Tendenser:

Vin Bianco di Custoza

Se alle produkter i Vin Bianco di Custoza

Vinregionen Veneto i Italien er kendt for sin store produktion af hvidvine, og regionen er blandt andet kendt for Prosecco, men der er andre vine, man ikke bør overse. I området Bianco di Custoza produceres dejlige hvidvine, som siges at modsvare den røde Bardolini.

Vinene har navn efter Custoza, en landsby sydøst for Garda-søen og sydvest for Verona. Vinproduktionen strækker sig over mere end 1.300 hektar, og markerne er ofte kunstvandede og består af meget stenet jord. Vinene er ikke specielt dyre men er af overraskende høj kvalitet. Mange gange er etiketten kun mærket som Custoza. Vinene er ofte tørre, lette og med masser af karakter. Vinene fås både som stille vine (almindelig hvid og Superiore), mousserende vine (Spumante) og som lidt sødere dessert- og specialvine (Passito).

Druer i en Custoza

Der findes ni forskellige druesorter, som må bruges i en Bianco di Custoza, men langt størstedelen af vinene er som regel baseret på de tre vigtigste sorter med følgende blandingsforhold: Trebbiano Toscano (mellem 20% og 45% i den færdige vin), Garganega (mellem 20-40%) og Trebbianello (mellem 5-30%). Trebbianello er måske ikke så kendt, men DNA-analyse viser, at den er i familie med Tocai Fruilano.

Andre sorter der må bruges, men som bruges i langt mindre omfang, er Cortese (også kendt som Bianca Fernanda), Malvasia Bianca, Riesling Italico (eller Welschriesling), Pinot Bianco, Chardonnay og Manzoni Bianco. En vin fra Bianco di Custoza bør være let og med noter af frisk citrus.

*

Krav til produktionen*

En standard Bianco di Custoza hvidvin skal være på mindst 11%, mens en Superiore skal helt op på 12,5%. I Italien kan Superiore-vine som regel nøjes med at have en alkoholprocent på mellem 0,5-1% højere end standardvinen, men både Bardolini og Bianco di Custoza stiller højere krav på dette område.

Den mousserende version, Bianco di Custoza Spumante skal være på mindst 11,5% og tilladte gæringsmetoder er enten Metodo Classico, som er andengæring på flaske, eller Charmat-metoden, hvor vinen gærer færdig i trykbeholdere. For at producere den sødere Passito bliver druerne tørret efter høst for at øge alkoholprocenten, og vinen bliver lagret i mindst et år.

Køb Vine af Bianco di Custoza online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin Bianco di Custoza: bedste Sælgere

se alle

Vin Bianco Di Custoza: rød

se alle

Vin Bianco Di Custoza: hvid

se alle

Seneste nyheder i sortimentet

se alle