Måned: april 2018

Efter middagen: 5 cocktails til dessert

 TAGS:undefined

Hvis du har lyst til at servere spændende desserter efter middagen, så bør du overveje cocktails med frugt. Gennem hele året er der frugter i højsæson, så du kan nemt finde opskrifter, der passer til alle årstider. Nogle af de forfriskende cocktaildesserter er blandt andet:

1. Forfriskende vandmelonsorbét med Rose Prosecco som frisk middagscocktail

Hvis du leder efter inspiration til spændende cocktails, som kan serveres før eller efter middagen, så er denne Prosecco-opskrift et godt sted at starte. For at lave din vandmelon-Prosecco-sorbet skal du bruge:

 • 1 tsk citron- eller limeskal
 • 1 kop sukker
 • 1 citron eller lime
 • 1 æggehvide
 • Prosecco rosevin

Alt efter hvor sød vandmelonen er, kan du bruge citron eller lime. Lime giver en god kontrast til de sødere frugter, og lime kan samtidig give mere sødme til mere umodne frugter. Varm sukkeret til en sirup på komfuret og lad det køle af. Når sukkeret er koldt, kan du tilføje vandmelon skåret i små terninger og citron- eller limeskal. Hæld frugtblandingen i en blender sammen med resten af ingredienserne og Proseccoen. Blend godt til konsistensen er tyk og cremet og hæld så blandingen i cocktailglas. Du kan pynte med frisk mynte.

2. Jordbær-slushy med hvid Moscatovin som en herlig forårsfornøjelse

I det sene forår begynder du at kunne finde friske, lokale jordbær, når du køber ind. Der findes mange Moscato-opskrifter med friske jordbær, som du kan afprøve, inklusiv den simple opskrift herunder. Du skal bruge følgende ingredienser til din jordbær-slushy cocktail:

 • Friske jordbær
 • Moscatovin

Frys jordbærrene i god tid for at få den cremede slushy-konsistens. Tag jordbærrene ud af fryseren og put dem direkte i blenderen. Hæld Moscatovin over dem til alle jordbærrene er dækkede, og blend så indtil blandingen har fået den konsistens du ønsker. Pynt den færdige cocktail med jordbær og frisk mynte.

3. Gløgg med chokolade og friske krydderier som holder dig varm i kulden

I tysktalende lande foretrækker man en anden drik baseret på vin om vinteren; krydret vin, eller gløgg. Det er en type varm drik, som hjælper med at modstå de bitterligt kolde temperaturer. Den smager godt med friske krydderier som kanel og frugt. Hvis du vil prøve noget nyt med din gløggopskrift, så vil disse ingredienser hjælpe med at varme helt ind i sjælen på en kold vinterdag.

 • Varm chokolade- eller kakaopulver
 • Kanelstænger
 • Revet, mørk chokolade
 • Gløgg/krydret vin
 • Friske æbler

Hæld kakaopulveret, kanel og æblerne i en gryde med 2 tsk. brun sukker og en kop vand. Lad det koge op og lad det herefter simre indtil konsistensen bliver tyk. Tilsæt langsomt gløgg mens du sænker temperaturen og herefter slukker helt for varmen. Hæld blandingen i glas og pynt dem med en kanelstang og en skive frisk æble. Som prikken over i’et kan du drysse revet mørk chokolade på toppen af dine cocktails.

4. Forfriskende hvid fersken-sangria som en sommerklassiker til middagen

En berømt vin-cocktail til de hede sommerdage er sangria. Der findes efterhånden mange variationer af den klassiske, spanske sangria, inklusiv en hvid fersken-sangria. Her er nogle af de ingredienser, som du skal bruge for at servere en sangria med et forfriskende twist.

 • Hvide ferskner
 • Appelsiner
 • Hvidvin
 • Brandy eller cognac
 • 1 spsk. sukker

Hæld lige dele sukker og vand i en gryde, og lad det koge op indtil det opnår en sirupagtig konsistens. Lad siruppen køle og hæld den herefter i en blender sammen med de skrællede ferskner og blend blandingen til en puré. Skær ferskner og appelsiner i tern og put dem i en kande, hæld frugtpuréen over frugtstykkerne, og hæld til sidst lige dele vin og brandy i kanden. Lad sangriaen stå i køleskabet natten over, så er den lige klar til at servere næste dag.

5. Cremet Cava-isdessert med friske jordbær i det blide forår

Isdesserter er lækre i varmen, og de kan forvandles til lækre cocktails bare ved at tilføje lidt Cava. Ingredienserne er meget simple:

 • Vaniljeis
 • Tør Cava

Det er en virkelig simpel opskrift, som er nem at afprøve, og du kan sagtens tilføje dine egne ingredienser, som for eksempel frisk frugt, for at gøre cocktaildesserten mere personlig.

Prøv dig frem med en af de friske cocktaildesserter for at fuldende middagen. Herunder kan du finde noget af det vin og spiritus, som du kan få brug for til opskrifterne.

 TAGS:Cinzano ProseccoCinzano Prosecco

Cinzano Prosecco en vine mousserende af Prosecco (Veneto) men glera klynger og med 11 alkohol prosent. 

 

 

 

 TAGS:Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2006Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2006

Taittinger Comtes de Champagne Rosé 2006 er en vine mousserende af Champagne produseret af Taittinger med et udvalg af chardonnay fra 2006.

Året 2017 hos Uvinum: 85.122 historier

Det er svært at reducere et helt år til tal. Der er sket så mange ting! Bare for at give et enkelt eksempel: i 2017 foretog vi helt præcist 85.122 forsendelser til 35 forskellige lande, og bag hver forsendelse gemmer der sig en historie. Det er historien om en person, som bor i Brasilien eller i Sverige eller i Galicien, og som gerne ville have en vin, der kunne findes hos Uvinum. Det kan også være historien om Hannah, som for nyligt lavede en bestilling fra London, så hun kunne fejre sin fars 60-års fødselsdag. Det er så spændende at tænke på, at vores vine var til stede ved sådan et intenst og bevægende øjeblik. Hvordan kunne vi dog samle alle disse historier i bare nogle få afsnit?

Der er 85.122 historier, som udfolder sig i tusindvis af byer. I Spanien fandt de for eksempel sted i Madrid, Barcelona og Valencia – de byer, som benytter Uvinum mest – men også steder langt væk fra disse byer som for eksempel landsbyen Pau, der ligger i provinsen Gerona (med kun 551 indbyggere) eller i Adeje, som ligger på øen Tenerife. Og historierne breder sig selvfølgelig også til byer i andre lande: i London, Birmingham eller Glasgow; i Berlin, München eller Hamborg; eller i Paris, Lyon eller Bordeaux. Grænseløst. Det er magien ved online-verdenen.

Derudover er der også mindre historier, der hænger sammen med disse 85.122 historier. Vi kan kalde dem spin-offs, hvis vi bruger tv-serier som en analogi. Der var for eksempel mange af disse personer fra alle disse forskellige lande, som ønskede at købe det samme produkt; i 2017 var det Smirnoff Red Label. Det er det mest købte produkt hos Uvinum globalt set og også generelt i Storbritannien… I Spanien er det dog hvidvinen José Pariente Verdejo, som er mest populær, og i Frankrig er det M de Minuty Rosé. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.

Mere og mindre

Som i alle historier er der selvfølgelig også kontraster. Store og små, maksimum og minimum, ambition og stridigheder. Der var for eksempel en person blandt de 85.122 historier, som foretog et virkelig stort køb: Der blev købt for ikke mindre end €14.440,00 (mere end 107.000,00 kr.); den dyreste bestilling hos Uvinum i 2017. Et beløb som nærmest svarer til, at en person køber en lille bil. Som kontrast var der en anden person, som var tilfreds med at lægge en ordre på bare €5,20 (knap 39,00 kr.), årets mindste ordre hos Uvinum.

Der var en person – den, som bestilte flest gange i 2017 – som bestilte 138 ordrer, hvilket svarer til en daglig ordre fra samme person på en periode over mere end 4 måneder. Og der var en person, som besluttede sig for at bestille en Petrus for €3.893,96; den dyreste vin solgt hos Uvinum i 2017. Der var en anden som købte, hvad der siges at være den bedste øl i verden (og den dyreste): en Westvleteren 12 til €11,05. Og så var der en rigtig whiskey-entusiast, som købte The Macallan Fine Oak 25 Years for €1.031,69 pr. flaske, den dyreste spiritus solgt hos Uvinum i 2017.

Solidaritet, originalitet og fremtiden

Ligesom i hele historien, så er der også solidaritet; nemlig den, som 5.980 kunder viste, da de i 2017 besluttede sig for at bidrage med en ekstra euro i solidaritet i forbindelse med deres køb. Med disse ekstra euro var vi i stand til at bidrage med at forbedre vilkårene for 43 indiske børn med spedalskhed i form af et rekonstruerende kirurgi-projekt, og yderligere 50 børn i Mandrosoa i Madagaskar med et stipendieprojekt, som sikrer dem et dagligt måltid i skolen.

Der er selvfølgelig også en smule originalitet. Kender du for eksempel den eksklusive udgave af Absolut Elyx? Den var ét af vores mest iøjnefaldende produkter i vores katalog i 2017, og desuden er Uvinum en af de få hjemmesider i Europa, og den eneste i Spanien, som sælger den. Vi glæder os over at kunne dele disse små detaljer i historien, præcis ligesom vi er glade for at kunne tilbyde flere og flere produkter: sidste år gjorde vi mere end 100.000 produkter tilgængelige for vores kunder, 34% flere end i 2016. For dette er også en historie om vækst.

Og vi fortsætter ad samme vej i 2018. Vi er et team på 10 forskellige nationaliteter, som er 100% involverede i at fortsætte væksten (desuden et team, som vokser på mange forskellige måder, for vi har også taget imod 3 nye babyer!). Vi vil fortsætte med at blive endnu bedre. Vi vil udvide sortimentet af destillater, øl og, fremfor alt, vin, som er en del af vores kunders liv, som får vores kunder til at smile, og som bliver en del af deres minder, som det blev for Hannah, da hun uddelte en skål på sin fars 60-års fødselsdag.

Det er vores historie. Fortsættelse følger…