Måned: februar 2015

Hvordan man ved om en whisky er god (I)

 TAGS:undefined

Når det kommer til whisky, eksisterer der en hel række af præferencer i forhold til at udvælge og købe whisky, hvordan den serveres og nydes – men da der jo aldrig sker noget ved at vide hvad eksperterne siger, kan det være nyttigt at kende disse følgende råd for at kunne udvælge og nyde en god whisky.

Mange mennesker nyder kun lidt af whiskyens egentlige kvalitet, da de blander den med sukkerholdige læskedrikke, og derfor ikke kan smage og opfange drikkens særlige karakteristika. Ifølge Xavier Monclús, som organiserer smagninger i Europa for Louis Vuitton Möet Mennesy Spain (LVMH) er der nogle forskellige hovedpunkter at have øje for, når det kommer til at udvælge og nyde en god whisky.

 • Duft: Når whiskyen holdes op til næsen bør den ikke dufte overdrevet meget af alkohol, så den gør at man ikke sanse drikkens andre karakteristiske aromaer. Hvis man har en whisky der dufter for meget af alkohol kan vi straks identificere dens lavere kvalitet. ?Når man nærmer sig en whisky er det første man skal gøre at teste om den har et passende alkoholniveau; den må ikke dufte offensivt meget af alkohol”, bekræfter Monclús.
 • Smag: Ligesom med aromaen, er det smagen af den første slurk whisky der generelt definerer hvordan vi oplever den i ganen: uafhængigt af alkoholgraden, bør vi ikke føle bedøvelse eller irritation i munden som følge af alkoholen. ?Selvom alkohol opleves stærkere i munden end i næsen, bør vi aldrig føle en fornemmelse af bedøvelse i munden. Hvis du drikker en whisky og alkoholen er så fremtrædende at den generer dig i munden, betyder det at du ikke vil kunne nyde whiskyen?, påpeger Monclús.
 • Pris: Selvom det er en general holdningat at de dyreste whiskys også er af den højeste kvalitet, eftersom de jo har et bedre ry, og at det er værd at investere en lille smule mere for at kunne tage en 10- eller 12-årig maltwhisky med hjem, er det også vigtigt at passe på vores helbred, af hvilken grund Monclús siger: Det er meget bedre at drikke lidt og godt end meget og billigt.  Vi har kun ét liv og det hvis det er muligt bør alt hvad vi indtager være af den bedste kvalitet. De dårligste produkter giver os kun problemer, såsom leverproblemer og problem dagen derpå. 

Hvilken er din yndlingswhisky? Hvilken ville du anbefale? Vi viser dig i dag 2 slags whisky der er værd at prøve:

 

 TAGS:Monkey ShoulderMonkey Shoulder

Monkey Shoulder, en af de bedste whiskys fra Skotland.

 

 

 TAGS:Laphroaig 10 YearsLaphroaig 10 Years

Laphroaig 10 years: dens nuancer af træ og tørv gør den til en af de mest aromatiske whiskys.

 

Hvad mon det er ved “drikkejakken” som gør at hele verden køber den?

 TAGS:undefined

Du har helt sikkert prøvet at befinde dig til en fest, i venners lag eller til en uformel familiemiddag og med den ubekvemhed at måtte holde din drink og din tallerken på samme tid, stående oprejst uden at vide hvad du skal gøre for at føle dig behageligt til pas mens du konverserer. Du har også måtte prøve at savne at have en oplukker ved hånden og have brugt en tid på at finde den, mens du er gået glip af festens højdepunkt, eller til events under åben himmel har du frosset mens du har holdt en kold øl i hånden.

En hel række ubekvemligheder som kan løses af en sjov lille opfindelse som er dukket op for nylig på platformen hos Kickstarter. Sagen er, at selvom det kan virke som det pure opspind, så har kampagnen, der havde som mål at opnå 50.000 dollars, tjent hele 574.000, med hvilket markedsføringen virker sikret. Det handler om en ?drikkejakke?, eller Drinking Jacket som den hedder på originalsproget,og som indeholder en række af accessories og gadgets, som f.eks.:

 • Hætte med for
 • Beskyttende revers med lynlås
 • Øloplukker på lynlåsens greb
 • Støtte til solbriller
 • Lomme til flasker eller dåser i stærkt gummi
 • Lommer i siden
 • Skridsikre håndtag til at fastholde drikke
 • Skjult lomme til lommelærke (inkluderet)
 • Lomme til dokumenter og penge

Derudover har jakken et attraktivt design, diskret men funktionelt, som enhver smag vil kunne lide, hvilke gør det til den ideelle gave, sjov og brugbar. Dens skaber, Zane Lamprey, er vært på et online-show  i hvilket han besøger forskellige steder i verden under ledemotivet at lære landenes  særegne ?drikkekulturer? at kende. I overensstemmelse med projektets side har Drinkring Jacket en pris på 95 dollars + forsendelsesomkostninger.

Og hvis du gerne vil begynde at øve dig, så tøv ikke med at prøve en af vores anbefalinger i dag:

 TAGS:Franziskaner Dunkel 50clFranziskaner Dunkel 50cl

Fra bryggeriet Spaten-Franziskaner kommer  Franziskaner Dunkel 50cl, en pale ale som er fremstillet i Tyskaland med en alkoholprocent på 5.

 

 

 TAGS:Paulaner 50clPaulaner 50cl

Paulaner er weißbier fremstillet på fermentering i Tyskland. Den har en alkoholprocent på 5.

 

Pastis

 TAGS:undefined

Pastis er en fransk drik opfundet i 1932 af Paul Ricard. Den bliver anvendt som aperitif og indeholder normalt mellem 40 og 45 % alkohol, og er den næstmest populære drik i Frankrig efter vin.

Når man drikker Pastis, fortynder man normalt med 5 dele vand for hver del Pastis, hvilket giver dette cremede udseende som vi plejer at se i absinten.

Pastis nydes kold og efter at have tilsat vand tilsætter nogle mennesker isterninger, mens andre afviser denne skik. Det er i hvert fald en forfriskende aperitif.

Af nogle er den anset for at være forløberen for absint, selvom de er meget forskellige, i bund og grund da Pastis ikke indeholder Artemisa absentium.  Den forberedes ved destilleringen af anis, selvom andre fremgangsmåder bruger stjerneanis, asiatiske og europæiske urter. Den kan fås i karamelfarver (forarbejdet industrielt) og hvide (hjemmelavede).

For de som ikke bryder sig om absint, er Pastis et sødt alternativ som aperitif og den er en del af en gammel tradition med anis-drikke såsom sabuca, mastika, ouzo og arak.

De moderne versioner af pastis blander alkohol og kommercielle smage og essenser, ekstrakter og farver for at modificere denne drik og gøre den mere iøjefaldende for forbrugere.

Blot i Frankrig og Europa handles der 130 millioner liter Pastis om året: dens varme og særlige smag fænger dem som prøver den i godt selskab efter et måltid.

Er du til Pastis? I så fald anbefaler vi:

 

 TAGS:Pastis Prado 1LPastis Prado 1L

Pastis Prado 1L

 

 

 TAGS:Pastis 51 4.5LPastis 51 4.5L

Pastis 51 4.5L

 

 

 TAGS:Pastis 51 RosePastis 51 Rose

Pastis 51 Rose

 

Mininumsalderen for at drikke alkohol verden rundt

 TAGS:undefined

 

Minimumsalderen for at indtage drikkevarer med indhold af alkohol varierer meget: vi kan sige at den svinger mellem 16 år og et totalt forbud. Vær med når vi tager en tur rundt i hele verden og lad os lære noget om minimumsalderen for at drikke alkohol i de lande der konsumerer mest alkohol i verden og nogle af de kontroverser der følger med.

 

 

 • USA: – Minimumsalderen er 21 år, men der eksisterer en stor polemik da unge på 18 år kan indskrive sig i militæret og kæmpe i krige – men ikke drikke alkohol.
 • Canada ? I dette nordamerikanske land varierer lovene i de forskellige stater: i nogle er grænsen 18 år og i andre 19 år.
 • Brasilien ? I cachazaens land er minimumsalderen 18 år, men der kan stemmes fra 16 år.
 • Latinamerika ? Lande som Argentina, Peru, Mexico, Chile, Venezuela, Colombia, Nicaragua, Den Dominikanske Republik, Uruguay, , Ecuador, Panama, Cuba, Costa Rica, Honduras, Bolivia, Puerto Rico har en mindstealder på 18 år. Men der er én undtagelse: i Paraguay er minimumsalderen 21 år. I alle andre spansktalende lande er grænsen 18 år.
 • Spanien ? I landet kendt for orujo og god vin bliver man nødt til at vente med at nyde alkohol til man er 18 år.
 • Italien ? I støvlelandet er minimumsalderen for at konsumere alkoholiske drikke kun 16 år.
 • Sverige, Finland og Norge ? De unge nordmænd må vente til de er 20 år før de kan få varmen med en god vodka.
 • Frankrig og Portugal ? To lande med tradition for god vin og gode drikke : i begge er minimumsalderen 18 år, selvom de faktisk drikker fra de er 16 og dette ikke er kriminelt.
 • Indien ? I dette enigmatiske land er lovene også enigmatiske: afhængigt af provinsen, varierer minimumsalderen mellem 21 og 25 år.
 • Australien og New Zealand ? Her, som i størstedelen af de oceaniske lande, er minimumsalderen 18 år.
 • Japan ? for at drikke en god sake, må de unge vente til det er 20 år gamle.
 • Det orientiale Europa ? De 18 år er grænsen i lande som Tyskland, Rusland, Polen osv.
 • Saudiarabien, Pakistan og Iran ? Her bliver man nødt til at forlade landet for at få alkohol, da det er totalt forbudt for alle aldre.

Sierra Leone, Nigeria og Senegal ? I disse afrikanske lande eksisterer der ikke love mod at drikke alkohol. I nogle af disse lande er levealderen ikke engang 30 år, og der er konstante væbnede konflikter hvori mindreårige deltager.

?Husk altid at drikke med moderation og ansvar, uanset hvor gammel du er?

Hvis du er gammel nok til at drikke alkohol, kan du nyde en af de følgende drikkevarer:

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

 

 

 TAGS:Arabella Viognier 2013Arabella Viognier 2013

Arabella Viognier 2013