Måned: januar 2018

De bedste Rioja-vine under 80 kr.

 TAGS:undefined

Når vi tænker på Rioja, føres vores tanker med det samme mod en af de vigtigste, spanske vine og samtidig en af de mest berømte vine i verden. Det er perfekt at nyde et glas Rioja ledsaget af f.eks. en klassisk iberisk skinke eller en rigtig lækker, spansk ost. Men vinen er også en ægte favorit til de hyggelige familiemiddage.

Rødvinsdruen Tempranillo repræsenterer sjælen i regionen. Det er en autokton druesort som giver vinene en frugtig, ung karakter, og som gør vinene lette at drikke. Hvis du ikke er helt sikker på, hvilken vin du skal vælge, så er denne vin perfekt både til nybegyndere og til vinelskere med noget mere erfaring. Vinene passer desuden til mange forskellige retter, og de kan blive et godt samtaleemne over middagen.

Du behøver ikke at gribe dybt i lommerne for at nyde en god flaske Rioja. Spanien tilbyder gode kvalitetsvine til meget rimelige priser. Herunder kan du blive inspireret af nogle skønne Rioja-vine, som koster under 85 kr., og som vil sætte prikken over i’et ved middagsbordet.

 TAGS:Cune Crianza 2014Cune Crianza 2014

Cune Crianza 2014 kommer det fra håndet til Cune (CVNE). Det er en vine rød af Rioja hvis udvalgte tilføyet garnacha tinta, mazuelo og tempranillo fra 2014 og hvid alkohol gradueringen er på 13.5.

 

 TAGS:El Coto Crianza 2013El Coto Crianza 2013

El Coto Crianza 2013, en vine rød Rioja som indeholder et udvalg af tempranillo fra vintage% og med en grad på 12.5%.

 

 TAGS:Baron de Ley Reserva 2012Baron de Ley Reserva 2012

Baron de Ley Reserva 2012, en vine rød af DO Rioja med de bedste tempranillo druer fra 2012 og hvid alkohol gradueringen er på 13%. 

 

 TAGS:Luis Cañas Crianza 2014Luis Cañas Crianza 2014

Luis Cañas Crianza 2014 en vine rød Rioja som indeholder et udvalg af garnacha og tempranillo og det har en alkohol grad på 14%.

 

 TAGS:Viña Real Crianza 2014Viña Real Crianza 2014

Bodegas Viña Real (CVNE) er producenten af denne Viña Real Crianza 2014 (58,07kr), en vine rød med DO Rioja med udvalgte klynger af mazuelo, graciano, garnacha, ganacha og tempranillo fra 2014 og den har en alkohol grad på 13.

Cocktails med whiskey i den kolde vintertid

TAGS:undefinedDe lidt bitre, citrusagtige og herligt forfriskende cocktails hører sommeren til, men på denne tid af året er mange folk mere til de lidt tungere cocktails. Derfor anbefaler vi herunder nogle cocktails baseret på whiskey, som du garanteret vil nyde. Tør du smage dem?

En Manhattan cocktail er berømt for dens styrke, og den er nem at lave. Hæld to dele whiskey sammen med én del vermouth sammen med knust is. Tilføj derefter et par skvæt bitter. Du kan pynte den færdige manhattan med et kirsebær, så den tager sig flot ud.

I Esmeralda cocktailen er der en højere koncentration af whiskey. I denne drink blander du lige dele irsk whiskey og italiensk vermouth. Herefter tilsætter du en smule appelsin- eller citronsmag for et give drinken et citrus-twist. Hæld blandingen i en shaker og ryst den sammen.

Irish coffee er en rigtig vinterklassiker. Kaffen er den perfekte, varme drink til at afslutte et lækkert måltid. For at lave denne cocktail skal du bruge to dele irsk whiskey og fem eller seks dele kaffe. Du skal ganske simpelt bare hælde whiskeyen i sødet kaffe og så hælde fløde i. Hvis du vil forkæle dig selv, kan du pynte med flødeskum på toppen.

November Rain er en cocktail skabt af Javier de las Muelas. Denne drink udnytter whiskeyens fløjlsbløde og cremede tekstur. Bland den ved hjælp af Maker’s Mark whiskey, nogle dråber af Droplets Tonka Bean, nougatis og mørk chokoladelikør, så du får en intens vintercocktail. Den laves let ved at ryste alle ingredienserne sammen i en Boston shaker i 10 sekunder. Du kan imponere dine venner ved at pynte med kaffebønner på toppen.

TAGS:Glenfiddich 15 YearsGlenfiddich 15 Years

Glenfiddich 15 Years, en whisky Single Malt produceret i Skotland som har en alkoholindhold på 40 °.

 

 

Chivas Regal 12 Years

Chivas Regal 12 Years, en whisky fra Skotland som har 40 ° alkohol. 4,2 5 poeng er den gennemsnitlige bedømmelse givet af kunderne på Chivas Regal 12 Years på Uvinum.