Måned: juni 2016

5 vin turisme destinationer, hvor der kan bruges meget tid (II/II)

 TAGS:undefined

Vi så i vores første artikel om de bedste vin turisme destinationer der er mange steder at besøge i verden, hvor vinen er fokus for kultur og fremme af et folk. Lad os vise fem mere destinationer i hele verden.

1. Baskerlandet, Spanien

Det er en af de regioner, hvor gastronomi sløver. Og, selvfølgelig, også deres vine af det sted, hvor den er placeret, badet i vinmarkerne i Rioja og Navarra. I byerne langs kysten, kan vi få glæde af Michelin stjerne restauranter, men også cider huse og landsbyer, hvor god mad er afgørende, selv om de ikke er opført i enhver brochuren. I San Sebastian, bør du gå til Lukas Gourmet Benta-Berri, unikke vinforretning, der også har en bar og restaurant.

2. Franschhoek, Sydafrika

Sydafrikanske vine har en stor accept i mange dele af verden. Specielt i Franschhoek, fandt vi mange vingårde og vinmarker langs skråninger til floden. Blandt mange steder at have gode vine rådes det til at gå til hotellet Le Quartier Français, for sin menu af afrikansk-inspirerede retter skabt af otte anerkendte kok Margot Janse af gode vine og spredt her.

3. Alentejo, Portugal

Et andet land, hvor køkkenet og drikke er dens eksistensberettigelse. Alentejo har miles af vinmarker og et enkel køkken med kød og grøntsager, og tapas som er mere moderne retter. Bevis gode vine i Tasquinha do Oliveira i Evora, hvor bugne mange af disse tapas restaurant også Herdade do Esporao, en reel restaurant oplevelse kælder, med en terrasse og mulighed for at smage vine er meget populære.

4. Burgenland, Østrig

Blot en times kørsel fra Wien, Burgenland har søer og betagende natur og et paradis for vinelskere. Besøg i vinkældre er en del af det sted, plus restauranter Gut Purbach, Mooslechner Bürgerhaus, i den smukke by Rust, Højesteret Reiter Hotel, beliggende i den sydlige ende af Burgenland.

5. Ashland, USA

Historien om Oregon vin begynder ikke længere og slutter med Willamette Valley Pinot Noir. Ashland vinregion har vært for mange af de 120 vingårde grupperet omkring i byen, der er kendt primært for sin årlige Oregon Shakespeare Festival.

 

 TAGS:La Rioja Alta Gran Reserva 904 2005La Rioja Alta Gran Reserva 904 2005

La Rioja Alta Gran Reserva 904 2005: un vino tinto Rioja vinificado con graciano y tempranillo de 2005 y 13º de alcohol en volumen. 

 

 

 TAGS:Hacienda López de Haro Crianza 2013Hacienda López de Haro Crianza 2013

Hacienda López de Haro Crianza 2013: un vino tinto de DO Rioja a base de las castas tempranillo y graciano de la añada 2013 y con un grado alcohólico de 13,5º. 

 

 

5 vin turisme destinationer, hvor der kan brukes mye tid (I/II)

 TAGS:undefined

Hvis du er en vin elsker, så er du også helt sikkert interesseret i vin destinationer. Vi anbefaler 10 destinationer, som du ikke vil glemme for alle dine rejser, i to artikler beskriver højdepunkterne.

1. Las Vegas 

I Las Vegas er der alt, og steder at nyde en god vin. Mens vi ikke kan vise vine vinmarker. Vi fandt fra smagninger til overraskelser i nye og fremragende vine til de mere luksuriøse og vovemod. Et anbefalet sted er Cosmopolitan Hotel, en specialiseret høj italiensk vinbar.

2. Bordeaux

Denne franske region er ikke nogen hemmelighed for dem, der kender vinmarker i landet, fordi en masse af det bedste vin er lavet her. I Bordeaux har du mulighed for at besøge nogle af de ældste vingårde og med verdens historie udover sine smukke landskaber. Vi anbefaler at vælge en af sine Michelin-stjerne restauranter, såsom Joël Robuchon, La Grande Maison Hotel eller den berømte Gordon Ramsay på Grand Hôtel de Bordeaux Le Pressoir d’Argent.

3. Margaret River

Vinen region i Margaret River som ligger langt vest for Australien. Det er et traditionelt ønologisk sted, som overraskede ikke kun af kvaliteten af de producerede vine, men også for sine uberørte strande. Den Margaret River er allerede knyttet til navnet på Cabernet Sauvignon og Chardonnay som findes der. Der er også vine baseret Sauvignon Blanc, og der tilbydes alternativer såsom Malbec og Chenin Blanc.

4. Alto Adige

Dette område, som ligger mellem Østrig og Schweiz, i de italienske alper, betragtes som den nordligste vin region i Italien. Dens landskab er allerede en af grundene til at gå ud og nyde dems rige bjerg køkken og ekstraordinære vine. velsmagende friske hvide og røde vine produceres her.

5. Paso Robles

Dette amerikanske område byder vin-relaterede aktiviteter. Halvvejs mellem San Francisco og Los Angeles, Paso Robles vingård landskaber kombineres med andre adventure aktiviteter som kajaksejlads på søen Santa Margarita. Restaurering og microbrew er andre attraktioner på stedet.

Hvis du vil ha flere vin destinationer forslag, bedes du tage et kig på vores 8 vin forslag  til nemt løse din ferie eller nogle af de mest interessante vin ruter i Spanien.

 

 TAGS:Bassus Pinot Noir 2013Bassus Pinot Noir 2013

Bassus Pinot Noir 2013

 

 

 TAGS:Volver 2012Volver 2012

Volver 2012

De 8 værste blandinger i verden

 TAGS:undefined
Der eksisterer blandinger mellem vin og mad, du bør undgå for enhver pris, da de transporteres så slemt som (nogle) katte og hunde. Nogle gange er det bedre at lære, at man ikke bør gøre mere end at lære, det du skal gøre, når dublander dine måltider. I nogle tilfælde en dårlig tømmermænd eller parring kan forårsage halsbrand, og andre helt ødelægge smagen af dine retter.

1. Du bør aldrig blande dette med champagne... En af de værste kombinationer for tør shortbread champagne som serveres ved bryllupper, da det bekæmper søde kage og din gane bliver en slagmark. En anden kombination for at undgå, er det vintage champagne og karry.

2. Cabernet Sauvignon er ingen ven af… I tilfælde af en vin med cabernet, der står ved sin garvesyre karakter er bedst at undgå at kombinere med is: det vil være bitter vin og is så søt. En anden er den ubehagelige kombination af Cabernet Sauvignon og østers, fordi teksturen af østers vil du finde sandet og metallisk smag. En sidste ikke meget lovende kombination er filet tunge og Cabernet, som dens delikate smag vil gå tabt i vinen.

3. Undgå for enhver pris gør Pinot Noir med... Hvis du ønsker at nyde en kylling med estragon eddike sauce, undgå at kombinere det med en Pinot Noir, du vil miste flasken. Herbal eddike og enhver syre plade dæmper frugtighed af denne vin.

4. Hvis du kan lide Sauvignon Blanc… Caviar er en af de fødevarer, som bør holde sig væk fra din Sauvignon Blanc, fordi du vil miste alle dens funktioner. En anden mad er den blå ost, som ved sin stærke smag vil konkurrere med vin i din gane.

5. Chardonnay hader… du kan finde interessant kombination af is og Chardonnay, men det er en surefire måde at (få) tømmermænd opskrift. Det er også tilrådeligt at holde sig væk fra makrel, der ved sin fedtet smag helt ændre smagen af vin på din gane samt rå østers, da de mister deres delikate smag. Endelig vil Chardonnay blive fladere når det kombineres med krydret fødevarer såsom chorizo.

6. Chianti… Den chianti er ikke den bedste vin til at ledsage tun salat eller lignende retter, fordi sidstnævnte vil gøre at vinen får en metallisk smag i munden.

7. Du må ikke ødelægge en vin Merlot med… Hvis du elsker artiskokker, rosenkål, grønne bønner og collards, undgå at kombinere dem med rødvin baseret på Merlot. Generelt harmonier for disse retter er bedst med hvide vine.

8. Du må ikke smide en flaske Bourgogne… The Burgundy og Lasagne er en af disse kombinationer, som kan forårsage dig halsbrand. Ost, tomat sauce og vin er sådan en stærk kombination for din mave.

Og, du ved, der er vin og mad som kan oppføre sig så slemt som en kat og en hund..

 

 TAGS:Castellare Di Castellina Chianti Classico 2013Castellare Di Castellina Chianti Classico 2013

Castellare Di Castellina Chianti Classico 2013

 

 

 TAGS:Fattoria Di Rodano Chianti Classico Riserva Viacosta 2007Fattoria Di Rodano Chianti Classico Riserva Viacosta 2007

Fattoria Di Rodano Chianti Classico Riserva Viacosta 2007

 

 

3 cocktails inspireret af gangstere

 TAGS:undefined

En af de mest magtfulde og berømte personer i løbet af 1920’erne og 1930’erne var Al Capone, – der ud over at være en af de mest berømte gangstere i verden – var han hemmelige casino ejer og spiritus butikker, og forløber for cocktail kulturen.

I årene af forbuddet øget forbrugt af spiritus, herunder skotsk whisky. Bartenderne betjente i sweatshops på dette tidspunkt, eksperimenterede med sidesten drikkevarer for at tilbyde nye mix.

Al Capone, foruden at distribuere uforfalsket whisky hemmeligt i speakeasis  i USA var også kendt for sine forbudte åbenhjertige attraktion cocktails. Så meget, at selv han havde sin egen shaker.

Inspireret af denne karakter, deler vi i dag tre cocktails du vil elske.

Penicillin

Denne cocktail blev skabt i 2005 af San Ross Milk & Honey bar i New York. Det kombinerer smagen af honning, citronsaft, ingefær og styrken af Cutty Sark Forbud.

Ingredienser:

Forberedelse:

Hæld ingredienserne i en shaker med knust is, blande og server.

Barbary coast

Denne cocktail er et klart eksempel på risikofyldte kombinationer som er udført i perioden med forbud med de få eksisterende beløb. Det er en blanding af gin og whisky.

Ingredienser:

  • ¾ ounce af blended skotsk whisky
  • ¾ ounce gin
  • ¾ ounce kakao
  • ¾ ounce af tunge fløde

Forberedelse:

1. Hæld alle ingredienser i en shaker med knust is.
2. Ryst og server i et afkølet glas.

The scoffalw Cocktail

Denne cocktail er opkaldt efter et adjektiv skabt i 1924, da deltagere i en konkurrence skulle finded ét ord til at definere ideen om vandtrug uden moralske, uforskammet og dårlige borger.

Ingredienser:

  • 1 ½ ounce af rug whisky
  • 1 ounce Tør vermouth
  • ¾ ounce citronsaft
  • ¾ grenadine
  • 2 dråber appelsin bitter

Forberedelse:

1. Hæld alle ingredienser i en shaker med is.
2. Blend, ryst og server i et afkølet cocktail glas.
3. Pynt med en skive appelsinskal.

 TAGS:Cutty Sark ProhibitionCutty Sark Prohibition

Cutty Sark Prohibition