10 ting du bør vide om Cabernet Sauvignon

 TAGS:undefined

Der er ingen tvivl om, at Cabernet Sauvignon er en af de typer af drue navn der er mest hørt, når det kommer til røde vine. Denne stamme har sin oprindelse i den franske by Bordeaux i det syttende århundrede, er et resultat af krydsning mellem Cabernet Franc og Sauvignon Blanc. Men ud over sin oprindelse, hvilke andre oplysninger ved om den?

Her er en liste med nogle fakta du bør vide om en af de mest brugte druerne til oprettelsen af rødvin:

  1. Den Cabernet Sauvignon var sorten mest dyrkede i verden, indtil Merlot var foran i antallet af plantager i løbet af 90’erne.
  2. Den vokser godt i mange forskellige klimaer. Det er så ædel, der har udvidet støt i resten af Europa og i de lande, betragtes som den nye verden (USA, Chile, New Zealand, Australien).
  3. Napa Valley vingårde i Californien (USA) betale mere for disse druer end andre sorter i området. Da dette er meget ironisk, fordi det er den mest producerede, uden at mindske dens værdi og pris.
  4. Det er den mest plantede drue i Chile. De kølige briser fra Stillehavet og effekten af induktion af Andesbjergene har det resultat, at vine er meget lig de røde af Bordeaux. Selv franske vingårde har investeret i området på grund af sit potentiale.
  5. De røde vine baseret på Cabernet Sauvignon har meget krop, struktur og stærke tanniner, så det er ideelt til at ledsage grillet rødt kød, kanin, vildsvin, lam og gryderetter, blandt andre.
  6. Hele verden elsker denne sort og Kina er ingen undtagelse. For nylig udgav de en rapport om, at kineserne er de største forbrugere af rødvin i verden, og Cabernet Sauvignon er en af de mest populære druer i dette land.
  7. I USA har de sin egen officielle dag: torsdag før Labor Day, som fejres den første mandag i September.
  8. Andre navne som er kendt, er: Vidure, Vidure Petit, Petit Cabernet.
  9. Er druesorten, der har flere anmeldelser i databasen af Wine Spectators, omkring 24.000 smagsnoter, der afsættes til Cabernet Sauvignon.
  10. Det siges, at ordet “sauvignon” kan komme fra den franske sauvage, som kan oversættes som “vilde”, og nu tyder det på, at det var en ædel drue der voksende i vilde og frie i Frankrig.

 TAGS:Raimat Cabernet Sauvignon 2012Raimat Cabernet Sauvignon 2012

Raimat Cabernet Sauvignon 2012

 

 

 TAGS:Saxenburg Private Collection Cabernet Sauvignon 2009Saxenburg Private Collection Cabernet Sauvignon 2009

Saxenburg Private Collection Cabernet Sauvignon 2009

Skriv en kommentar 10 ting du bør vide om Cabernet Sauvignon