Måned: juni 2017

5 myter om cava og champagne du bør glemme

 TAGS:undefined

Sea Champagne, Prosecco, Cava, engelsk mousserende eller hvilken som helst andre mousserende af alle der er af den der finder i dag, er det ikke en hemmelighed, at verden elsker sin brusen og magi. Det er derfor i dag modbeviser 5 myter der er bag disse lækre drikke:

1. De skal åbnes med en højt “pop”

Selvom at gøre det med en høj lyd gør det bliver spektakulære, som vi er vant til pga film, er det ikke altid den bedste måde. Dette gøres bedst med en twist med hjælp af hånden og tommelfinger på den ene hånd og holde bunden med den anden i en vinkel på 45 grader. Et blødt  “Tsss” (ligesom sodavand) bør præsenteres, ikke en “pop”.

2. Brug en ske til at holde gas

Det virker Simpelthen ikke, på ingen måde. Man mente, at anvendelse af en sølvske, placere den inde i flasken, således at håndtaget hang inde i den, forbliver køligere luft og dermed gøre boblerne forsvinder langsommere. Men sådan er det ikke.

3. Mousserende vil forårsage de værste tømmermænd

Det er meget almindeligt at høre denne myte, men virkeligheden er, at ligesom enhver andenalkoholisk drik, kan mousserende give dig en dårlig tømmermænd eller ikke, alt afhænger altid af den forbrugte mængde. Og, at drage fordel tilbagevist boblerne vil gøre dig beruset hurtigere.

4. Champagne skal kun serveres som en appetitvækker

Traditionelt mousserende er ligne festlige drinks og serveres som appetitvækkere på bryllupper og begivenheder som det dog har meget gode parringer med en lang række fødevarer, som du kan forberede en lækker middag og nyde god champagne.

5. Alle mousserende vin er Champagne

Dette er ikke korrekt på alle. Det er en almindelig misforståelse, at folk ikke forstår. Champagne er en
mousserende vin fremstillet ved fremgangsmåden champenoise og som normalt er meget kvalitet, takket være sin tradition og historie. Men ofte brugt som et synonym for mousserende,
uden en sådan anvendelse er korrekt, som hver har sin egen mousserende identitet. Cheers!

 TAGS:Juvé y Camps Cinta Púrpura BrutJuvé y Camps Cinta Púrpura Brut

Juvé y Camps Cinta Púrpura Brut

 

 

 TAGS:Vilarnau Brut Nature Vintage 2013Vilarnau Brut Nature Vintage 2013

Vilarnau Brut Nature Vintage 2013

Alkoholmisbrug hos unge kan ændre hjernen

 TAGS:undefined

En nylig undersøgelse fra University of Eastern Finland og Kuopio University Hospital har værdsat “kortikal udtynding” i de unge mennesker, der var
storforbrugere af alkohol i ungdomsårene.

Forskningsresultaterne, der blev offentliggjort i tidsskriftet Addiction, viser, at dele af hjernen, der udvikler til ud over den 20-årige kan se afbrudt på deres modning som følge af alkoholmisbrug.

Undersøgelsen har sket ved teknikker billeder til magnetisk resonans anvendes på hjernens struktur på raske unge, men forbrugere af alkohol i løbet af ungdomsårene, og kontrolpersoner af samme alder, men små drikker, gennem tre tværgående faser foretaget over 10 år, i alderen 13 og 18 år i begyndelsen af ??undersøgelsen.

Alle deltagere havde gode faglige resultater og viste ingen væsentlige forskelle i psykiske problemer, mens drikkerende ikke var blevet diagnosticeret med nogen forstyrrelse af alkoholmisbrug. Men signifikante statistisk
forskelle blev værdsat mellem de to grupper.

Blandt de “drikkerende” en tilbagegang set i mængden af grå materie i forreste cingulate cortex (en hjerne område er involveret i funktioner som regulerer blodtryk og puls, og visse højere niveau funktioner, såsom forhånd belønning,
beslutningstagning, impulskontrol og følelser), og i den rigtige insula (sidstnævnte også knyttet til et højere niveau funktioner).

Ifølge forskerne, kan overdreven alkoholforbrug forstyrre processen med modning, især vigtigt i at kontrollere impulser og følsomhed over for de negative subjektive virkninger af alkohol, sagde områder, som disse ændringer volumen kan spille en vigtig rolle i udviklingen af en stofmisbrugslidelse senere i livet.

Den nøjagtige mekanisme kendes ikke efter disse strukturændringer, men det lader til, at nogle af dem kan være reversibel, hvis alkoholforbrug er reduceret betydeligt. Og som altid, fra Uvinum anbefaler vi moderat og ‘ansvarligt alkoholforbrug, da det er den bedste måde at nyde den glæde og fordele af et glas god vin.

 

Drikke med måde og i selskab vil rapportere velfærd

 TAGS:undefined

Drinking er en social handling, der er blevet mere indsats for at gøre i selvskab. Visse undersøgelser viser, at de sociale drikkere har flere venner for følelsesmæssig støtte i forskellige livssituationer.

At drikke Socialt kan have en stor effekt på velfærden til de folk der er knyttet til sociale aktiviteter, såsom latter, sang og dans. Med dette, styrker vi vores sociale bånd.

I årevis er det også vist forbindelsen mellem alkohol og frigivelsen af endorfin, hvilket er særligt relevant, men altid, når det tages i moderate mængder. Faktisk aktivering af endorfiner gør ikke kun os mere afslappet, men synes
også at “tune” immunsystemet.

Det faktum, at drikke er stadig en social kendsgerning er betydelig, og det er fordi det giver to potentielle sociale ydelser: Den ene er, at moderat alkoholforbrug øger det psykiske velvære og direkte eller indirekte fremmer opbygningen af tætte personlige bånd støtte af sociale bånd.

Den seneste forskning har vist, at lav til moderat alkoholforbrug kan have gavnlige virkninger på kognition, og dette kunne omfatte social kognition. Det vil sige, hvis en sund holdning til alkoholforbrug dyrkes kan ikke kun selv misbrug forhindres, men et positivt eksempel til familie og venner er også givet.

Rådgivning til at drikke moderat

  • Kombiner drkken med mad og tapas, især når du er ude med venner.
  • Brug en alkoholfri drikke, hovedsagelig vand mellem hver drinkke.
  • Drik kvalitetsvin, eksperimentere med nye varianter at komme
    ind i en verden af sammensætninger.
  • Tager vitamintilskud med folinsyre hos kvinder på grund af at drikke alkoholiske
    drikke minsker niveauet.
  • Drik ikke alene.
  • Ingen drikke, hvis du planlægger at køre bil eller er i fare og arbejde.

 TAGS:Habla Nº12 2011Habla Nº12 2011

Habla Nº12 2011

 

 

 TAGS:Pasqua Valpolicella 2013Pasqua Valpolicella 2013

Pasqua Valpolicella 2013