Vidste du, at det er godt for helbredet at mødes til en drink?

bar, pub, værtshus, glas, vin

Det kan påstås, at det at slukke tørsten på den nærmeste beværtning er en slags nationalsport. Vi har desuden netop fejret den Internationale Venskabsdag. En tidligere publiceret undersøgelse fra Oxford Universitet viser, at en tur på bar gør os mere muntre, sunde og glade.  Det hænger nok sammen med, at det ofte er over en drink, at vi socialiserer med andre og møder vores venner.

Baren: en helligt sted for venskaber

Baren er et oplagt mødested. Barens sociale liv højner livskvaliteten for mange, da en vigtig del af det at bevare et venskab er at mødes ansigt til ansigt. Undersøgelsen fra Oxford Universitet indikerede netop også, at personer, som besøger udskænkningssteder i nærheden af, hvor de bor eller arbejder, udviser en tendens til at have flere nære venner.

Solide venskaber

Det siges, at det at gå på pub eller bar kan hjælpe med at skabe et solidt socialt netværk. Det sociale aspekt giver større lykkefølelse og en bedre sundhed generelt. Forfatterne bag rapporten understreger, at venskaber helst skal skabes og opretholdes ansigt til ansigt. De sociale netværk og den digitale verden er blot et supplement, som ikke fuldstændigt kan erstatte den menneskelige kontakt. Når man mødes til en drink, kan det være med til at forstærke venskabets bånd.

Forskere fra instituttet for eksperimentel psykologi ved Oxford Universitet fandt dog også ud af, at pubben eller baren i lokale områder er at foretrække. Beværtningen i nabolaget eller i en mindre kommune har en mere familiær atmosfære, hvor man kan pleje forholdet til nære venner. Barer og pubber i større byer og bymidter giver ikke den samme mulighed for at skabe tætte venskaber.

Mød hinanden på pubben, men drik med måde

Da Oxford-undersøgelsen blev offentliggjort, understregede konklusionen også, at et begrænset og moderat alkoholforbrug forbedrer trivsel og visse sociale færdigheder. Alkohol gavner trods alt ikke i alle sociale sammenhænge. Så husk på at drikke med måde.

De hyggelige barer og pubber tilbyder sociale rammer, hvor man kan nyde en drink med vennerne i en ansvarlig, fælles atmosfære. Så det er da værd at overveje at komme op af sofaen, ud ad hoveddøren og møde vennerne til en drink. Sæt mobilerne på lydløs, sæt jer ned, og nyd en stund med godt, gammeldags venskab.

 

Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon 2017

Robert Mondavi Winery tilbyder os denne Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon 2017. Det er en rødvin fremstillet i Californien og baseret på klynger af cabernet sauvignon fra 2017. Den har en alkoholprocent på 13 %.

Feudo Arancio Cabernet Sauvignon 2017

Feudo Arancio Cabernet Sauvignon 2017: Vingården Feudo Arancio præsenterer Feudo Arancio Cabernet Sauvignon 2017. Det er en siciliansk rødvin, der er lavet på Cabernet Sauvignon 2017, og den har en alkoholprocent på 13,5 %.

Vodka-trends: firmaer anvender visuel forførelse

vodka, vodka-trends, drinks, spiritus

Vodka ligger fortsat højt på listen over populære spiritusser. Det skyldes måske, at de forskellige vodkamærker lægger meget energi i at genopfinde sig selv og tilføje merværdi til netop deres brand. Du kan nu købe flasker udformet som læbestifter eller krystalkranier, og der lægges i det hele taget meget vægt på den visuelle oplevelse såvel som smagen. Læs videre for at lære lidt mere om tidens tendenser indenfor vodka.

Fortidens vodkaflasker

Nogle af de ansvarlige, som er tilknyttet de største vodkamærker, forklarer nærmere om, hvordan tidligere tiders markedsføring blev udført. Dengang flaskerne bare var gennemsigtige og havde etiketter i rød og guld. Der var stort set ingen variationer, men med tiden er de blevet genstande for forbrugernes begær.

Fleksibilitet og modernitet

Heldigvis er der gennem tiden brugt ressourcer på at transformere vodkaflaskerne. Det afspejler samtidig, at vodkabranchen udviser større fleksibilitet og innovation, end man gør på markedet for vin.

vodka, vodka-trends, drinks, spiritus

Begrænsede udgaver

Vodkabranchen er desuden også begyndt at fremstille begrænsede udgaver af deres flasker. Det tiltrækker opmærksomheden hos nogle af de forbrugere, som er kvalitetsbevidste. De begrænsede udgaver er normalt eksklusive flasker, som er designet af modeskabere, og ofte begrænses oplaget af flasker til et relativt lavt antal. De er unikke, nummererede og henvender sig i høj grad til samlere.

Neuromarketing

Det siger sig selv, at mange af vores indtryk bliver opfattet gennem synssansen. Og sådan forholder det sig også, når det handler om drikkevarer. Det handler i høj grad om mode. Vodkavirksomhedernes ansvarlige ved, at forbrugerne sætter deres lid til det de ser, og at de er i stand til at genkende en form for koder. Blandt andet kan farver have afgørende betydning: grøn repræsenterer æblesmag, lyserød repræsenterer vandmelon- eller jordbærsmag osv.

Fra Victoria’s Secret til Moschino

Når de skal designe deres flasker, vælger nogle vodkaproducenter at samarbejde med firmaer, som har cementeret sig som stærke globale influenter. Der er blandt andet eksempler på samarbejder med firmaer som Victoria’s Secret og Moschino. Kollaborationer som disse fremhæver en ekstrem luksus, og det indikerer også, at vodkaen er anderledes, af god kvalitet og drikkes eksklusivt.

Denne destillerede spiritus har ikke en klar oprindelse, skønt navner er russisk. Vodka produceres generelt gennem gæring af korn og andre stivelsesholdig planter som f.eks. rug og hvede. Drikken bør allerhelst nydes meget kold, og den har som oftest en høj alkoholprocent afhængigt af typen.

 

Vin og yoga – en spændende ny trend

Denne nye tendens inspirerer endda også til andre sammensætninger såsom yoga og øl, og pilates og mange andre drikkevarer. Selv om det kan virke som en noget excentrisk idé, så findes der faktisk sådanne hold. Flere og flere centre og klasser er ved at få øjnene op for modefænomenet vin og yoga. Det er slet ikke så mærkeligt, for begge koncepter er sunde for helbredet.

Fordelene ved at dyrke yoga er velkendte. Et mådeholdent indtag af vin har masser af fordele for kroppen og giver ovenikøbet følelsen af velvære. Derfor er det nærmest oplagt, at en kombination af både vin og yoga resulterer i en næsten magisk oplevelse.

Yoga i vinmarkerne

Denne nye trend kan dyrkes på flere måder. Det kan for eksempel være, at du nyder et glas afslappende vin på det lokale yogahold. Men der er også vingårde, som har fokus på en sund livsstil. Her har du mulighed for både at opleve naturen og vinmarkerne, og samtidig tilbydes du fantastiske omgivelser til at praktisere yoga.

Træn med et glas vin

Alt tyder på, at denne trend vil vokse fremover. Det er nemlig ikke blot på mode at tage på et afslappende vingårdsophold. Der er også meget interesse omkring, hvordan man kan udføre de fysiske stillinger (også kaldet asanaer) med et glas vin i hånden.

I New York er der masser af muligheder for at finde hold med både vin og yoga. Og som nævnt tidligere er der også hold, som inkluderer andre drikkevarer som f.eks. øl.

vin, vin og træning, vin og yoga, yoga, yoga og øl

https://www.flickr.com/photos/moritzbarcelona/28468105968

Mange rutinerede yogaudøvere synes måske det er en mærkelig tendens. For hvor mange stillinger kan man egentlig udføre, når man forsøger at holde styr på både kroppen og glasset på samme tid? Men det handler i bund og grund om at gøre noget anderledes, noget som er originalt og sjovt. Det er sundt for sjælen at være sammen med andre mennesker, især når det både er i forbindelse med sport, og mens du drikker et glas vin eller en øl.

Fordele ved yoga

Det er interessant at følge et hold, hvor denne nye trend dyrkes. Der er endda dem, som siger, at de har svært ved at udføre nogle af de mere komplicerede yogastillinger, hvis de ikke har nydt lidt vin inden.

Gør noget godt for krop og sjæl med blot en enkelt disciplin. Sådan kan man definere yoga. Fordelene inkluderer forbedret hjertesundhed og en forbedret evne til at håndtere stress og angst, takket være meditation og kontrol af åndedrættet. En undersøgelse, udført af American College of Cardiology i Dubai, fokuserede på patienter med hjertesygdomme. Udover kredsløbstræning praktiserede patienterne også yoga. Med denne kombination kunne de reducere niveauet af både blodtryk, BMI og kolesterol op til to gange så meget.

En rejse gennem afrikanske vine

afrikansk vin, sydafrikansk vin, sydafrika, constantia, stellenbosch, paarl, tanzania, kenya, etiopien, nordafrika, marokko, tunesien, egypten

I de senere år har det afrikanske kontinent udviklet sig til lidt af et forjættet vinland. De sydafrikanske vinmarker nyder allerede godt af et flot omdømme, og her produceres mange kvalitetsvine. Men der er faktisk store dele af det afrikanske kontinent, som står midt i en ægte vinrevolution.

Når der tales om Afrika og vin, er det dog værd at huske på, at alkohol i mange afrikanske lande forbydes af religiøse årsager. På grund af dette har produktionen og handlen med vin aldrig udviklet sig i same grad som i andre dele af verden.

Tjek ind, og tag med os på en rejse til det afrikanske kontinent … Der er tid nok til at læse denne artikel!

Sydafrika

Sydafrika er uden tvivl det mest berømte – og mest værdsatte – land på kontinentet, når det drejer sig om vine. Vinkulturen har været en del af landet siden 1600. Den blev introduceret af hollænderne, som faciliterede handler mellem Europa og Asien. Sidenhen var det de franske og hollandske huguenotter, som frem mod 1680 gav vinmarker og frugtplantager en hovedrolle i landets økonomi. Huguenotterne var flygtet fra Europa efter den franske regent Louis XIV tilbagekaldte Nantes-ediktet.

Sydafrika har tre meget vigtige vinområder, som producerer vine, der sælges globalt. Det første, og ældste, område er Constantia, der ligger ved Kap Det Gode Håb. Her blev den første sydafrikanske vingård grundlagt tilbage i 1685. Stellenbosch er et andet område, som desuden er berømt for sine hedvine. I området Paarl bliver der produceret både mousserende vine og brandy.

Den mest udbredte drue i Sydafrika er sorten Chenin Blanc, som lokalt også kaldes Steen. Den er fantastisk med både Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Colombard og Cape Riesling, som også kendes som Muscat of Alexandria. Blandt de røde druer er det Cabernet Sauvignon, Cinsault, Merlot og Shiraz, som skiller sig ud. Den lokale sort Pinotage er også vigtig at nævne. Den opnås ved at krydse Cinsault og Pinot Noir.

Tanzania

Tanzania har ikke været på vinens verdenskort særligt længe. I 2002 besluttede en ingeniør fra Verona ved navn Fiorenzo Chesini at investere betydelige ressourcer i et projekt, som hjælper lokale producenter. Takket være Chesinis investeringer er der blevet opført nyskabende vingårde i hjertet af Dodoma-regionen. Her, midt i landet, dyrkes druerne på et plateau, der ligger mellem 1.100 og 1.200 meter over havets overflade.

I byen Hombolo findes der vingårde, som fremstiller intense og eksotiske kvalitetsvine. Vinene herfra tåler sagtens sammenligning med vine fra andre lande og kontinenter. Vinmarkerne i Tanzania består hovedsageligt af sorterne Marzemino, Teroldego, Aglianico og Syrah. Disse sorter blev i sin tid introduceret af europæiske missionærer.

Kenya

Kenya ligger fortsat helt i front med deres vinproduktion. De bedste vine er i øjeblikket fremstillet på Colombard-druen, som dyrkes i området ved Naivasha-søen nordvest for Nairobi.

Hvis du ønsker at smage en lokal specialitet, bør du prøve mnazi. Det er en vin med en hvidlig farve, som er lavet på kokospalmer. Kokosvin fremstilles ved at fermentere harpiksen fra palmen, og vinen har en ret syrlig smag. Vi må derfor advare først: mnazi viser sig ofte at overvælde de europæiske rejsendes smagsløg!

Etiopien

Desværre er vinproduktionens oprindelse i Etiopien knyttet til en sort side af historien: den italienske kolonialisme i Abessinien. De italienske besættelsestropper begyndte at dyrke druer i nærheden af ​​hovedstaden Addis Abeba for at producere vin lokalt. Efter uafhængigheden fra Italien (1947) blev vinproduktionen nationaliseret, og den stagnerede herefter i flere år.

Men i 2012 inviterede den tidligere præsident Meles Zenawi den store, franske drikkevareproducent Castel til at investere i udviklingen af Etiopiens vinproduktion. Den franske gigant importerede sorterne Syrah, Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon. Disse druer viste sig at trives rigtig godt i et ideelt miljø i Etiopiens højland og grønne dale.

afrikansk vin, sydafrikansk vin, sydafrika, constantia, stellenbosch, paarl, tanzania, kenya, etiopien, nordafrika, marokko, tunesien, egypten

Nordafrika

Marokko producerer hovedsageligt rødvine. Området med den største andel af vinmarker er Meknes-dalen, som ligger omkring 600 meter over havets overflade vest for Fez. Der findes desuden vinmarker ved kysten i byerne Rabat og Casablanca og i Atlasbjergene.

Tunesien har i mellemtiden specialiseret sig i at producer hvidvine af høj kvalitet. Tunesien er et af de få afrikanske lande, hvor vinproduktion har en lang historie: her dyrkede fønikierne engang Muscat, som de sidenhen anvendte til fremstilling af vin.

Egypten er et vigtigt stop på vores rundrejse. Dyrkningen og produktionen af egyptisk vin har dybe rødder. Det fremgår blandt andet af hieroglyfferne, der dekorerer faraoernes grave. Arkæologer har også fundet bevis for dette i skriftlige dokumenter. De gamle egyptere dyrkede intensivt Nildeltaet med vinstokke, og vin var de adeliges ædle drik. Ifølge legenden var det guden Osiris selv, der lærte mænd at fremstille vin.

Nu til dags er den egyptiske vinproduktion sat på vågeblus, da befolkningen hovedsageligt udgøres af muslimer. Men lige så stille er lokale producenter begyndt at investere i produktion og eksport af vin. Både hvidvine, rødvine og rosévine er med til at føre Egypten frem i feltet på det internationale marked.

Har du fået lyst til at smage? Sæt Toto’s sang ”Africa” på fuld styrke, og opdag dette smukke kontinent gennem vinglasset!

Sammensætninger med arabisk mad

arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

Arabisk mad er kendetegnet ved dens dejligt krydrede og stærke smag. Sammenlignet med andre gastronomiske retninger er det ikke lette retter, men det er til en vis grad muligt at reducere denne følelse af tyngde i retterne. Det siger sig selv, at man selvfølgelig ikke skal overspise, for det kan give problemer med fordøjelsen. Men lad os derudover også se nærmere på, hvilke drikkevarer vi kan sætte sammen med de lækre retter.

Sådan sammensætter du drikkevarer med arabisk mad

Hvis du ønsker at spille op mod de lidt bittersøde, salte, sukkerholdige og krydrede smage i opskrifterne, kan du vælge vine, der mildner disse smage. Men pas på, at smagene ikke bliver holdt helt i baggrunden, for de er virkelig en oplevelse for ganen. Det skal desuden også bemærkes, at arabisk mad af religiøse årsager traditionelt set ikke ledsages af vin.

Hvidvine

Hvis du står i en situation, hvor du skal finde den rette vin til saucer eller dyppelse, som f.eks. den traditionelle hummus, så er det bedst at vælge en hvidvin, da vinens friskhed vil tilføje mere lethed til retten. Sådanne retter ledsages ofte også af en speciel type brød. Til disse retter anbefales det at gå efter en Chardonnay-hvidvin.

arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

Det er også et lækkert valg at åbne en hvidvin af typen Sauvignon Blanc til disse retter. Vinen er oplagt at sætte sammen med både shawarma, retter med ris, bulgur, tabouleh eller salater med krydderier. Det er dog ikke de eneste hvidvine, som er gode at nyde sammen med disse retter; vi kan også varmt anbefale at åbne en flaske frugtig Verdejo fra Rueda.

Rødvin

Rødvin egner sig godt til opskrifter med kød. De bedste rødvine, som kan fremhæve smagen i arabisk mad, er Merlot-, Malbec- eller Rioja-vine. Det skyldes, at disse rødvine ikke overdøver de lækre og krydrede smagsoplevelser, som maden tilbyder. Disse vine er også gode til opskrifter med lam.

arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

De franske Carménère-vine har f.eks. en fin aroma af urter, en antydning af frugt og noter af grøn og rød paprika. Den anbefales derfor af mange eksperter for at fremhæve krydderierne, som klart indtager hovedrollen i retterne. Som følge heraf anbefales også både yngre og lagrede rødvine, som besidder egenskaber og noter af nødder eller kirsebær med nuancer af vanilje.

Rosé

Til retter med ris, især opskrifter med grøntsager, kan det klart anbefales at vælge en ung rosé.

Sherry

Denne drik giver optimalt modspil til mange orientalske retter, især fra det arabiske køkken. Den passer godt til kylling med karry, såvel som til den traditionelle tagine. Denne ret består normalt af grøntsager, fisk, kylling, ris og mange andre ingredienser.

Øl

Visse retter, som f.eks. kebab, er ikke så almindelige at nyde med et glas vin. Til denne og andre retter, som regel hurtige og lette retter, kan man i stedet snuppe en kold øl. Friskheden i øl kan fremhæve mange forskellige nuancer af smag i maden.

 TAGS:Poliziano Vin Santo Di Montepulciano 375ml 1993

Poliziano Vin Santo Di Montepulciano 375ml 1993

Uvinum samfund validerer Poliziano Vin Santo Di Montepulciano 375ml 1993 med 4 5 poeng.

Enrique Mendoza Chardonnay 2016

 TAGS:Marcel Lapierre Vin de France la Cuvée du Chat 2017

Marcel Lapierre Vin de France la Cuvée du Chat 2017

Marcel Lapierre Vin de France la Cuvée du Chat 2017 kommer det fra håndet til Marcel Lapierre.

En guide til vinturisme i Spanien for udlændinge

Alle ved, at turismen i Spanien lever i bedste velgående. Men der er måske ikke så mange som ved, at antallet af vinturister er stigende. Takket være landets betydningsfulde regioner og udbredelsen af de spanske vine over hele verden, er Spanien en af vinturisternes foretrukne destinationer.

Den spanske forening for vinturisme og gastronomisk turisme belyser denne stigning med nogle tal: det gennemsnitlige forbrug for udenlandske vinturister i Spanien udgør i gennemsnit 500 euro om dagen (ca. 3.700 kr.). Det er et betydeligt forbrug, som vingårde og agenter indenfor denne sektor bør bide mærke i for at promovere vinturisme i endnu højere grad.

vinturisme, vinturister, turisme og vin

Vinturister kommer fra hele verden.

Foreningens tal viser, at vinturisterne kommer fra mange forskellige lande. Hovedparten kommer fra USA og Canada, efterfulgt af Australien og Storbritannien, Tyskland, Skandinavien og Holland samt et betydeligt antal besøgende fra asiatiske lande. Mange af vinturisterne kommer dermed langvejsfra, og det gennemsnitlige ophold er normalt på en uge. For de rejsende har Spanien mere at byde på end de fantastiske vinområder. Når man er i landet, kan det f.eks. også anbefales at besøge verdenskendte byer som Madrid og Barcelona.

Der er mere i vente for vinturisterne.

De udenlandske vinturister værdsætter i høj grad de spanske vine. Ydermere nydes vinene i kombination med den lokale gastronomi, som landet også har været kendt for i mange år. De rejsende sætter også stor pris på både historie og kultur. Den spanske forening for vinturisme og gastronomisk turisme forklarer, at vinturismen her, i modsætning til andre lande, har et enormt potentiale, da det ikke er sæsonbetonet, og oplevelserne er ikke overrendt af et stort antal andre rejsende.

vinturisme, vinturister, turisme og vin

Foreningen anbefaler, at vine og andre produkter fremvises og forklares for de besøgende. Denne type rejsende kan nemlig godt lide at få viden, undersøge og at smage.

Der er flere tal, der bakker op om, at Spanien er blevet en vindestination. Foreningen for spanske vinbyer (ACEVIN) nævner, at vinturismen er steget med 28 % i landet i 2018. Økonomisk set svarer det til et beløb på 67 millioner euro (ca. 500 mio. kr.).

Informationer fra denne forening beretter, at vingårde og vinmuseer har mere end 3 millioner besøgende årligt. De ansvarlige for foreningen forklarer, at vintraditionen i Spanien er vidt udbredt. Det forårsager samtidig en positiv indvirkning på mange andre sektorer, både i forhold til turismen og på det kulturelle niveau. Foreningen oplyser, at nogle af de foretrukne turistdestinationer er vin- og brandyruterne i Marco de Jerez-regionen og vin- og cavaruten i vinturismeområdet Penedès.

Hvordan påvirkes din hud, når du drikker?

alkohol og hud, vin, vin og hud

Når vi taler om vin og pleje af huden, så er det relevant at nævne polyfenolerne i druerne. Polyfenoler er en variant af antioxidanter, som generelt er gode for huden, og som virker foryngende. Indtag af alkohol kan dog have nogle negative virkninger, hvis man ikke drikker med måde. Et af de første negative tegn er dehydrering, som påvirker både kroppen og huden. Her kommer vi nærmere ind på, hvordan indtag af alkohol kan påvirke din hud.

Alkoholens effekt på huden

Ifølge publikationen Wine Spectator er der nogle drikkevarer, såsom vin, som dehydrerer både kroppen og huden. Hvis man indtager for meget, kan dette medføre, at huden bliver mere rynket og tør. Alkohol fungerer også som en såkaldt vasodilator, hvilket betyder, at dine blodkar udvides, når du drikker. Denne udvidelse, kombineret med væskeophobning i kroppen grundet dehydreringen, kan forårsage hævelse i visse dele af kroppen.

Det er dog blevet fastslået, at personer, som kun drikker i moderate mængder, ikke oplever særligt mange bivirkninger i forhold til deres hud. Dette gælder især sunde personer: personer, som drikker nok vand hver dag, som spiser sundt, som motionerer…

Destillerede drikkevarer

Størstedelen af de destillerede drikkevarer, som f.eks. rom, tequila eller vodka, reducerer normalt iltniveauet i blodet. Det kan derfor skabe en ubalance i forhold til produktionen af kollagen i huden. Som følge heraf kan huden komme til at se slap og kedelig ud.

Forbruget af alkohol øger desuden sandsynligheden for, at du får bumser, hudorme og urenheder. Huden bliver også mere tør, fordi den får tilført mindre ilt via blodet. Derudover medfører et større forbrug af alkohol hævelse rundt omkring på kroppen, hvilket skyldes det høje sukkerindhold og fordi alkoholen medfører væskeophobninger. Hvis du vil passe godt på din hud, er det derfor vigtigt at huske at drikke med måde.

Hvordan påvirker øl din hud?

Alt, der drikkes i store mængder, har negative konsekvenser for vores kroppe. Øl indeholder salt, og det viser sig, at øl nok ikke har nær så mange positive virkninger på kroppen, som man tidligere troede. Hvis øl drikkes i mindre mængder, kan det dog styrke hår, ansigt og krop, da det tilfører fugtighed og gør dem blødere. Man kan faktisk købe ansigtsmasker og spa-behandlinger med øl, og det er behandlinger som oplever stor succes.

Polyfenoler i rødvin

Som vi nævnte først i artiklen, så har rødvin foryngende egenskaber. Dette skyldes først og fremmest stoffet resveratrol, som er en polyfenol, der findes i skallerne af druerne. Resveratrol er specielt, fordi det er i stand til at bekæmpe frie radikaler, som er ustabile molekyler, der kommer fra ting som forurening og solskader.

 TAGS:Bogle Vineyards Chardonnay 2017

Bogle Vineyards Chardonnay 2017

Bogle Vineyards er udvikkleren af denne Bogle Vineyards Chardonnay 2017

Vin til burgeren?

Traditionen tro drikker de fleste nok sodavand til deres burger. Men det er selvfølgelig ikke en fast regel, og en burger kan nydes sammen med mange andre drikkevarer. En lækker burger kan sagtens indtages sammen med et glas vin, for oksekød passer rigtig godt sammen med rødvin. Her kigger vi lidt nærmere på, hvilke drikkevarer der er værd at sætte sammen med din næste burger.

Vin til burgeren har længe været et hit. Det er dog værd at overveje, hvilken slags burger det er, inden du vælger vinen. En kyllinge- eller kalkunburger passer som regel bedst med rosé- eller hvidvine, altså en frisk vin. Disse vine har en blød og delikat smag, som også bliver fremhævet af ingredienserne i burgeren, hvad enten det er tomat eller løg.

Burger, burger og øl, burger og vin, vin, øl, cava

Udvalget af vegetariske eller veganske burgere bliver mere og mere udbredt, og disse akkompagneres oftest bedst af blødere hvidvine. Det er også værd at afprøve naturvine og økologiske vine for at gøre oplevelsen komplet.

Hvis burgeren er med oksekød eller har specielle ingredienser, som f.eks. bacon, ost eller æg, kan det anbefales at vælge en rødvin med en mere fyldig krop. Det er lækkert at sætte sådan en burger sammen med en spansk grenache eller en Cannonau di Sardegna. Det er vine, som har en lidt mere røget smag.

Dette er en perfekt sammensætning, som det også kunne bekræftes af Ruta Vino & Burguer med DO Navarra i Pamplona i november 2018. De mere moderne gourmetburgere gør det muligt at parre med vine af højere kvalitet. Lækre kvalitetsvine passer godt til de sofistikerede smage og tilfører nye dimensioner til disse retter.

Hvis du elsker en burger med ost, så vil du måske foretrække en crianza-vin af typen Rioja Reserva, Chianti Classico eller Montalcino Rosso.

Med cava

Det bliver mere og mere almindeligt at se folk nyde et glas cava sammen med deres burger. Så hvis du er frisk på at prøve noget anderledes og godt kan lide at vælge kraftige smage, så kan cava helt klart anbefales. Cava egner sig godt til at rense og forberede ganen i forhold til de anderledes og eksotiske smagsvarianter.

Den traditionelle øl

Det er dog ikke kun vine, som vinder frem og er blevet populære at sætte sammen med en saftig burger; en øl til maden er også vældigt populært. Hvis du skal sætte tænderne i en gourmetburger, kan du vælge at bestille en af de spændende specialøl på markedet. Det vil ophøje smagen og bringe ekstra nydelse til hele måltidet.

Burger, burger og øl, burger og vin, vin, øl, cava

85 % af de øl, som bliver drukket på verdensplan, er pilsnerøl. Så hvis du er mere til en klassisk øl, er der et væld af mærker på markedet at vælge imellem.

 

 

 

 TAGS:Matsu el Pícaro 2018

Matsu el Pícaro 2018


Matsu el Picaro 2018 er kommet på markedet med endnu mere “kraft, frækhed og mod”.

 TAGS:Oroya 2018

Oroya 2018

Det er en vine hvid af VT Castilla fra årgangen 2018.

Vodka er ikke blot en drink

Vi kender alle vodka som en drink, der kan drikkes rent. Vi ved også, at vodka kan kombineres med mange forskellige ingredienser for at skabe lækre cocktails. Det er dog ikke alle som ved, at vodka er et mere alsidigt produkt end som så. Her kigger vi nærmere på, hvilke andre formål vodka også kan anvendes til.

Bevar farverne i dit tøj længere

Du har måske allerede forsøgt dig med flere forskellige husråd for at bevare farverne i din yndlingsbluse i længere tid. Men alligevel nedbrydes farverne, når du vasker tøjet. Et mindre kendt råd er at blande én del vodka med én del vand og så sprøjte blandingen på tøjet, før du vasker det. På denne måde kan du bevare farverne i tøjet i længere tid.

drikkevarer, vodka, husråd med vodka

Vinduespudsning

Der findes masser af produkter til at pudse vinduer. Men du kan faktisk få endnu renere vinduer, hvis du hælder lidt vodka på kluden. Vodkaen hjælper nemlig med at få has på det snavs og fedt, som har det med at ophobe sig, især på køkkenvinduerne.

Mod insektbid

Sommeren er dejlig og længe ventet, men insektbid kan lægge en dæmper på glæden. Myggearterne i Danmark er generelt ikke farlige. Men der er eksempler på, at farlige myggearter har fundet vej til vores breddegrader. Du kan også blive stukket af f.eks. tigermyggen på din ferie, som kan resultere i grimme stik, der i nogle tilfælde kræver en tur på skadestuen. For at skræmme insekterne væk kan du prøve med en blanding af vodka og vand på både arme og ben. Det bør få kræene til at holde sig væk.

Velduftende fødder

Hvis dine fødder har tendens til at lugte lidt mere end normalt, er der produkter på markedet, som kan afhjælpe det. Du kan dog også forsøge dig med en hjemmelavet blanding. Læg fødderne i blød i den hvide drik for at mindske fodlugten.

Nyd de afskårne blomster i længere tid

Det er skønt at fylde stuen med friske, afskårne blomster. Desværre har de dog en tendens til ikke at holde sig friske særligt længe. Næste gang du finder vasen frem til de flotte buketter, så prøv at tilsætte et par dråber vodka i vandet. Så kan du nemlig nyde de smukke blomster endnu længere.

drikkevarer, vodka, husråd med vodka

Få håret til at skinne

Hvis dit hår normalt er lidt kruset og tørt, så er det fint at bruge balsam og forskellige hårmasker. Men også her kan vodkaen bruges som andet end en drink. Vodka kan gøre håret mere skinnende. Du behøver blot at anvende en smule vodka sammen med din shampoo for at prøve dette trick.

Få sølvtøjet til at skinne

Det er ikke kun håret, som du kan få til at skinne. Vodka er også et glimrende middel, når du skal pudse sølvsmykkerne eller arvesølvet, som du måske har liggende.

 

 

 TAGS:Absolut Vodka

Absolut Vodka

Absolut Vodka er den tredjemest populære hvide spiritus i verden, og i øjeblikket er der også meget fokus på selve flaskens ikoniske design.

 TAGS:Belvedere Vodka

Belvedere Vodka

Belvedere Vodka destilleres efter traditionelle polske metoder, som har været benyttet i mere end 600 år, for at opnå en perfekt balance mellem renhed og karakter.

Chokolade og vin bremser aldringsprocessen

chokolade, vin, vin og antioxidanter, vin og aldring

To af de skønneste fornøjelser i livet, chokolade og vin, kan holde os unge længere. Forskning, som er offentliggjort i BMC Cell Biology, viser, at menneskets celler kan forynges, hvis vi spiser chokolade og drikker vin (med måde, selvfølgelig). Her kigger vi nærmere på grundene til denne effekt.

Resveratrol, en antioxidant som bremser aldring

Selv om tidligere offentliggjorte undersøgelser allerede har peget på sandheden i denne påstand, så viser denne nye forskning, at kemiske produkter, som ligner antioxidanten resveratrol, der f.eks. findes i planter og fødevarer såsom kakao eller vindruer, kan få huden til at føles og se yngre ud.

Undersøgelsen blev foretaget af forskere fra universiteterne i Exeter og Brighton i England og ledet af professorer i molekylær genetik. De opdagede, at de kunne få ældre celler til at fremstå yngre ved at tilføje resveratrol-lignende stoffer til cellerne. Derudover begyndte cellerne også at dele sig igen, som yngre celler normalt ville gøre.

chokolade, vin, vin og antioxidanter, vin og aldring

De ansvarlige for undersøgelsen forklarede, at de gentog eksperimenterne flere gange. I hvert tilfælde blev cellerne forynget. Derfor bekræfter forskningen, at både kakao og vin indeholder kraftige antioxidanter, som hjælper med at regenerere vores celler og bremse ældningen af huden.

Fordele ved chokolade

Som forskningen viser, hjælper antioxidanterne i chokolade med at genoprette huden, så den efterlades både yngre og glattere. Krops- og ansigtsbehandlinger, som gør brug af chokoladens gode egenskaber, vinder derfor også frem, da de kan medvirke til at få huden i topform.

Chokolade er derudover også godt for hjertet. Den spanske forening for diætetik og fødevarevidenskab (SEDCA) informerer om, at man skal vælge mørk chokolade for at få størst udbytte af næringsstofferne. Den mørke chokolade hjælper desuden med at sænke blodtrykket.

Læger nævner også, at en normal portion af chokolade har en stor psykofarmakologisk virkning. Chokolade kan derfor foreslås som et supplement i forbindelse med behandling af depression eller modløshed. Stofferne i chokolade aktiverer ”lykkehormoner”, samtidig med at de giver energi og en følelse af velvære. Igen er det den mørke chokolade, som har den bedste indvirkning, men selvfølgelig skal det indtages med måde.

Vinens egenskaber

Det er især rødvin, som viser sig at besidde gode egenskaber. Druerne i vinen indeholder polyphenoler og antioxidanter, som holder huden ung. Desuden hjælper de også med at bekæmpe frie radikaler, øge det gode kolesterol, beskytte hjertet og med at slappe af. Vinen frigiver derudover også endorfiner, præcis som den mørke chokolade.

chokolade, vin, vin og antioxidanter, vin og aldring

Vin bør drikkes med måde. Det tilrådes f.eks. at følge den typiske middelhavskost, hvor man kan drikke ét glas vin om dagen.

 

 

 

 TAGS:Rocca Delle Macie Vin Santo del Chianti 50cl 2011

Rocca Delle Macie Vin Santo del Chianti 50cl 2011

Rocca Delle Macie tilbyder vi denne Rocca Delle Macie Vin Santo del Chianti 2011

 TAGS:Clos Canarelli Vin de Corse Figari Bio 2017

Clos Canarelli Vin de Corse Figari Bio 2017

Det er en vine rød af Vin de Corse – Figari Hvis druene er fra årgang 2017 og med 13.5 alkohol gradering.