Måned: januar 2015

Blue Hawaiian, den blå cocktail

 TAGS:undefined

En blå cocktail og anset for at være den blå version af den tropiske Piña Colada – det er Blue Hawaiian. De blå toner gør den iøjefaldende og vækker nysgerrigheden hos enhver som har den i nærheden. Den primære ingrediens er Rom (hvid eller mørk) og dens farve gør den spektakulær og andeledes.

Blue Hawaiian forberedes på to forskellige måder, flydende eller shaken. 

Blue Hawaiian

Ingredienser:

 • 2 dele ananasjuice
 • 1 del Rom
 • 1 del blå Curaçao
 • 1 del kokosmælk
 • Dessertkirsebær til at pynte med
 • En skive ananas til at pynte med
 • Is

Tilberedning af flydende Blue Hawaiian

Trin 1:

Bland alle ingredienserne i en blender med is og blend indtil det får en cremet og ensartet konsistens

Trin 2:

Pynt med kirsebær og ananas

Tilberedning af Bue Hawaiian shaken

Trin 1:

Hæld alle ingredienserne i en cocktail-shaker med is og ryst godt.

Trin 2:

Servér i et nedkølet glas med is og dekorér med ananas og kirsebær.

Nogle mennesker bruger vodka i stedet for rom: dette blev opfundet i 1957 af Harry Yee, en bartender fra Hawaii som ville lave en cocktail med den for Curaçao karakteristiske blå farve.

Mange forbinder denne cocktail med Elvis Presley-filmen af samme savn fra 1961. Da den er billig og nem at lave serverer nogle den som punch i de varmere sæsoner, ligesom andre tropiske cocktails.

Vi anbefaler dig her et par forskellige rom, så du kan kaste dig ud i at lave de bedste Blue Hawaiians:

 

 TAGS:Diplomático rom 7 årDiplomático rom 7 år

Diplomático rom 7 år

 

 

 TAGS:Marie Brizard Curaçao BlueMarie Brizard Curaçao Blue

Marie Brizard Curaçao Blue

Forskelle mellem Brandy og Cognac

 TAGS:undefined
Brandy og cognac er begge destillerede drikke, men udover denne åbenlyse fælles egenskab er der en stor polemik vedrørende deres ligheder og forskelle. Lad os lære lidt mere om disse traditionelle drikke og deres unægtelige fælleskab.

Forskelle mellem Brandy og Cognac

 • Brandy er en destilleret drik udarbejdet på basis af vin. Cognac er en slags brandy som også er destilleret og som også lavet på vin – men på vin fra hvide vinstokke. I dette består den største forskel.
 • Brandy har en ældre oprindelse end cognac: selvom dets ophav ikke er helt klart, blev brandy populær i Europa i det 16. århundrede, især i Frankrig, Holland, England og Spanien. Cognac er af fransk oprindelse og har sit navn fra kollektivet Cognac.
 • Forarbejdelserne af brandy og cognac er meget ens, men der er dog nogle små forskelle som bliver tydelige når man prøver hver drik. Blandt de store forskelle i forarbejdelsen af brandy og cognac har vi aldringen af brandy, som plejer at finde sted i fade.
 • Udover de forskellige vinstokke der bruges til begge drikke, er der den forskel at der til cognac kun bruges hvide vinstokke, hvorimod man til brandy kan bruge begge slags vinstokke (røde og hvide).
 • Oprindelsesbetegnelsen er en af de andre forskelle der påkalder sig opmærsomhed ? vi minder om at cognac kun kan komme fra den franske region Cognac. Cognacen som laves i denne region følger nogle betegnelsesregler formuleret af BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac): det vil sige at selvom cognac er en brandy, kan den ikke laves uden for de franske grænser, selvom den følger den følger den samme proces. Dette gør forvirringen og polemikken større, da mange cognacs fremstillet uden for Frankrig kaldes brandy kun af den grund: dette er jo korrekt men skaber kun flere diskussioner og forvirringer.

Den største forskel mellem cognac og brandy er måske smagen: man behøver ikke være ekspert for at blive klar over at der er diverse små forskelle i deres aromaer, smage og selvfølgelig i farverne. Det som vi alle kan blive enige om er at såvel brandy som cognac er to fabelagtige drikke fulde af historie og tradition.

Og derfor foreslår vi dig i dag af du selv efterprøver forskellen på de to:

 

 TAGS:Cardenal MendozaCardenal Mendoza

Cardenal Mendoza

 

 

 TAGS:Carlos I 1LCarlos I 1L

Carlos I 1L

 

 

 TAGS:Cognac Albert de Montaubert 1954Cognac Albert de Montaubert 1954

Cognac Albert de Montaubert 1954

 

 

 TAGS:Rémy Martin V.S.O.P. Mature Cask FinishRémy Martin V.S.O.P. Mature Cask Finish

Rémy Martin V.S.O.P. Mature Cask Finish

 

8 sundhedsmæssige fordele ved at drikke rødvin

 TAGS:undefined

Vin er en af de ældste alkoholiske drikkevarer på planeten. Dens historie rækker tusinde år tilbage i tiden og selvom overdrevet forbrug af en hvilken som helst alkoholisk drik forårsager store problemer i forhold til sundheden i stedet for at gavne den, viser nyere forskning at et glas rødvin om dagen kan give dig mere end blot en smule afslapning.

 • Reduceret dødelighed af næsten alle årsager: europæiske forskere peger på at et moderat dagligt forbrug af rødvin (22-32 gram alkohol) har en beskyttende effekt på dødeligheden af enhver grund. Ifølge studier fra Frankrig, Storbritannien, Finland og Danmark er det daglige forbrug af vin mere gavnlitg end det af øl og spiritus.
 • Nikotinafhængighed: Storrygning sløver i høj grad blodkarenes naturlige evne til at slappe af, eller vasidilation. Rødvin, med eller uden alkohol, mindsker den harmfulde effekt af tobak på vores endotelium ? det lager af celler der dækker indersiden af vores kar såsom lymfekar, blodkar osv.
 • Hjertesygdomme: En af de mest velkendte og studerede gevinster ved rødvin er den beskyttende effekt på hjertet. Et moderat og regulært forbrug af rødvin kan forebygge hjertekarsygdomme. Videnskabsmændene mener at rødvin reducerer risikoen for sygdom i kranspulsåren igennem reduktion af produktionen af LDL- lipoproteiner (det ?dårlige? kolesterol) og mere produktion af HDL-lipoproteiner (det ?gode? kolesterol).
 • Blodpropper: Rødvin har en antikoagulerende/ antitrombotisk funktion. Folk der kun sjældent drikker af rødvin har et højere niveau af proteinet fibrinogen som fremmer dannelsen af blodpropper.
 • Åreforkalkning: Rødvin kan forhindre den tidlige åreforkalkning såvel som dens forværring. Åreforkalkning begynder når blodkarrene begynder at miste deres evne til at slappe af. Både alkoholen og antioxidanterne som findes i rødvin forekommer at hjælpe til at holde blodkarrene sunde igennem dannelsen af nitrogenoxid, en kemisk substans som er fundamental i reguleringen af den vaskulære tonus.
 • Forhøjet blodtryk: Normalt betragter man et overdrevet forbrug af alkohol som en risikofaktor for forhøjet blodtryk. Der findes dog beviser for de gavnlige effekter af rødvin på blodtrykket. To glas rødvin (250 ml) sammen med maden, sænker blodtrykket hos personer med forhøjet blodtryk.
 • Nyresten: Indtaget af rødvin reducerer risikoen for dannelse af nyresten.
 • Alzheimers: Et moderat forbrug af rødvin er forbundet med en mindre risiko for at udvikle Alzeimers. Forskere har fundet ud af at resveratrol, en antioxidant i rødvinen, skaber nervebeskyttende effekter.

Så selvom min konklusion ikke er en deklaration om at alle burde drikke rødvin til daglig, er det værd at prøve af om din aktuelle situation ligner en af de nævnte risikoscenarier. Lad os købe noget vin!;)

Skal vi foreslå to fantastiske rødvine? Her er de!

 

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010

Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010