Måned: april 2015

Forskelle på juice og nektar

 TAGS:undefined

Nærende, gode for organismen og med c-vitamin. Om end vi drikker dem til morgenmaden, om aftenen eller blandet op med alkohol, så er juice og nektar en vigtig del af vores ernæring.

Ifølge RAE (Det spanske sproginstitut), så er juice væsken af urter, blomster, frugter og andet lignende som som udvindes ved at presse eller støde disse. Og nektar er en lækker og blød likør.

Når det er sagt, så er der ofte forvirring i brugen af termerne juice og nektar. Det har grundlæggende at gøre med de ingredienser som anvendes til fremstillingen. Nektar fremstilles på findelte frugter og man tilsætter en smule vand og vigtigst af alt sukker, citronsyre og andre krydderier. Juicen alene indeholder ikke ligeså meget sukker.

Derfor plejer man ikke at anbefale nektar til personer med sukkersyge eller andre som ikke bør indtage store mængder af sukker. Juice er altid meget bedre, mere nærende og mere gavnlig for organismen i sin helhed, og det optimale er selvfølgelig naturlig juice.

Nektar har en meget sød smag grundet mængden af tilsat sukker, og indeholder således også flere kalorier. Der findes dog nektarer uden tilsat sukker, med sødemiddel, til de som foretrækker færre kalorier. Smagen kan være lidt mindre stærk, frisk og sød end nektaren med sukker, og end juice.

Når man taler om juice henviser man til den endelig væske som fremkommer af at presse frugten. Det mest normale er selvfølgelig juice på flaske, som kan købes i enhver butik, men i denne fremstillingsproces plejer juicen at miste nogle af sine nærende kvaliteter. Derfor, selvom det kan virke indviklet eller man ikke altid har tid, så er den reneste juice den som vi får ved at presse frugten direkte.

I andre tilfælde så er det ikke så nemt selv at fremstille produkterne. Således anbefaler vi dig i dag to af de bedste juicer og nektarer som vi har til rådighed.

 

 TAGS:Finest Call Puree MangoFinest Call Puree Mango

Finest Call Puree Mango

 

 

 TAGS:Finest Call Puree Platano-BananaFinest Call Puree Platano-Banana

Finest Call Puree Platano-Banana

 

Vin og miljø – Kan vingårdene skade økosystemet?

 

 TAGS:undefinedVinproducenterne i Toscana er blevet advaret om at for mange vingårde kan være skadelig for miljøet.

Toscanas lokale myndigheder har fået til ansvar at advare ønologer om at pesticider og gødning forurener vandet og at for mange vinstokke forårsager erosion af jordbunden og får jorden til at skride.

Advarslen er del af et forslag i den 300 sider lannge regionale regerings udviklingsplan, som bliver gennemgået netop nu af vinproducenterne fra Chanti og Brunello di Montalcino, blandt andre regioner.

Nogle af vingårdene er allerede under høj risiko for erosion. I en rapport nævnes Bolgheri, en landsby i de lavere områder i Maremma Toscana, hvor et underjordisk lag af sten som er bærer af vand, også kaldet et grundvandsmagasin, ikke er beskyttet og hvor dningen allerede udleder nitrater til det underjordiske vand.

Ligeledes har kritikere påpeget af skovrydningen af klippebjergene i Toscana har gjort at zonen i mindre grad kan absorbere de stærkeste regnskyl. Således mistede fire personer livet for nylig da de prøvede at krydse en flod.

De lokale myndigheder forsvarer sig med at de ikke ønsker et totalt forbud mod vingårde men blot at man tager mere hensyn til miljøet for at kunne undgå oversvømmelser i denne prosecco-producerende region.

Zonens vinproducenter frygter en mulig restriktion af dyrkning på deres vingårde, på et kritisk tidspunkt hvor salget af vin er stigende takket være væksten på det asiatiske marked.

Lad os håbe at det lykkes myndighederne og vinproducenterne fra Toscana at opnå en balance som beskytter miljøet samtidig med at vinproduktionen lever videre.

Derfor anbefaler vi fra Uvinum dig i dag 2 bio-vine som respekterer miljøet – ogsom smager fantastisk!

 TAGS:Honoro Vera Organic 2013Honoro Vera Organic 2013

Honoro Vera Organic 2013: af familien Honoro Vera, den mest økologiske version

 

 

 TAGS:Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007

Domaine Du Traginer Bio 50cl 2007: en af bedste bio-vine fra Frankrig

 

 

Fremtidens vin

 TAGS:undefined

Vin og måden vi drikker den på har været i konstant udvikling de seneste år. For ikke så længe siden ville kun få mennesker have forestillet sig at vin spille så stor en rolle i vores liv, og derfor prøver nogle eksperter nu at forudsige hvad vi kommer til at drikke i fremtiden. Nogle tendenser er åbenlyse mens andre endnu lader vente på sig. Vi giver jer her nogle af forudsigelserne omkring hvilke vine og drikkevarer vi kommer til at se mere til i fremtiden. 

Smag for det økologiske. Dette kendetegn ser vi allerede i dag, og derfor tør vi godt sige at det kun vil vokse sig større. Bevidstheden omkring hensynet til miljøet vil blive mere udbredt og derfor også  indflyde måden vi drikker på. Økologisk vin vil blive mere og mere fremtrædende og have mindre alkohol og færre eller ingen pesticider for at støtte op om bæredygtigheden.

Krævende forbrugere. Selvom det allerede nu er forbrugeren som vælger, mener og markerer retningslinjerne i den gastronomiske verden, vil forbrugeren i fremtiden kun blive endnu mere relevant. Han/hun vil opnå en større viden om vin og vil interesse sig mere for hvordan hver årgang af vin er blevet fremstillet, hvilken drue der er anvendt osv.

Vin og andre drikke uden alkohol. For nuværende eksisterer der et lille marked, men det tiltrækker endnu ikke de større masser. Som konsekvens af målet om en sundere livstil, vil drikkevarer uden alkohol dog udbrede sig, også det gælder også vin. Vi vil begynde at se mere til vinproducenter som producerer vin med en alkoholprocent på 2% eller mindre. Og nogle hjemmesider vil specialisere sig i denne type drikkevarer.

Vine fra andre regioner. Nogle af de traditionelle vinproducerende regioner vil se sig påvrket af klimaforandringer. Derfor vil nye zoner fremkomme som ikke har en lang tradition for vinproduktion men som i fremtiden vil kunne tilbyde kvalitetsvine.

Enkeltdoser-vin. Man vil begynde at sælge vinflasker i forskellige størrelse. Hver forbruger er unik og foretrækker ofte et enkelt glas vin eller to istedet for en hel flaske. Derfor vil fabrikanterne begynde at fremstille vin i små flasker til mennesker med et spinkelt forbrug af vin. 

Der vil komme mange flere forudsigelser, så vær opmærksom på hvad eksperterne siger og på det som vi vil berette løbende her på siden.

 

 TAGS:Honoro Vera Organic 2013Honoro Vera Organic 2013

Honoro Vera Organic 2013 er en bio-vin under garantien DO Jumilla fra høsten 2013 og med en alkoholprocent på 15

 

 

 TAGS:Château de Bellevue 2010Château de Bellevue 2010

Château de Bellevue 2010 er en bio-vin med garantien DO Lussac-Saint-Emilion fra producenterne Château de Bellevue . Drueblandingen indholder Merlot og Cabernet Sauvignon fra 2010

 

 

20 hemmeligheder som gør dig til den bedste bartender

 TAGS:undefined

Hvis du gerne vil være en super bartender og imponere dine gæster når du holder fest – eller gøre seriøs karriere indenfor faget og gøre det til din levevej, kan du lade dig guide af disse følgende råd:.

 1. Kend hver og en af de ingredienser du arbejder med (om det måtte være whisky, rom, vodka..) og lær de forskellige cocktail-opskrifter udenad. Hold dig opdateret på nye ospkrifter for at kunne tilbyde dem til dine kunder.
 2.  Arbejd hurtigt og forhold dig rolig uanset hvor mange bestillinger du har ventende.
 3. Sælg eller servér destillater af den bedste kvalitet i stedet for større mængder af dårlig kvalitet. En godbartender anerkender at han har et ansvar over for kunderne.
 4. Vær høflig og opfør dig som en fremragende vært. At skabe en god relation til kunderne er hemmeligheden som gør at de vender tilbage.
 5. Prøv at huske navnene på dine stamkunder, det får dem til at føle sig værdsatte og vende tilbage for at se dig og bestille flere cocktails med flere venner.
 6. Vær taktful i din relation til kunderne men vær åben for at lytte til dem når de gerne vil snakke.
 7. Sørg for at der er ordentligt og rent mens du arbejder.
 8. Forklar dine gæster eller kunder hvad hver cocktail består af for at de bedre kan vælge.
 9. Hjælp til at skabe en glad og samarbejdsvillig stemning omkring dig, både overfor kunder og ansatte.
 10. Vær opmærksom på din personlige fremtræden: du er barens eller festens ansigt udadtil.
 11. Husk hele tiden at være opmærksom på at alle kunder er tilfredse og ikke sidder og venter på en ny cocktail.
 12. Smil hver gang du serverer for dine kunder eller gæster.
 13. Pas på ikke at snakke for meget med dine kunder, medmindre de selv har lyst og du ikke har mange bestillinger ventende.
 14. Lær noget om gastronomi for at kunne komplementere din viden, det kan vise sig gavnligt.
 15. Lær nye sprog: både i dette som i andre erhverv er det nyttigt at kunne kommunikere med folk fra forskellige lande og således betjene dem bedre.
 16. Forhold dig rank, rolig og opmærksom.
 17. Placér ingredienserne på en måde så du skal bevæge dig så lidt som muligt få at lave hver cocktail.
 18. Snyd aldrig med mængderne: kvaliteten af ingredienserne og den korrekte fremstilling af dine cocktails er en del af dit rygte
 19. Hold altid hænderne over bardisken for at kunne være hurtigere og mere effektiv.
 20. Vær åben for at lytte til dine kunder eller gæster, om end de har ret eller ej.

 

 TAGS:Gin MareGin Mare

Gin Mare

 

 

 TAGS:Hibiki 12 Years Whisky JaponaisHibiki 12 Years Whisky Japonais

Hibiki 12 Years Whisky Japonais