Måned: marts 2017

Nye undersøgelser viser, at middelhavskosten forbedrer hukommelsen

 TAGS:undefined

Det er velkendt, at middelhavskosten har mange fordele. Så som frugt, olivenolie, fisk og nogle kød, denne diæt anbefalede vin i høj grad et glas kan indtages dagligt.

Nu nye fordele vises på denne diæt, som en undersøgelse af Center for human Psychopharmacology Swinburne University of Technology Melbourne i Australien, viser, at middelhavskost forbedrer hukommelsen. Det blev vist, at indtagelse påvirker de kognitive processer i alle slags mennesker fra alle lande, ikke kun i Middelhavsområdet.

Andre konklusioner fra undersøgelsen er, at de fordele i dette område af middelhavskosten påvirker ikke kun ældre, men i alle befolkningsgrupper. Så kosten er god for børn og voksne.

Forskerne mener, at styrke denne kost er en succes, og en af de foranstaltninger, der skal løse problemerne med demens. Noget meget vigtigt i betragtning af progressive aldring af befolkningen.

Ifølge Middelhavet Diet Foundation, denne diæt “er en værdifuld kulturarv, der er meget mere end en simpel ernæringsmæssige, rig og sund mønster,” Kom nu, det er en livsstil, der er baseret på balancen i mad og indsamle opskrifter, formularer madlavning, fester, skikke, typiske produkter og forskellige menneskelige aktiviteter.

Kosten, som vi har nævnt ovenfor, er baseret på flere vigtige moderat indtag af fødevarer, såsom frugt, korn, grøntsager, vand, æg, fisk, nødder … altid med sæsonbetonede fødevarer, naturlige krydderier og naturlig krydderurter.

Ud over denne opdagelse knyttet til hukommelse, middelhavskosten forhindrer indtræden af cardiovaskulær sygdom, sænke dårlige kolesterol, reducere risikoen for diabetes osv.

 TAGS:Finca Resalso 2015Finca Resalso 2015

Finca Resalso 2015

 

 

 TAGS:Habla Nº12 2011Habla Nº12 2011

Habla Nº12 2011

3 Cocktails til at pleje dig efter ferie

 TAGS:undefined

Du gik på ferie og du vil sandsynligvis have taget på nogle ekstra kilo, det er helt normalt efter en tid med afslapning og behagelig liv. Men hvis du ønsker at vende tilbage til din ideelle tal, men stadig nyder dine foretrukne drikkevarer, præsenterer vi de bedste cocktails opskrifter lavt i kalorier, men meget højt i smag.

KiwiHito

Det er loven, sukker er de mest lækre – og afhengige- stoffer, der er og sandheden er, at det er meget vanskeligt helt at slippe af med det, især når man kommer fra sin ferie. Men du behøver ikke at bekymre dig om dette problem, fordi denne første drink er forberedt med kiwi og jordbær, naturlige sødemidler vi alle elsker.

Ingredienser:

 • 1 ounce Ron White
 • 3 mynteblade
 • 2 skiver Kiwi og jordbær
 • ¾ oz citronsaft
 • kulsyreholdige mineralvand

Forberedelse:

 1. Proces jordbær og kiwi
 2. Tilsæt mynte, rom og citronsaft
 3. Ryst forberedelse godt for senere at tjene i et højt glas
 4. Dæk resten med mineralvand og nyd

Jardin Chiller

Denne drik er kendetegnet ved en meget transparent og ren smag for den slags ingredienser som fører, hvilket gør det ekstremt “light” at passe figuren.

Ingredienser:

 • 1,5 ounce vodka
 • 3 skiver agurk
 • 3 kviste af frisk basilikum
 • ¾ oz citronsaft
 • ½ ounce of St. Germain
 • whisky
 • kulsyreholdige mineralvand

Forberedelse:

 1. Rør agurkeskiver, basilikum vodka og St. Germain.
 2. Hældes direkte i whisky med is og tjente mineralvand til smag.

Sage Sanctuary

Denne lækker cocktail vil gøre du glemme alt, lade stress bag og slappe helt af, hvilket giver dig en velfortjent tid til dig selv alene. Og, selvfølgelig, det er lavt i kalorier.

Ingredienser:

 • 1,5 ounce af Vodka
 • 1 spsk agave nektar
 • 2 ounces iste (usødet)
 • kulsyreholdige mineralvand

Forberedelse:

 1. Rør godt de tre ingredienser: vodka, te og honning
 2. Hæld i et højt glas med is
 3. Komplet med mineralvand

Nu har du ingen undskyldninger. Uanset om du får din ferie, eller få klar til at gå ud med disse drikkevarer, du ikke kan undgå og tal vil fortsætte med at være fremragende!

 TAGS:Vodka Siku Glacier IceVodka Siku Glacier Ice

Vodka Siku Glacier Ice

 

 

 TAGS:Vodka Grey Goose Vx 1LVodka Grey Goose Vx 1L

Vodka Grey Goose Vx 1L

Drik vin og … ikke adskille dig fra din partner!

 TAGS:undefined

Alkoholindtagelse er en aktivitet, at være moderat og vellykket, der kan medføre store fordele, både sundhed og livskvalitet generelt, herunder det gifte liv og mange andre aspekter.

En ny undersøgelse ledet af University of Michigan, USA, har indgået noget overraskende i forhold til forbrugernes vaner og livet i ægteskabet. Ifølge denne forskning, har ægtepar, der er over 50 år og har de samme vaner Alkoholforbrug og vaner, har en tendens til at vise tydelige tegn på lykke i forhold til de par med ulige vaner.

En åben data, som var relevante for undersøgelsen og meget vigtigt, er, at koner var mere utilfredse med deres ægteskab, når de kun havde for vane at forbruge alcohol, mens manden ikke drak alkohol.

“Hustruer, der havde en vane med at drikke rapporterede, at ægteskabelig kvaliteten var bedre, når deres mænd havde samme vane, mens derimod rapporterede en dårligere ægteskabelig kvalitet, når de havde for vane at ikke drikke,” siger undersøgelsen.

Dr. Kira Birditt var forfatter til denne undersøgelse blev anvendt til 2.767 par mellem 2006 og 2016. Alle deltagere blev interviewet ansigt til ansigt med forskere og udsat for spørgeskemaer om deres spisevanerom de drikker, hvor mange dage om ugen o hvor mange glass de tog af samme drik om dagen.

Også, blev de udsat for spørgsmål om deres ægteskab og kvaliteten af det at skulle reagere aspekter fra, hvad de tænkte på sin partner, hvis de var meget krævende eller kritisk, om de var troværdig og pålidelig i vanskelige tider, eller om de troede deres partner var irriterende.

Par der i gennemsnit har en tid med ægteskab på 33 år, og mindst 2/3 af denne prøve var par, der er i deres første og eneste ægteskab.

Du kan lære mere om denne forskning her. Og husk, kan overdreven indtagelse af alkohol være dårligt for helbredet.

 TAGS:Pasqua Valpolicella 2013Pasqua Valpolicella 2013

Pasqua Valpolicella 2013

 

 

 TAGS:Bassus Pinot Noir 2013Bassus Pinot Noir 2013

Bassus Pinot Noir 2013

Parring af vin og pasta? Ja, der er liv uden for Lambrusco

 TAGS:undefined

Som vi ved, at parring er en kunst, der, med tid og erfaring, vil dominere, og det vi præsenterer her, er ikke noget, du er nødt til at følge præcist, det er ikke videnskab, det er kun tips til at hjælpe med at nyde din pasta med det bedste valg af vin. Selfølgelig har alle deres smag og personlige smag der er intet skrevet. Men ud over personlige smag, hvad vi foreslår i dag, er nogle få valgmuligheder for Lambrusco er ikke din eneste alternativ til at ledsage din foretrukne pasta.

Nøgler til at parre pastaen efter sin smag

Normalt er smagen af pastaen bestemt af den type sauce med hvilken den er forbundet, det er derfor vi først diskutere de bedste vine at parre efter den valgte sauce:

 • Saucer eller side retter baseret på grøntsager: er der bedre at brug rosevine med syre og krop.
 • Pesto saucer og andre svampe: for disse lækre pasta kan du tage helst hvid eller Sauvignon blanc avl.
 • Tomatsaucer: nok den mest populære, men meget lækker. Det er tilrådeligt at kombinere med rosevine, fordi igen, surheden til denne parring er udmærket med tomat. Hvis du er mere af tradition, kan du ledsage med Chianti, som dikteret af italienerne.
 • Pasta med skaldyr og fisk: til disse retter vil dit bedste valg være hvide, især Pinot og Malvasia. Hvis du foretrækker det, også en god cava eller tør champagne kan være et godt valg.
 • Pasta med kød: et godt kendskab til stærk rødvin giver din ganen en fuldstændig og behagelig tilfredshed.

Lys Pasta: dem, der kun ledsaget af nogle mozzarella ost og vinaigrette falder meget godt med rosevine.

Med disse tips, har du ingen undskyldning for at løbe til køkkenet for at forberede din favorit eller løbe til den bedste pasta restaurant din by, og par med din foretrukne vin. Velbekomme!

 TAGS:Santadi Carignano del Sulcis Grotta Rossa 2014Santadi Carignano del Sulcis Grotta Rossa 2014

Santadi Carignano del Sulcis Grotta Rossa 2014

 

 

 TAGS:Ferghettina Franciacorta BrutFerghettina Franciacorta Brut

Ferghettina Franciacorta Brut

Hvorfor kan en vin koste meget mere (eller mindre) end en anden?

 TAGS:undefined

Hvert så ofte læser eller hører vi, at i en blindsmagning, har der været meget billigere vin, “har vundet” over en meget dyrere. Det kan ske, selvfølgelig. Der er nogle vine fra 5 €, som forholdsvis, ikke har noget at misunde til en af 20 €, men på ingen måde betyder, at mange af de vine er værd 20 eller 30 eller 100 euro ikke værd, etikettens mærke.

Så kvaliteten er altid et passende forhold til prisen? For eksempel, en undersøgelse offentliggjort i foråret 2008 af Journal of Wine Economics, hvor 506 mennesker deltog (hvoraf 12% var kyndige af stof) konkluderede, at forbrugerne ikke er bekendt med kunsten bedst værdsat vine med lavere pris, mens de øvrige godt kunne kende forhold mellem pris og kvalitetv på vinen bedre.

Som du måske udlede af undersøgelsen, er der nogle af vinens værdi bedre, hvis du har mere viden om vin og selvom tilføre værdi til vin, er ikke tilstrækkeligt værdsat af den gennemsnitlige forbruger. Men hvis det har en vis grad af beherskelse af emnet selv er værdsat mere objektivt og i forhold til prisen, den har. Således kunne vi udlede, at jo mere viden du har om vin plus nogle kvaliteter er værdsat, uden at forringe personlige smag (i slutningen det vigtigste er, at du tager den vin, du kan lide og nyde den).

Men ud over undersøgelser og viden, og som David Williams forklarte i en artikel der for nylig blev offentliggjort i The Guardian, at prisen på vin forklares også med spørgsmål om skatter, udgifter til jord eller marketing elementer alle nødvendige for at vinen kan nå vores borde.

Til at begynde med, jo dyrere en vin er, plus moms afgift på det, og dette input og bidrager til at hæve prisen. Men hvis det er billigere, mindre grus. Så er der spørgsmålet om jordpriser: i steder som Bourgogne eller franske Champagne region jordpriser er astronomiske, de langt dyreste i verden. Så dette påvirker også den endelige pris på produktet.

Desuden kan vi ikke glemme, at der er dyrere processer end andre, som kræver flere hænder og mere tid til behandling og dermed flere investeringer. Hvis en producent vælger de bedste druer fra de dårlige før og under høst og også gør det manuelt, skal du betale mere end en, der gør at kombinere og højere volumen. Og som et resultat, vil du bemærke i prisen (og sandsynligvis også i kvalitet).

Så det giver mening at tro, at det meste af tiden en højere priset vin har funktioner, som øger dens værdi, uden at antyde, at vinene skal forklejne lavere priser. Tværtimod er den bedste ting at kunne nyde en vin overvejer den lejlighed, og værdsættelse inden for dens rækkevidde. Fordi … vil vi ikke altid ønsker at spise kaviar, ikke? Nå, det samme kan ske med vin.

 TAGS:Dom Pérignon Vintage 2006Dom Pérignon Vintage 2006

Dom Pérignon Vintage 2006

 

 

 TAGS:Krug Grande CuvéeKrug Grande Cuvée

Krug Grande Cuvée