Måned: marts 2015

Drik vin og spar penge hos tandlægen!

 TAGS:undefinedVin har en forskellige række effekter på kroppen som gør den til en af de mest komplette drikkevarer. Den indeholder antioxidanter, forebygger hjertekar-sygdomme, forebygger forhøjet kolesterol, hjælper på at forbedre hukommelsen… Og ydermere, så forebygger den også karies.

Og denne sidste egenskab kan være til stor glæde da den tillader os at spare penge på tandlægen hvis vi, udover at passe mundhygiejnen, drikker lidt vin – selvfølgelig altid med moderation.

Dette bekræfter en nylig undersøgelse fra Institut for Fødevarevidenskab, på Universidad Autónoma de Madrid og udgivet i tidskriftet Journal of Agricultural and Food Chemistry, hvor det bekræftes at vinen hjælper med at beskytte tænderne. 

For at nå til denne konklusion, har forskerne kunne konstatere at ”biofilmene” på tandplakken – som beskytter tænderne mod tandsten og fremkomsten af potentielle tandsygdomme – ved at være nedsænket i rødvin sammen med vindruekerner og ethanol, opnår positive resultater. Det vil sige at det lykkedes at reducere bakterier på tandplakken takket med de naturlige antioxidanter, polyphenolerne, som er til stede i vinen og i druerne og som bringer flere gavnlige effekter med sig, udover at forebygge karies.

Således har man igennem forskning kunnet konkludere at polyphenolerne bremser bakterievækst. Resultatet er sundere tænder, med færre tandsten og mindre tendens til at blive ødelagt af de bakterierester som samler sig med tiden.

Men det er ikke den eneste undersøgelse af dette emne. Allerede i 1997 kunne tandlægefakultetet på det svenske Universidad Karolinska Institutet undersøge forskellige professionelle vinsmagere af forskellige aldre. Og resultatet var at en stor del havde nogle nedslidte tænder som følge af vinforbruget, men at ingen af dem havde karies.  

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Avalon Zinfandel 2011Avalon Zinfandel 2011

Avalon Zinfandel 2011

 

De 10 mest populære drikke i det homoseksuelle miljø

 TAGS:undefined
For nylig blev det estimeret at den homoseksuelle befolkning i Storbritannien investerer mellem 6 og 8 milliarder euro om året i drikkevarer. Således er de mest populære drikkevarer blandt homoseksuelle nu blevet noget som producerende virksomheder tager i langt højere betragtning med henblik på at tilfredsstille dette marked, som er eksklusivt og tro mod sin gode smag. Vil du vide mere om de 10 mest populære drikke? I dag fortæller vi om dem her:

10- Margarita: er en favoritcocktail i det homoseksuelle miljø og blandt LGBTer generelt: nøglen til dens succes er at lave den på en god tequila.

9- Granatæble-martini: Det homoseuksuelle website Queerty bekræfter at denne drink er blevet populær takket være sin lighed med Cosmopolitan og sin farve.

8- Mojito: Nogle mennesker mener at det er meget kompliceret at lave denne drink, men det har ikke gjort den mindre populær. Den er af latinamerikansk oprindelse og forekommer eksotisk og fræk.

7- Égalité:  Vi har før talt om lanceringen af denne Cremant fra Bourgogne til homoseksuelle bryllyper og dens popularitet er ikke holdt op med at stige. Denne drik fra New York Wine er kendt for sin hjerte-etikette med regnbuens farver og det homoseksuelle miljø skåler med dette eksklusive produkt som de fortjener at fejre med stolthed.

6- Dirty Martini: den er lavet med en lille smule olivnensaft og pyntes med oliven, og dens smag er lækker og tilføjer en ny facet til den almindelige martini. Den konsumeres i hvert fald i høj grad blandt homoseksuelle, som gerne vil nyde det allerbedste.  

5- Appletini: er blevet betraget som en drink specielt til kvinder og homoseksuelle mænd grundet sin delikate smag og brugen af frugtingredienser, men i virkeligheden er den bare super læker og enhver mand, om han måtte være homoseksuel eller ej, burde prøve den.

4- Purple Hand Beer: Dette er en drik opfundet i Mexico i 2011, og er en øl særligt rettet mod det homoseksuelle miljø. Den er meget let genkendelig takket være sin etikette med en lilla hånd og den bliver fremstillet af bryggeret Minerva..

3- Rosé-vin: dette er den foretrukne blandt lesbiske kvinder. Dens duft og smag gør at den let accepteres af dem som prøver den. På vingården Santa Ynes fremstilles vinen udelukkende af kvinder

2-Manhattan: Få cocktails har så meget personlighed som denne, og dens navn og smag giver den en privillegeret position i det homoseksuelle samfund.

1-Cosmopolitan: Og til sidst, den mest populære drink er cocktailen Cosmopolitan. Den menes at være opfundet enten i Miami eller New York. Det er i hvert fald sikkert at siden dens opfindelse i slutningen af 1980erne er den ikke gået af mode, takket være programmer som Sex and The City og lignende som har fastholdt dens popularitet.

Tror du på at der findes drikkevarer særligt for homoseksuelle? Eller er det bare en marketing-opfindelse? Uanset hvad sandheden måtte være, anbefaler vi dig i dag to gode vodka – med en lille smule citron, som eksperterne siger – til at forberede en fremragende Cosmopolitan:

 

 TAGS:Grey Goose LemonGrey Goose Lemon

Grey Goose Lemon, en premiuim Vodka med citronessens

 

 

 

 TAGS:Absolut CitronAbsolut Citron

Absolut Citron, “Absolut”-versionen af vodka med citron.

 

 

Hvordan man ved om en whisky er god (II)

 TAGS:undefined

For at få en bedre forståelse for hvordan man ved om whisky er af god kvalitet og hvordan man nyder den til fuldeste, forstsætter vi her med at give dig nogle gode råd så du kan træffe den bedste beslutning når du køber og serverer en whisky:

  • Blandet eller rent: Hvis du godt kan lide whisky som den er, vil det måske interessere dig at Xavier Monclús for nylig til en af sine whiskysrmagninger gav udtryk for sin overbevisning om at en whisky forandrer sig positivt hvis man tilsætter lidt vand, hvilket gør en til en statisk blanding. Nogle gange gør dette således whiskyen bedre og hvis den blandes med isterninger bliver det til en dynamisk blanding,, da drikken udvikler sig som isen smelter.

I forhold til blandinger er det primære råd at undgå at blande whiskyen med sukkerholdige læskedrikke. ”Selvfølgelig kan man godt blande en god whisky, dog aldrig med drikkevarer der indeholder sukker.” Der findes rigtig gode cocktails lavet med tonic eller med danskvand.. det afhænger af situationen. På en restaurant vil du normalt nyde en whisky rent eller tilsat vand, men hvis det er aften og du gerne vil nyde en stor drink som ikke gør skade, så skal du blande med væsker der ikke indeholder sukker”, påpeger Monclús. “Kun med vand eller med danskvand vil du ikke pådrage dig hovedpine eller tømmermænd.”

  • Etiketter og alder: På etiketten kan vi læse interessante oplysninger såsom hvilket år whiskyen er fra samt dens komposition, og om der er blevet brugt sherry-tønder. I forhold til alderen, er det årstal som etikken indikerer ikke afgørende for vinens kvalitet. Monclús påpeger at der findes meget gamle whiskyer af dårlig kvalitet. ”Overordnet set er en whisky allerbedst når den er mellem 10 og 12 år gammel, hvorefter den langsomt mister nogle af sine kvaliteter indtil den er helt færdig som 25 årig: derfor, ikke noget med whiskyer på 50 år.
  • Blended eller Single malt: I størstedelen af tilfældene er Single malt whiskyer af god kvalitet, men nogle gange kan vi også have gode oplevelse med blended whiskyer. “Der er også fremragende blended whiskyer”, påpeger Monclús og nævner Bailie Nicol Jarvie -og selv DYC 8 years scorer højt og er en whisky værd at overveje, selvom Spanien ikke som udgangspunkt der et whisky-producerende land. 
  • Tilsætningsstoffer:  Tilsætningen af eksempevis karamel er for at maskere det høje indhold af alkohol, og det er bedst at undgå disse whiskyer.
  • Temperatur: Ved servering bør whiskyen have en temperatur på mellem 10 og 18 grader for at dens kvaliteter rigtigt kan nydes.
  • Sherrytønder: I følge Monclús bør aldringen af whisky i sherrytønder foregå over et par år,og efter at whisken har tilbragt 10 år i bourbon-tønder – ikke fra starten af dens fremstilling.  Dette er for at undgå fremkomsten af svovlnoter og er når det kommer til stykket et spørgsmål om smag og behag.
  • Vand: Vandet som bruges til fremstilling af whisky har en lille indflydelse på whiskyen – på omkring 10 % af det endelige resultat.

Må vi anbefale dig et bare gode whiskyer? Lad os se om vi er enige:

  

 TAGS:Dimple 15 YearsDimple 15 Years

Dimple 15 Years

 

 

 TAGS:Ballantine's 30 YearsBallantine’s 30 Years

Ballantine’s 30 Years

 

 

Et glas vin om dagen og helbredet

 TAGS:undefined

I mange lande anses det for normalt at drikke vin til maden hver dag – en vane der for nogle kulturer kan virke mærkelig og for andre ikke. I en stor del af Europa og Amerika er det at drikke et glas vin om dagen ganske normalt, men det vi skal tale om her er hverken det sociale eller kulturelle aspekt, og ej heller om vinens evner og den glæde man får ved at nyde en god vin.

Undersøgelser foretaget i store dele af verden har konkluderet at et moderat dagligt indtag af rødvin forlænger den forventede levetid for personer med hele 36% i forhold til de mennesker som ikke er vant til at drikke: det vil sige at personer som drikker en lille dosis vin hver dag (et glas) omtrent lever 3,8 år længere end de som ikke drikker.

Ligeledes har de mennesker som drikker et glas rødvin om dagen 34 % mindre chance for at få hjerteproblemer; et onde som øger dødeligheden for ældre mennesker.

Andre gevinster ved rødvin

Udover at forlænge vores liv besidder vin også andre egenskaber som kunne grænse til det medicinske. Som det er vel kendt hjælper rødvin kredsløbet betragteligt. Men vinens magt stopper ikke der: Doktor Janet L. Stanford har sagt at mænd der drikker mellem 4 og 5 glas rødvin om ugen har 50% mindre chance for at udvikle prostatakræft: ligeledes påpeger hun at vin er en kraftfuld antioxidant, at den er anti-inflammatorisk og at den hjælper med at bekæmpe kræftceller.

Ifølge undersøgelser besidder hvidvin, øl og andre alkoholiske drikke ikke den samme forebyggende effekt som rødvin.

En anden mirakuløs gevinst som tilskrives vin er den skulle hjælpe med vægttab: dette skyldes at leveren plejer at behandle rødvinens kalorier på anderledes vis end andre kalorier, og at de bliver omdannet til energi og ikke til fedt.

Det kan være lidt farligt at anbefale forbruget af alkohol som et lægemiddel, men det er i hvert fald blevet gjort klart at der er visse gevinster ved vin og ved et moderat vinforbrug. Det skal selvfølgelig indskærpes at vin såvel som enhver slags alkohol altid bør nydes med omtanke og i moderation.

Oplysninger taget fra Afdelingen for offentlig sundhed, Universitetet Wageningen (Holland).

Hvis du gerne vil udvide din viden, kan du læse artiklen omkring de 8 sundhedsmæssige fordele ved at drikke rødvin.

 

 TAGS:Dufouleur Père et fils Gevrey Chambertin 2010Dufouleur Père et fils Gevrey Chambertin 2010

Dufouleur Père et fils Gevrey Chambertin 2010

 

 

 TAGS:Cortes de Cima 2011Cortes de Cima 2011

Cortes de Cima 2011

 

 

 TAGS:La Atalaya 2012La Atalaya 2012

La Atalaya 2012