DO Ribera del Duero godkender produktion af hvidvin

Albillo Mayor, Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Ribera del Duero, Hvidvin

For nogle måneder siden blev hvidvinene med den beskyttede spanske oprindelsesbetegnelse (DO) fra Ribera del Duero officielt præsenteret på Gastronomika-festivalen. Det var en historisk milepæl for denne 37 år gamle DO. Det har krævet mange års studier og arbejde at nå frem til dette resultat.

Opsætningen af showet kaldet, “La Ribera Blanca”, blev præsenteret af Pepe Ribagorda. Præsentationen indeholdt taler fra Enrique Pascal, som er præsident for DO’en, generaldirektøren Miguel Sanz og den tekniske direktør Augustín Alonso. Men showets absolutte hovedperson var druesorten Albillo Mayor.

De nye hvidvine fra Ribera del Duero skal indeholde minimum 75 % Albillo Mayor-druer. Albillo Mayor er en kompleks sort og er svær at kultivere. Men det hårde arbejde betaler sig på grund af druens exceptionelle kvaliteter, som udvikler sig til komplekse, elegante og unikke vine. Albillo Mayor-druen hører oprindeligt hjemme i regionen, og den er det mest fremtrædende kendetegn ved ”La Ribera Blanca”.

Vi giver ordet til Augustín Alonso: ” Det er ikke en nem sort. Jeg tør godt påstå, at det er den mest komplekse af alle de hvide sorter, vi kender. Den skal høstes på det rigtige tidspunkt, hverken tidligere eller senere, og det kræver konstant overvågning. Den er alsidig, elegant og udholdende. Det er ikke uden risiko at arbejde med den, det kræver vedholdenhed, men resultatet er det hele værd.”

”Vi ønsker at bevare Albillo Mayor-druen, tage os af den og føre den ind i fremtiden. Vi har arbejdet på modifikationerne af vores regulativer i lang tid. Processen har taget flere år, og den har krævet hårde studier, reporter og eksterne revisioner. Det betyder, at vi i de kommende uger endelig kan meddele, at Ribera del Duero-mærkaterne kan leveres til de hvidvine, der er produceret på Albillo Mayor, og som imødekommer de krav, der er en del af regulativerne. Det vil ske om ganske kort tid”, sagde Enrique Pascal, Præsident for D.O. Ribera del Duero.

Albillo Mayor, Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Ribera del Duero, Hvidvin

Ribera del Duero-hvidvine har eksisteret i lang tid. Der er mindst 30 vingårde, som producerer vine på denne sort. Men eftersom de ikke kunne bære oprindelsesbetegnelsen, er de hidtil blevet solgt som Vino de la Tierra de Castilla. Fremover skal alle de vingårde, som gerne vil promovere deres vine med DO-betegnelsen, bestå de relevante kontroller, og hvis de godkendes, vil de modtage deres DO-mærkater i løbet af de kommende uger.

Præsentationen på festivalen introducerede også et udvalg af hvidvine, som vil være blandt de første, der får tildelt oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero. Størstedelen af disse er stadig på produktionsstadiet og kan endnu ikke købes. Det bliver spændende at følge disse i fremtiden:

 • Lagar de Isilla Albillo 2018
 • Unanimous Tres Piedras 2018
 • López Cristóbal Albillo 2018
 • Caballero Zifar Blanco 2018
 • Dominio del Pidio Albillo 2018
 • Luthier Blanco 2018
 • Viadero Blanco de Albillo 2018
 • Valduero Albillo Reserva 2017
 • Valduero Albillo Gran Reserva 2015
 • Dominio del Águila 2014 og 2012
 • El Lebrero de Félix Callejo 2018

Hvilke faktorer har indflydelse på vinens pris?

Hvorfor sælges nogle vine til 25 kroner, mens andre koster det samme som et helt hus? Det nemme svar ville være, at dyre vine er af en meget højere kvalitet, ikke sandt? Men det er nu ikke altid tilfældet; du kan købe rigtigt gode vine til rimelige priser. Og du kan også sagtens finde meget dyre vine, der måske ikke er det værd, som de koster. Men hvem eller hvad bestemmer, hvad en vin skal koste?

Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Vin, Vinpriser, Vingård, Vinmark

Den endelige pris på en flaske vin påvirkes af forskellige variabler, som vi vil forklare nærmere herunder:

Vingården

Det koster mange penge at vedligeholde en vingård. Rigtigt mange penge. Først og fremmest skal der lægges en stor investering ved køb af vingården. Men oveni den oprindelige investering følger høje vedligeholdelsesomkostninger. Der skal blandt andet bruges maskiner, værktøj og produkter, som alle er nødvendige for at holde vingården kørende.

Vingårde skal typisk også ansætte en masse mennesker, så lønningerne skal lægges oveni omkostningerne. Landmænd, agronomer og vinmagere er blot nogle af de folk, som er med til den første fase af produktionen. Det har direkte indflydelse på vinens pris.

Produktionsmængde

Høsten afstedkommer også faste omkostninger såsom arbejdskraft, maskiner osv. Omkostningerne er dog ikke direkte proportionale med mængden af høstede druer eller antallet af flasker, som kan produceres, når høsten er i hus.

I dårlige høstår skal disse omkostninger dækkes ind, og det gøres ved at hæve prisen på den endelige produkt. På den anden side behøver man ikke at hæve vinens pris, hvis høsten har været god. Når der høstes masser af druer, resulterer det i en større produktion af flasker, og så er der færre omkostninger pr. flaske, der skal dækkes ind.

Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Vin, Vinpriser, Vingård, Vinmark

Vinfremstilling og lagringsteknikker

Vinfremstilling er den proces, som transformerer druerne til vin, der kan drikkes. Processen er mere eller mindre altid den samme, men de forskellige vingårde anvender ofte forskellige teknikker. Hver enkelt teknik udføres med et bestemt mål for øje. Det kan f.eks. være at maksimere vinproduktionen eller forbedre kvaliteten. For at fremstille en god kvalitetsvin kræver det ofte input fra manuelle vinarbejdere, specialiserede vinmagere og nogle gang fra kemiske ingeniører, som foretager analyser. Det ville uden tvivl være mere økonomisk at anvende en automatiseret og mere industrialiseret proces. Det er selvsagt noget dyrere at bruge specialiseret personale til at overvåge de forskellige produktionsfaser.

Det medfører også endeløse omkostninger, når vinen skal lagres og modnes. Jo længere vinen skal lagres, jo flere omkostninger står vingården med. En vin, som skal lagres i en lang periode, koster mere at producere, og den kan ikke sælges med det samme. Vingården skal bruge dyre materialer som f.eks. vinfade, og disse investeringer kan ikke dækkes ind lige med det samme. Det kræver også meget plads at opbevare vinfadene, og sådanne investeringer vil være udestående i årevis, indtil vinen er tappet på flasker.

Vinmarker og vingård

Hver enkelt vinmark har sine egne specifikke egenskaber. Objektivt set er nogle egenskaber bedre end andre. Der findes historiske vinregioner, som producerer vine af meget høj kvalitet år efter år. Det kan f.eks. skyldes jordens komposition, et unikt mikroklima eller måske en sjælden autokton druesort. I sådanne områder produceres vinen ofte ved at følge gamle teknikker og traditioner, som er nedarvet gennem generationer.

Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Vin, Vinpriser, Vingård, Vinmark

Vinmarkernes geografiske områder er indikeret med forkortelser som DOC, DOCG, IGT og IGP. Områderne er beskyttede af strikse regulativer for at garantere produkternes kvalitet. Reglerne er specielt konstruerede til at regulere produktionsprocessen og kvantiteten af vin, som kan produceres. Restriktionerne findes for at beskytte territorierne og produkternes kvalitet. De er dog også med til at øge produktionsomkostningerne og derigennem vinens endelige pris.

Selve vingården er en anden vigtig faktor at huske på. Gamle vingårde, som har udmærket sig gennem generationer, har skabt et godt omdømme og som er elsket af de største vinkritikere, fortjener anerkendelsen.

Flasken

Flasken, korkproppen og etiketten udgør også en omkostning. Vinmageren ved, at flaskens kvalitet har en signifikant indflydelse på vinens kvalitet. Det kan ikke betale sig at ødelægge mange års varsomt arbejde blot for at spare lidt på flasken.

Markedsføring er endnu en omkostning i den sidste fase, når vinen skal sælges. En smuk etiket, som måske er skabt af en kunstner eller signeret af en berømthed, øger helt sikker salget. Det kræver dog også en investering. Og til allersidst i processen må vi selvfølgelig ikke glemme omkostninger, som tillægges af mellemled såsom engrosvirksomheder, distributører, repræsentanter, forhandlere osv.

Hvordan laver man en Black Russian?

Coca Cola, Cocktail, Kaffelikør, Vodka

Den kendte cocktail Black Russian blev opfundet i Bruxelles i Belgien. Drinken fik sit navn på grund af dens farve og dens hovedingrediens, som er russisk vodka. Der er dog andre versioner af historien om navnets oprindelse, som tyder på, at ordet Black måske stammer fra tiden under den Kolde Krig. Cocktailen blev skabt i 1949 af Gustave Tops, som styrede baren på Hotel Metropole i Bruxelles.

Tops skabte den første Black Russian-cocktail til ære for Perle Mesta, som var den amerikanske ambassadør i Luxembourg. Denne cocktail er fortsat voldsomt populær på trods af sin lange historie. Faktisk er den blandt de mest populære vodkacocktails hos både mænd og kvinder. Måske skyldes populariteten, at drinken ikke er frugtig som mange andre. Det er i stedet kaffelikørens styrke og personlighed, som skinner igennem, hver gang glasset sættes til læberne.

Ingredienser

4 cl vodka

2 cl kaffelikør

Cola efter smag og behag

Forberedelse

Denne cocktail er nem at lave, da den ikke skal mixes, før den hældes op. Put is i glasset, og hæld derefter vodka og kaffelikør over og rør det stille og roligt rundt. Du kan bruge cola til at toppe op, hvis du foretrækker cocktailen som en longdrink.

Da cocktailen blev opfundet, blev den normalt serveret i et Old Fashioned-glas. Det er dog blevet meget populært at servere drinken i et Collins-glas, som er højere og smallere. Der er mange, som nyder en Black Russian som en digestif efter måltidet.

Måske vil du også være interesseret i…

Kender du Amarula-likør?

Amarula er kommet på mode. Det er en flødelikør fra Sydafrika, som er specielt populær blandt fans af den traditionelle Baileys. De to likører har da også ligheder i forhold til deres søde og cremede smag. Derfor kan man godt komme til at sammenligne de to, men i virkeligheden er det to ret forskellige likører.

Amarula, Elefant, Likør, Maruela, Sydafrika

Amarula flødelikør er lavet med fløde og frugten fra Maruela-træet. Dette træ vokser kun på de subækvatoriale sletter i Afrika. Likøren har et element af mystik over sig, som stammer fra Maruela-frugten. Frugten har fiberrigt frugtkød med en cremet og citronagtig smag under dens hårde skal. Den indeholder desuden fire gange så meget vitamin C som en appelsin.

Maruela-træet er beskyttet i Sydafrika, og det vokser kun i naturen. Mennesket har endnu ikke været i stand til at kultivere det. Derfor må frugtsamlerne tilpasse sig træets luner. Træet producerer kun frugt en gang om året, hvilket besværliggør høsten.

Maruela-træet er også kendt som ”elefanternes træ”, da de elsker at spise træets frugter. Elefanter kan vandre hundredvis af kilometer, når de får færten af denne delikatesses sødlige ligt. Måske er det også derfor, at Amarula-likøren associeres med disse majestætiske kæmper. Faktisk er mærket involveret i initiativer til bevarelse af elefanterne, og de har også været med til at grundlægge et forskningsprogram.

Amarula, Elefant, Likør, Maruela, Sydafrika

Mange andre dyr spiser også gerne frugten. Det sker ofte, at frugten som modner på jorden, vil gære i solens stærke varme. Frugten kan faktisk opnå en alkoholprocent på omkring 38 %. Det giver sig selv, at dyrene, som spiser frugten på jorden, nemt kan få en lille fjer på.

Det er ikke en joke…

Selve produktionen af Amarula er meget simpel. Frugten gæres på samme måde som ved produktionen af vin. Herefter destilleres væsken to gange, inden den lagres på franske egetræsfade i to år. Til sidst blandes alkoholen med fløde for at skabe det endelige produkt, Amarula-likøren.

Amarula-likøren blev skabt i 1989, så det er en relativt ny drink. Alligevel bliver den allerede distribueret til mere end 100 lande verden over. Likøren har vundet mange priser, blandt andet to priser for Verdens Bedste Likør (i 2006 og 2008). Likøren vinder hele tiden nye fans, som både nyder drikken ren, med is, i blandede cocktails og sågar som en ingrediens i madopskrifter.

Vi er også store fans af likøren… Hvad med dig? Har du fået smagt den?

 TAGS:Amarula

Amarula

Amarula er en sød flødelikør fra Sydafrika med 17 % alkohol

Vin hjælper med at reducere dødeligheden

Fordele ved vin, Vin, Sundhed, Dødelighed

Der er rigtig mange fordele ved vin: den sænker kolesteroltallet og nedsætter risikoen for at lide af hjertesygdomme. Og takket være en undersøgelse er det nu også konkluderet, at vin kan reducere dødeligheden. Undersøgelsen fremhæver, at vin som er en del af en anti-inflammatorisk kost kan bidrage til at reducere den generelle dødelighed.

Ifølge en undersøgelse, der blev udført ved Warszaw University of Life Sciences (Polen), og som er offentliggjort i Journal of Internal Medicine, er en kost med anti-inflammatoriske egenskaber meget vigtig, når vi taler om at reducere en persons risiko for at dø.

Anti-inflammatorisk kost

Forskere har fastslået, at en anti-inflammatorisk kost (sammensat af grøntsager, frugter, korn, ost, olivenolie, nødder, chokolade, te og kaffe) kan reducere den generelle dødelighed. Et moderat indtag af vin har en anti-inflammatorisk virkning på kroppen og gavner sundheden. En typisk middelhavskost bygger faktisk på indtagelsen af mange af disse fødevarer, og denne kost inkluderer, at man kan drikke et glas rødvin om dagen.

Fordele ved vin, Vin, Sundhed, Dødelighed

I undersøgelsen analyserede de næsten 70.000 svenskere af begge køn og i alderen 45-83 år. Ifølge resultaterne udløser immunsystemet betændelse, når kroppen står over for en potentiel trussel, såsom et skadeligt kemikalie eller mikrober. Denne proces kan blive problematisk, når betændelse bliver kroppens forudbestemte tilstand.

De observerede, at de personer, hvis kostvaner inkluderede masser af anti-inflammatoriske fødevarer, sænkede risikoen for at dø af forskellige årsager med 18 %, sammenlignet med dem, der indtog færre af disse produkter. Undersøgelsen fandt også, at de rygere, der fulgte en anti-inflammatorisk kost, havde større chancer for overlevelse i forhold til andre rygere.

Andre fordele ved vin

Fordele ved vin, Vin, Sundhed, Dødelighed

 • Forøger endorfiner. Når vi drikker vin, frigiver vores krop endorfiner, hvilket bidrager til en behagelig og afslappet fornemmelse.
 • Antioxidanter. Polyfenolerne i druerne giver en virkelig kraftig virkning i forhold til antioxidanter. De bremser aldringen af huden og fremmer fornyelsen, og huden ser glattere og yngre ud.
 • Bekæmper urinvejsinfektioner. Takket være mængden af vitaminer, mineraler og antioxidanter forhindres bakterier i at sætte sig i blæren eller nyrerne. Det optimerer derfor disse organers evner til at filtrere og rense.

 

 

8 ide til dekorering i dit hjem med vin flasker til jul

 TAGS:undefined

Genbrug propper og vin flasker til jul kan hjælpe med at dekorere originalt og samtidig spare nogle penge, af denne grund viser vi flere muligheder, der kan tjene som inspiration. Så tøv ikke med at trække proppen på en god rød- eller hvidvin eller mousserende og bruger flaskerne til at give en original touch til din jul!

1. ornament til juletræet som rensdyr lavet med vin propper: Denne nysgerrig idé kan hjælpe dig med at dekorere med stil dit juletræ du er bare nødt til at have en limpistol, 4 Korkprodukter der danner benene og en ekstra til hoved så er du bare nødt til at personliggøre din næse og øjne.

2. ornament til juletræet med klokke og sløjfe lavet med vin propper: I et juletræ er aldrig mere lyden af klokker, lav en klokke med en corked flaske vin til at bringe glæde til din indretning.

 TAGS:undefined

3. Ornament til juletræet en formede engle lavet med vin propper: Julens engle kræver kun en kork og et bånd til at placere på bagsiden til vinger.

4. lille juletræ lavet med genbrugte vinflasker og julelys: Hvis du har ønsket om at sætte den klassiske juletræ derhjemme, kan du placere et træ lavet på den måde at stable tomme vinflasker og indeni lys til juletræ.

5. Mini pyntet juletræ lavet af genbrugte vin propper: Placering af et stykke træ som en base og derefter danne en pyramide liggende og bundet med en sløjfe på en måde så det simulere små fyrretræer til at dekorere dine julebordet.

6. Pynt flasken: En temmelig enkel og dekorativ mulighed er at klæde hver flaske vin med en jul hat lavet i stof og med en rangle på spidsen. Du kan placere et stykke stof på bunden af flasken til at simulere dragten og dens knapper.

7. Vinflasker kandelabre dekoreret til jul: En lysekrone fylder kun ikke med varmt lys i din indretning, men bliver det dekoreret med en jule bue kan tilføje en masse til din bord dagen for det nye år middag.

 TAGS:undefined

8. genanvendt vinflaske med glitter: Ikke alle julepynt flasker bør være for natten, hvis du dekorere en flaske med glitter kan bruge den som en vase hele tiden.

Og du, har du nogen andre ideer?

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

De mest populære sunde drikkevarer

drikkevarer, sunde drikkevarer, kombucha, te, matcha, hibiscus, , guayusa, kokosvand, coconut water

Danskerne har stor fokus på sundhed, og det er lige meget hvad tid på året, det er. Sundhed er et bredt emne, og det kan henføres til mange områder. I nogle tilfælde kan det være en god ide at spørge en diætist til råds for at få afklaret, om specifikke mad- og drikkevarer er sunde eller ej. I denne artikel ser vi nærmere på nogle af tidens mest populære sunde drikkevarer.

1. Kokosvand

Kokosvand er ikke noget nyt og eksotisk på markedet, det har man efterhånden kunne nyde i flere år. Kokosvand er den væske, som findes naturligt i den indre hule del af kokosnødden. Væsken har en gennemsigtig farve, og der er mange sundhedsmæssige fordele ved at drikke den. Kokosvand består af 94 % vand og mineraler som kalium, magnesium, natrium og calcium, og det indeholder også vitamin A og B12.

2. Kombucha

Kombucha er blevet virkelig populær og er for tiden en af de mest trendy drikke. Det er en drik, som er lavet på gæret te, og smagen er en blanding af sødt og syrligt. Den drikkes som oftest i Kina og Rusland, men for relativt kort tid siden nåede teen også ud til andre hjørner af verden. Grunden til den stigende popularitet bunder i vor tids fokus på sundhed og naturlighed. Teen indeholder mange mineraler, vitaminer og polyfenole antioxidanter. Drikken er 100 % naturlig, og den kan højne vores energiniveau og hjælpe med at bibeholde en sund tarmflora. Hvor kan du finde Kombucha? Der er efterhånden mange steder, som serverer Kombucha, så næste gang du finder den specielle te på menukortet, så er den helt klart værd at prøve.

3. Guayusa

Guayusa er også en te, og den brygges på en jungleplante fra den ecuadoriske del af Amazonas. Teen er rig på antioxidanter og chlorogensyrer, og den indeholder kun få kalorier. Disse egenskaber hjælper med at beskytte hjertet, og de kan også hjælpe med vægttab, hvis den kombineres med en sund livsstil.

drikkevarer, sunde drikkevarer, kombucha, te, matcha, hibiscus, , guayusa, kokosvand, coconut water

4. Hibiscuste

Hibiscuste er meget udbredt i både Mellemamerika, Sydamerika og Caribien, såvel som i Mexico og Jamaica. Som med mange andre drikke fremstilles teen ved lade en bestemt type hibiscusblomster trække i vand. Drikken er vanddrivende, styrker fordøjelsen, og så er den proppet med C-vitamin og mineraler.

5. Matcha-te

Og lad os så lige slutte af med endnu en sund drik. Matcha-te kommer oprindeligt fra Japan, og den kommer i pulverform som en formalet, grøn te. Den udvindes fra hele blade, og derfor bibeholdes alle bladenes næringsstoffer. Teen har egenskaber såsom antioxidanter, tanniner, mineraler og vitaminer. Den forbedrer fordøjelsen, reducerer kolesterol, blodsukker og fedtoptag. Matcha-te er efterhånden så udbredt, at du kan købe den både på cafeer og i supermarkeder.

Kashmir Tchai

De 15 mest berømte italienske spiritusmærker i verden

italien, italiensk likør, italiensk spiritus, fernet branca, amaretto disaronno, campari, aperol, grappa, limoncello, Sambuca Molinari, Strega Liquore, cynar, Amaro Montenegro, VOV, amero averna, amer lucano, mirto, nocino

Feriesæsonen er heldigvis stadig over os, og hvad kunne være mere skønt end at gå på opdagelse i rejselandets traditioner? Her ser vi nærmere på de 15 mest berømte italienske spiritusmærker. Traditionen for italiensk spiritus stammer helt tilbage fra middelalderen. Dengang blev urter, krydderier og frugter blandet med alkohol og sukker, og det blev anvendt som medicin.

Italien producerer en lang række forskelligartede spiritusmærker med mange spændende smagsoplevelser. Lad os se nærmere på nogle af dem, som har sendt smukke Italien op i førerfeltet.

1. Fernet Branca

Denne historiske digestif fremstilles med mere end 27 urter fra hele verden. Blandingen blev første gang udviklet i 1847 af den argentinske Benjamino Fernet, som ønskede at skabe en medicin mod malaria og kolera.

2. Amaretto Disaronno

I 1525 valgte maleren Bernadino Luini en ung kroværtinde fra Saronno som sin model til at repræsentere Jomfru Maria i en af hans freskoer. For at vise sin taknemmelighed tilbød hun ham en drink bestående af urter, ristet sukker, bitre mandler og brandy: en amaretto.

3. Campari

Campari er et yndet kendetegn for den italienske stil rundt omkring i verden. Den har en ikonisk lyserød farve og fremstilles ved at blande udtræk af aromatiske urter og frugter med en blanding af alkohol og vand. Dog er den originale opskrift en velbevaret hemmelighed.

4. Aperol

Aperol blev først fremstillet i Padua i 1919 og er i dag den prototypiske italienske aperitif. Barbieri-brødrene præsenterede drikken på byens første marked, og smagen gik lige i hjertet på italienerne. Og nu kan man nærmest ikke forestille sig en verden uden en Aperol Spritz!

5. Grappa

Grappa er nok den mest berømte italienske spiritus. Drikken fremstilles ved at destillere presserester af druer, drueskind og frugter, som skal være dyrket og fremstillet i Italien. Bortolo Nardini-destilleriet i Bassano del Grappa er det ældste destilleri  i landet.

6. Limoncello

Denne typiske Campania-likør fremstilles med citronskal – helst fra sorterne Amalfi eller Sorrento – som gennemvædes i alkohol og herefter blandes med en opløsning af vand og sukker. Er der andet end limoncello, der kan lede tankerne så hurtigt mod Italien?

7. Sambuca Molinari

Alle ved, hvad Sambuca er, men der er ikke mange, som kender opskriften. Molinari-familien har passet ekstremt godt på denne hemmelighed siden 1945. Den skønne smag af stjerneanis er traditionel og genkendelig.

8. Strega Liquore

Strega Liquore er navngivet efter heksene i Benevento, som ifølge legenden var i stand til at skabe en eliksir, der kunne forene et par for evigt. Likøren er skabt i 1860, og der anvendes mere end 70 forskellige urter og krydderier i fremstillingen af drikken.

9. Cynar

Den grundlæggende ingrediens i Cynar er artiskokblade, som giver drikken sin umiskendelige aroma. Den blev fremstillet som en digestif af den venetianske forretningsmand Angelo Dalle Molle i 1948, og likøren er nu en integreret del af den italienske populærkultur.

italien, italiensk likør, italiensk spiritus, fernet branca, amaretto disaronno, campari, aperol, grappa, limoncello, Sambuca Molinari, Strega Liquore, cynar, Amaro Montenegro, VOV, amero averna, amer lucano, mirto, nocino

10. Amaro Montenegro

I 1885 åbnede Stanislao Cobianchi et lille spiritusfirma i Bologna. Gennem sin lidenskab for krydderier og aromatiske urter fremstillede han et produkt med en unik smag, som han dedikerede til Elena Petrovich, prinsesse af Montenegro og kommende dronning af Italien.

11. VOV

VOV blev skabt i 1845 af Gian Battista Pezziol, en konditor fra Padua, der kombinerede æggeblommer med sukker, alkohol og Marsala-vin. Denne alkoholiske zabaione får sit navn fra det venetianske udtryk “vovi”, som netop betyder “æg”.

12. Amaro Averna

Oprindeligt blev denne bitter fremstillet af benediktinske munke. I 1859 afslørede Broder Girolamo fra Caltanissetta-klosteret Abbazzia di Santo Spirito opskriften på en bitter til købmanden Salvatore Averna som en gestus af taknemmelighed for hans filantropiske aktiviteter. Salvatore påbegyndte produktionen af Averna i 1868. Likøren blev herefter så berømt, at Vittorio Emanuele III i 1912 gav Salvatore titlen som ”Kongelig hofleverandør”.

13. Amaro Lucano

Likøren er det bitre symbol på Basilicata-regionen. Det var Pasquale Vena, som ejede en lille småkagefabrik i Pisticci, der i sin tid fandt på opskriften. Likøren nydes allerbedst iskold som en afslutning på middagen; så bliver livet næsten ikke bedre!

14. Mirto

Mirto er et stærkt symbol på essensen af Sardinien. Likøren fremstilles ved maceration af alkohol og myrtebær, som er en almindelig plante, der findes i krat i middelhavsområdet. I sin tid blev den brugt som sauce til vildtet, men i dag har den udviklet sig til at være én af italienernes foretrukne drikke til at fremme fordøjelsen efter måltidet.

15. Nocino

Nocino er en likør, som er et typisk eksempel på Modena-traditionerne. Hovedingrediensen er umodne valnødder, som høstes på Fiesta de San Juan (24. juni) eller allersenest i begyndelsen af juli.

 

* Artikel oprindeligt offentliggjort af Karin Mosca i Blog di Uvinum.

Vidste du, at det er godt for helbredet at mødes til en drink?

bar, pub, værtshus, glas, vin

Det kan påstås, at det at slukke tørsten på den nærmeste beværtning er en slags nationalsport. Vi har desuden netop fejret den Internationale Venskabsdag. En tidligere publiceret undersøgelse fra Oxford Universitet viser, at en tur på bar gør os mere muntre, sunde og glade.  Det hænger nok sammen med, at det ofte er over en drink, at vi socialiserer med andre og møder vores venner.

Baren: en helligt sted for venskaber

Baren er et oplagt mødested. Barens sociale liv højner livskvaliteten for mange, da en vigtig del af det at bevare et venskab er at mødes ansigt til ansigt. Undersøgelsen fra Oxford Universitet indikerede netop også, at personer, som besøger udskænkningssteder i nærheden af, hvor de bor eller arbejder, udviser en tendens til at have flere nære venner.

Solide venskaber

Det siges, at det at gå på pub eller bar kan hjælpe med at skabe et solidt socialt netværk. Det sociale aspekt giver større lykkefølelse og en bedre sundhed generelt. Forfatterne bag rapporten understreger, at venskaber helst skal skabes og opretholdes ansigt til ansigt. De sociale netværk og den digitale verden er blot et supplement, som ikke fuldstændigt kan erstatte den menneskelige kontakt. Når man mødes til en drink, kan det være med til at forstærke venskabets bånd.

Forskere fra instituttet for eksperimentel psykologi ved Oxford Universitet fandt dog også ud af, at pubben eller baren i lokale områder er at foretrække. Beværtningen i nabolaget eller i en mindre kommune har en mere familiær atmosfære, hvor man kan pleje forholdet til nære venner. Barer og pubber i større byer og bymidter giver ikke den samme mulighed for at skabe tætte venskaber.

Mød hinanden på pubben, men drik med måde

Da Oxford-undersøgelsen blev offentliggjort, understregede konklusionen også, at et begrænset og moderat alkoholforbrug forbedrer trivsel og visse sociale færdigheder. Alkohol gavner trods alt ikke i alle sociale sammenhænge. Så husk på at drikke med måde.

De hyggelige barer og pubber tilbyder sociale rammer, hvor man kan nyde en drink med vennerne i en ansvarlig, fælles atmosfære. Så det er da værd at overveje at komme op af sofaen, ud ad hoveddøren og møde vennerne til en drink. Sæt mobilerne på lydløs, sæt jer ned, og nyd en stund med godt, gammeldags venskab.

 

Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon 2017

Robert Mondavi Winery tilbyder os denne Robert Mondavi Private Selection Cabernet Sauvignon 2017. Det er en rødvin fremstillet i Californien og baseret på klynger af cabernet sauvignon fra 2017. Den har en alkoholprocent på 13 %.

Feudo Arancio Cabernet Sauvignon 2017

Feudo Arancio Cabernet Sauvignon 2017: Vingården Feudo Arancio præsenterer Feudo Arancio Cabernet Sauvignon 2017. Det er en siciliansk rødvin, der er lavet på Cabernet Sauvignon 2017, og den har en alkoholprocent på 13,5 %.

Vodka-trends: firmaer anvender visuel forførelse

vodka, vodka-trends, drinks, spiritus

Vodka ligger fortsat højt på listen over populære spiritusser. Det skyldes måske, at de forskellige vodkamærker lægger meget energi i at genopfinde sig selv og tilføje merværdi til netop deres brand. Du kan nu købe flasker udformet som læbestifter eller krystalkranier, og der lægges i det hele taget meget vægt på den visuelle oplevelse såvel som smagen. Læs videre for at lære lidt mere om tidens tendenser indenfor vodka.

Fortidens vodkaflasker

Nogle af de ansvarlige, som er tilknyttet de største vodkamærker, forklarer nærmere om, hvordan tidligere tiders markedsføring blev udført. Dengang flaskerne bare var gennemsigtige og havde etiketter i rød og guld. Der var stort set ingen variationer, men med tiden er de blevet genstande for forbrugernes begær.

Fleksibilitet og modernitet

Heldigvis er der gennem tiden brugt ressourcer på at transformere vodkaflaskerne. Det afspejler samtidig, at vodkabranchen udviser større fleksibilitet og innovation, end man gør på markedet for vin.

vodka, vodka-trends, drinks, spiritus

Begrænsede udgaver

Vodkabranchen er desuden også begyndt at fremstille begrænsede udgaver af deres flasker. Det tiltrækker opmærksomheden hos nogle af de forbrugere, som er kvalitetsbevidste. De begrænsede udgaver er normalt eksklusive flasker, som er designet af modeskabere, og ofte begrænses oplaget af flasker til et relativt lavt antal. De er unikke, nummererede og henvender sig i høj grad til samlere.

Neuromarketing

Det siger sig selv, at mange af vores indtryk bliver opfattet gennem synssansen. Og sådan forholder det sig også, når det handler om drikkevarer. Det handler i høj grad om mode. Vodkavirksomhedernes ansvarlige ved, at forbrugerne sætter deres lid til det de ser, og at de er i stand til at genkende en form for koder. Blandt andet kan farver have afgørende betydning: grøn repræsenterer æblesmag, lyserød repræsenterer vandmelon- eller jordbærsmag osv.

Fra Victoria’s Secret til Moschino

Når de skal designe deres flasker, vælger nogle vodkaproducenter at samarbejde med firmaer, som har cementeret sig som stærke globale influenter. Der er blandt andet eksempler på samarbejder med firmaer som Victoria’s Secret og Moschino. Kollaborationer som disse fremhæver en ekstrem luksus, og det indikerer også, at vodkaen er anderledes, af god kvalitet og drikkes eksklusivt.

Denne destillerede spiritus har ikke en klar oprindelse, skønt navner er russisk. Vodka produceres generelt gennem gæring af korn og andre stivelsesholdig planter som f.eks. rug og hvede. Drikken bør allerhelst nydes meget kold, og den har som oftest en høj alkoholprocent afhængigt af typen.