Måned: oktober 2017

Hvad spiser de i de 5 sundeste lande i verden?

 TAGS:undefined

En undersøgelse som for nylig blev offentliggjort af den britiske tidsskrift for sundhed The Lancet viser den aktuelle status for sundheden i 188 forskellige lande. Ud fra de opnåede data i de sidste 25 år om udviklingen af sundhedstilstanden, sygdom og risiko i forskellige områder med hensyn til socio-demografiske faktorer i hver region har de udviklet en rangordning af de sundeste lande i verden som indeholder Island, Singapore, Sverige, Andorra og UK.

Eksperter siger, at der ud over den høje af sådanne faktorer som den gennemsnitlige indbygger, uddannelsesniveau eller fertilitet, dette resultat skyldes gode spisevaner i disse lande. Dette synspunkt er blevet støttet af mange ernæringseksperter, der har studeret de særlige kendetegn ved den sædvanlige kost for disse lande.

Nedenfor, kan i tage et kig på spisevaner i de 5 sundeste lande i verden fra en undersøgelse offentliggjort i Business Insider:

5.UK:

Borte er de dage, hvor britiske fødevarer var præget af forarbejdede fødevarer og stegte britiske morgenmad eller Fish & Chips. I stedet har dens befolkning flyttet til en diet som er baseret på årstidens lokale råvarer økologisk dyrkede kost, grøntsager der er rige på C-vitamin og fiber som roer og rosenkål.

4. Andorra:

Andorra er den næststørste forbruger af vin i verden, et faktum, der synes at være relateret til sundhed af dette lille europæisk land. Undersøgelser har vist, de har mange sundhedsmæssige fordele, de bringer rødvin, som indeholder antioxidanter, der hjælper at forebygge hjerte-kar sundhedsmæssige betingelser såsom højt kolesteroltal eller slagtilfælde.

3. Sverige:

Den daglige kost af dette skandinaviske land er sammensat af mange gærede fødevarer, der fremmer god fordøjelse. Blandt de lokale delikatesser er filmjölk, en slags yoghurt, der sædvanligvis er til stede i alle morgenmader.

2. Singapore:

Det traditionelle køkken i Singapore er kendetegnet ved en høj anvendelse af krydderier som ingefær og gurkemeje. Udover at være nogle væsentlige ingredienser til at gøre de lokale curry retter, disse krydderier har yderst gavnlige sundhedsmæssige egenskaber: de er anti-inflammatorisk, anti-kvalme, og hjælper med at forbedre cirkulation.

1. Island:

Fisken har en fundamental rolle i livet i dette skandinaviske land, der udgør en vigtig del af sin økonomi og magt. Laks og sild er de mest forbrugte arter på denne ø, som nydes godt med det høje indhold af Omega 3, der giver deres kød. Dens typiske parabol er harðfiskur, en tør fisk normalt serveres med brød korn til kul.

 

 TAGS:GIK Live (blå vin)GIK Live (blå vin)

GIK Live (blå vin), , en vine hvid af DO Wines without Appellation (Spain) og med en grad på 11.5%.

 

 TAGS:Enate Chardonnay 234 Magnum 2015Enate Chardonnay 234 Magnum 2015

Enate Chardonnay 234 Magnum 2015, en vine hvid med DO Somontano hvis udvalgte tilføyet chardonnay fra 2015 og med 13.5 alkohol gradering.

5 Science fiction drinks, der bør eksistere

 TAGS:undefined

Sikkert alle har blevet nysgerrig efter at prøve disse fødevarer og foretrukne drikkevarer af hovedpersonerne i vores bøger, film eller science fiction favorit. En nysgerrighed, der stiger, når vi nyde dem på tom mave, at lade sig rive med fantasien spekulerer vi på, hvad smag af det der er på tallerken eller drikken, der mætter maver og tørst af hovedpersonerne. Det er derfor at Uvinum har lavet et udvalg af fem drinks i science fiction, der bør eksistere, for at tilfredsstille vores nysgerrighed om smag eller virkninger:

  • Butterbeer:

For alle er det velkendt at der skal nydes en lækker Butterbeer hos De Tre Koste, et berømt værtshus i den magiske landsby Hogsmeade som normalt bliver fyldt af Harry Potter og andre studerende på Hogwarts i deres daglige tur.

  • Milk of the poppy:

Brugen af denne lægemiddel drik udvider igennem hele Sevens Kingdoms. Også kendt som “valmue mælk” sin smertestillende og bedøvende hjælper med at reducere lidelser til de sårede i kampene i Game of Thrones.

  • Slurm:

Denne forfriskning fra XXXI århundrede fra excellence. Men dette vanedannende grøn og slimet drik lavet på planeten Gusanulón holder en mørk hemmelighed: produceres naturligt af den kolossale dronning af orme. Dens smag skal være lækker, da der i Futurama fortsætte drikke støt trods at kende dens oprindelse er ubehagelig.

  • Gurgle Blaster Pangalactic:

Hitchhiker Guide eller Hitchhiker Guide til Galaxy gurgle Blaster Pangalactic anser at være “det bedste alkoholiske drik, der eksisterer” Men han advarer om farerne ved sundheden på misbrug: “At drikke denne meget kaustisk cocktail, er som at have din hjerne smadret af en skive citron indpakket runde en stor guld bar”.

  • Moloko Plus:

Hvis du ønsker at prøve det bedste Moloko Plus fra det voldelige London skal du nærmer Korova Milk Bar. Det er, hvor Alex og hans tre Pete, Georgi og Dim samledes før de begår deres afskyelige forbrydelser. Som forklaret af hovedpersonen i A Clockwork Orange, denne kombination af mælk med psykofarmaka var “skærpet sanserne og forlod os klar til en ny session af ultra-vold”.

Og du, er du nysgerrig efter at prøve en drink af din bog, film eller foretrukne tv-show?

 

 TAGS:Cantine Ceci Otello Nero Di Lambrusco 1813 2015Cantine Ceci Otello Nero Di Lambrusco 1813 2015

Cantine Ceci Otello Nero Di Lambrusco 1813 2015, en vine rød med DO Emilia med tilføyde klynger af lambrusco fra 2015 og med 11 grader alkohol.

 

 TAGS:Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2014Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2014

Le Mortelle Botrosecco Maremma Toscana 2014, en vine rød af DO Tuscany med druer fra 2014 og hvid alkohol gradueringen er på 13.