallet af vingårde har nået 1.350. Derudover har Australien endda et mål om at fordoble disse tal i de kommende årti.

Vinindustrien i Australien prøver at drage nytte af de nye teknologier og fleksibiliteten. Der er ikke oprindelsesgarantier og vingårdene har muligheden for at producere forskellige vine og varianter, med kun én geografisk kontrol der dækker over dem.

Vine fra Australien dyrkes primært i det sydøstlige af øen, hvor klimet minder om det ved Middelhavet, men med længere efterår. Dette øger druens modningstid og giverne vinene mere krop og alkohol end de vine vi normalt kender fra Middelhavsområdet.

I Australien kommer vinene fra forskellige franske varianter med amerikansk stamme. Blandt de hvide varianter finder vi Chardonnay, Moscatel, Semillon, Riesling og Sauvignon Blanc. Mellem de røde møder de mere klassiske som Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Monastrell.

Køb Vine af Australia online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin Af Australia: Robert Parker-bedømmelse