Måned: september 2016

Dårlig vin? Du kan stadig drage fordel af det!

 TAGS:undefined

Hvis vinen er dårlig, og vi ikke kan drikke det, er der altid andre ideer til at få mest muligt ud af det. Ikke smid det ud!

En af de bedste måder at bruge det i køkkenet. Selvom det ikke kan komme i koppen og man ikke kan drikke det, kan vi bruge den dårlig vin i udarbejdelsen af retter til madlavning og supplere til diverse varianter af kød eller fisk, enten bagt eller kogt i . Med krydderier, citrus og et stænk af vin … lækre retter!

Det har altid været sagt, at vin er en perfekt antioxidant for huden. Fornyer, det gør den lysere og silkeblød, og bruges i skønhedssaloner og spa for behandling. Derfor skal du bruge dårlig vin til at lave en hjemmelavet maske med andre ingredienser, der gør os noget finere, glattere og lysere.

I køkkenet, dårlig vin har andre anvendelser. Udover madlavning, det bruges til at vaske frugt og grøntsager, fordi alkohol opløser urenheder og dræber de mikroorganismer, der kan være i visse fødevarer.

Når vi søger en løsning til at vaske vinduerne i huset, kan vi altid bruge den dårlige vin til det. Især hvidvin, som er vinegary at rense vinduerne i de forskellige rum anbefales. De kommer til at skinne!

Vin der er lidt dårlig tjener godt til at lave eddike. Således ehar vi et ekstra krydderi. Du skal blot placere det sidesten vin i krukker og lad det marinere så det bliver vinagry. Og når flasken er ældre, og mere vinegary smager det bedre og vil være til denne anvendelse. Denne eddike vil altid være af højere kvalitet, end vi kan købe i supermarkedet og give en anden smag til retter.

 TAGS:Palacio de Bornos BrutPalacio de Bornos Brut

Palacio de Bornos Brut

 

 

 TAGS:Palacio de Bornos FrizzantePalacio de Bornos Frizzante

Palacio de Bornos Frizzante

Kosher mad, hvad er dens egenskaber?

 TAGS:undefined

Chashrut er en række love der regulerer de jødiske religions fødevarer som dens udøvere kan forbruge. Udtrykket kosher eller casher definerer således at det er sikre fødevarer, som udelukker dyr betragtes som “urene” såsom svinekød og skaldyr og krebsdyr, de fleste insekter, bortset fra nogle hummere, kød og mælk blandinger…

De accepterede dyr skal også, bortsemt fra at blive slagtet efter diverse retningslinjer, og landbrugsprodukter bør også opfylde særlige forskrifter. Årsagerne kan søges efter i både den jødisk filosofi, som ifølge nogle teologer giver kosher dyr, der repræsenterer dyder, mens ikke-kosher symboliserer laster, såsom sundhed og sundhedsmæssige årsager, selv om dette er ganske diskutabelt.

Pattedyr, der kan forbruges indsendes, generelt, to grundlæggende egenskaber: de skal have en hestehov og være drøvtyggere, mens fuglene kræver at have været traditionel kosher, og fisk skal have sine finner og skæl. Alle invertebrater er forbudt, med undtagelse af visse typer af nogle hummer, som allerede nævnt, samt krybdyr og padder.

Hertil kommer, blandt andre fødevarer, også kød fra et dyr, samtidigt met at det er kosher er det blevet slagtet i henho ld til shechitah lovgivningen; dyr, som viser læsioner eller væsentlige fejl; blod; visse dele af det abdominale fedt af kvæg; frugt produceret af et træ i de første tre år efter plantning, hvilket også påvirker druer og vinen, at de kan udvikles.

Der er også viisse blandinger såsom kød og mælk, planter der er forbudt,dem der er vokset sammen, som enhver anden korn eller grønsager plantet ved siden af en vingård, mælk, der er blevet blandet med ikke-kosher dyr og deres derivater.

Som for vin, skal det udelukkende produceres af jøder og vindruer kan ikke blive trådt på, fordi fødderne betragtes uren. Således alle vine, der skal overvejes kosher, kræver særlig certificering af en rabbiner, noget, som producenter i mange dele af verden er i stigende grad opmærksomme på.

 TAGS:Domaine de la Commanderie (Kosher) 2014Domaine de la Commanderie (Kosher) 2014

Domaine de la Commanderie (Kosher) 2014

 

 

 TAGS:Nexus Kosher 2013Nexus Kosher 2013

Nexus Kosher 2013

 

Hvorfor øl gør at vi tisser mere?

 TAGS:undefined

Når vi drikker øl, har vi bemærket, at vi besøge badet oftere, mere end normalt, dvs: at vi har meget mere lyst til at tisse. Dette kan forklares med forskellige årsager.

En af de vigtigste er, at dens vanddrivende effekt. Og øl øger mængden af urin produceres i nyrerne og dermed øger også mængden af vand der skal fjernet. Derfor har vi lyst til at tisse meget hurtigere, end hvis vi drikker vand eller andre former for drikkelse.

En anden grund er pga. ingredienserne involveret i processen med brygning. Konkret henviser vi til humle, øl komponent, der er ansvarlig for den vanddrivende effekt. Det humle også anvendes til at modvirke den søde malt smag og giver den bitre smag så karakteristisk for øl. Som vi siger, denne ingrediens har en signifikant vanddrivende effekt, det er derfor at denne drikke producerer lysten til vandladning.

Selv om det er rigtigt, at denne diuretiske virkning ikke kun øl, da der er andre alkoholholdige drikkevarer som øger urin produktion i kroppen, alkohol selv er et diuretikum, der stimulerer blæren. Alkohol undertrykker hypofyse hormon ansvarlig for inhibering af diuretiske virknings kirtelen.

Alt dette rent faktisk gør forbruget af øl, derfor dehydrerer vi før, fordi ved at øge urinproduktionen, eliminerer kroppen mere væske end normalt, således at alkoholforbruget i moderate mængder altid er anbefalet. Det er, fordi det ekskluderer mere væske, end vi får. En af løsningerne på dehydrering er at drikke slurke af vand, selv om at du dikker mere øl. Det er et supplement både for drikkevarer, og alt dette kan kombineres med nogle tapas og andre fødevarer.

 TAGS:Gulden DraakGulden Draak

Gulden Draak

 

 

 TAGS:Delirium NocturnumDelirium Nocturnum

Delirium Nocturnum

 

 

Ni barer at drikke gode vine i Paris

 TAGS:undefined

Selv om Spanien er på vej som en af de mest gastronomiske lande, er Paris stadig kendt for sin ode til køkkenet, champagne og god drink. Hvis du går til Paris for at komme væk eller ferie, kan du allerede notere følgende barer for at drikke vine.

  1. Madeleine L’Écluse. Du kan smage lækre vine fra Bordeaux og andre regionale specialiteter. Gå ikke glip af desserter og oste til at ledsage drikkevarer.
  2. L’Écluse Grands Augustins. Rige desserter og en charcuteri undtagelse er kendetegnende for denne bar, hvor vine vrimler O.D. Fransk.
  3. Nicolas Bercy. De tilbyder en menu med omkring 15 forskellige vine. Det er tilladt at drikke af glas eller købe flasken, ud over at spise gode og traditionelle franske specialiteter.
  4. Vinomania. Det lokale Navnet siger det hele. Velsmagende vine, forskellige oprindelsesbetegnelser og nye og sjældne specialiteter til at prøve nye vine.
  5. Le Comptoir Marguery. Test og smage forskellige typer vine og champagner.
  6. Le Tambour. Denne lille bar har en uhøjtidelig retter ledsaget af lokale vine. Du kan bestille måltider indtil 03:00.
  7. Avant Comptoir. Udsmykningen af barer og restauranter i Paris er vedligeholdt og personlige. Avant Comptoir, som tilbyder en varieret menu af retter og et stort udvalg af vine.
  8. Aux Bons Crus. Recondite og lille vinbar suppleret med retter fra regionen. En detalje er, at vinene er udvalgt af ejeren af baren.
  9. O Chateau. populær bar og har rigelige kendte vine, oste, god mad og fremragende atmosfære. Den bliver besøgt af parisere og turister.

Og, ja, hvis du ikke engang har mulighed for at rejse til Paris, kan du altid få et glas god fransk vin til at gøre du udgiver dig forgodtbefindende, skål !!

 TAGS:Alceño 12 Meses 2012Alceño 12 Meses 2012

Alceño 12 Meses 2012

 

 

 TAGS:Juan Gil 12 Meses 2013Juan Gil 12 Meses 2013

Juan Gil 12 Meses 2013

Hvad var drikkelsen på Shakespeares tid?

 TAGS:undefined

Fire hundrede år efter Shakespeare skrev sit sidste arbejde, vil vi gå til de drikkevarer der blev brugt i hans skuespil, og som han og hans medarbejdere sandsynligvis brugt til skåler deres succeser.

Hvert af Shakespeare værker har mindst nævnet 38 alkoholholdige drikkevarer. Valget af drikke til en karakter var en indikator for social status eller karakter, og mode og praksis alderen.

Te og kaffe var stadig at komme i Storbritannien, og vandet var en sundhedsrisiko, så alkoholholdige drikkevarer var det mest almindelige valg. I Shakespeares tid, var drikkevand næppe en mulighed, især i byerne. Således de mest almindelige drikkevarer var følgende:

Ale og øl

Den Ale var en traditionel drikke med en blød smag, meget populære blandt alle, herunder børn, som var beruset fra morgenmad indtil sengetid. Det repræsenterede også en kilde til vitamin B. Denne drik krydsede de barrierer af sociale, som det blev fortæret af rige og fattige.

Øllet var dengang en nyhed i Holland, hvor der tilsættes humle. Den aromatiske tilføjelse blev oprindeligt opfattet som en forfalskning, men tog gradvist over England. I Shakespeares tid, var øl forholdsvis sød og frugtagtig.

Aqua vitae

Aqua vitae dækker de fleste former for alkohol, så på det tidspunkt kunne omfatte drikke som cognac og whisky. Er nævnt 6 gange af Shakespeare, har han altid talt om dette som en genoprettende eller terapeutisk drink, i modsætning til vin eller øl.

Sygeplejerske i Romeo og Julie spørger Faktisk to gange: første gang, da hun Tybalt død forklares, og forvisning af Romeo, og anden gang, da han opdager, at Juliet er død (tilsyneladende) i sin seng.

Claret

Da claret på det tidspunkt var meget lettere drikke end du ville forvente og være tættere på en lyserød farve på en rød Bordeaux. Der er en symbolsk kvalitet til den omtale Claret i arbejdet. I det tolvte århundrede, Bordeaux og Gascogne området blev engelsk territorium efter ægteskab Henry Plantagenet Eleanor af Aquitaine, og Bordeaux vine blev sendt i store mængder til England.

Men ved udgangen af Hundredårskrigen, havde Henrik VI mistet Gascogne, genvundet ved den franske, og tilgængeligheden af Claret faldet. Tabet er stadig følt i de tider af Shakespeare.

Der erindres om, at vinen var en luksus i Shakespeares England, og var ikke tilgængelig for alle. Som det var en importeret vare, med en værdi 12 gange højere end øl eller sodavand, det var en drink kun tilgængelig for konger og hoffolk.

Sherry sæk

The Sherry sack, definerers nu som Oloroso vin, blev det en bred betegnelse for en række forskellige vine som sherry, nogle befæstet og nogle slik, men Sherry sack var den bedst kendte. Der er mange henvisninger til denne drik i forbindelse med karakter af Falstaff nyder Sherry sack, og beder om mere. I Helligtrekongersaften, Don Tobias og Sir Andrew Aguecheek udtrykke sin kærlighed til the sack (“Kom nu, jeg vil brænde nogle sack. Det er for sent at gå i seng”.) I stormen, bruger Stephano endda en topstykke fyre som en svømmer at svømme væk fra vraget.

Metheglin

Den metheglin, en gæret alkoholisk drik fra honning og walisisk oprindelse, var en krydret mjød, med rødder i Wales. Det gæret med honning, blev brugt som en tonic. Det var en drik, der kun de rigeste i samfundet havde råd til og blev nævnt to gange af Shakespeare, en gang i Kærlighedens Labour Lost, og en gang i De lystige koner i Windsor.

Selv om at det i dag ikke er fremstillet til kommerciel distribution, har der været en vis interesse i at vende tilbage til at forberede denne drik.

Moscatel

Rig og sød og fremstillet af Muscat druer, er drikken af Petruchio i Trold kan tæmmes. På det tidspunkt, blev udtrykket almindeligvis anvendes til muscat vine fra Grækenland, for det meste fra Kreta og Zante.

Posset

I øjeblikket er Posset er en tyk creme dessert, ofte krydret med citron, men i Elizabethan gange var det et glas varm mælk koaguleret med ale eller vin, som regel aromatiseret med krydderier og sandsynligvis med sukker. Med en forgiftet posset er det ligesom Lady Macbeth sove tjener, der holder det private område af kong Duncan:

” Dørene er åbne, og tjenerne har sated deres tørst og deres snores bliver hørt: Jeg bedøvede hende Possets” siger Lady Macbeth, der opfordrer sin mand til at benytte lejligheden til at dræbe kongen

 TAGS:Château Marjosse 2011Château Marjosse 2011

Château Marjosse 2011

 

 

 TAGS:Baron Rothschild Mouton Cadet Baronne Charlotte Graves 2014Baron Rothschild Mouton Cadet Baronne Charlotte Graves 2014

Baron Rothschild Mouton Cadet Baronne Charlotte Graves 2014