Måned: maj 2018

Vin kan udvikle dine kompetencer

 TAGS:undefined

Der er altid noget nyt man kan læse om alkohol og den effekt, det har på os. Den vigtigste fortælling handler om nødvendigheden af at drikke med måde, og at man aldrig må køre efter at have drukket. Uvinum støtter naturligvis de forebyggende beskeder fra sundhedskampagnerne helhjertet og uden forbehold.

Ikke desto mindre er det spændende at læse nye undersøgelser, som lægger vægt på de positive aspekter af et moderat forbrug af alkohol. Fordelene ved kost- og drikkevanerne i middelhavslandene har længe været kendt, så dem vil vi ikke gå dybere ind i her. Vi har i stedet udvalgt fem undersøgelser, som peger på, at alkohol kan have en forbedrende virkning på forskellige evner.

Danseevner

I december udgav The Times resultaterne fra en undersøgelse foretaget af Professor David Nutt, som konkluderede, at seks glas vin drastisk forbedrede forsøgspersonernes score i et Xbox dansespil. Det svarer til omkring en flaske vin. Det ser dog ud som om, at denne forbedrede evne nærmest helt forsvinder efter mere end seks glas.

Sproglige evner

Ifølge en ny undersøgelse udført af universiteterne King’s College, Liverpool og Maastricht, som blev offentliggjort i Journal of Psychopharmacology, så kan et glas alkohol have en positiv indvirkning på dine sprogkundskaber, både efter egen vurdering og efter andres vurdering. Så når du næste gang tager på ferie langs vinruterne i Spanien eller Italien, skal du ikke tøve med at drikke et glas vin og få afprøvet dine sprogevner med de lokale.

Problemløsning

En ny undersøgelse foretaget af Professor Jennifer Wiley fra University of Illinois ser ud til at bevise, at to glas øl eller vin gør dig i stand til at løse gåder og hjernevridere både bedre og hurtigere, end hvis du var ædru. Men det er måske værd at overveje at denne effekt er begrænset, da alkohol forstærker kreativiteten i forhold til at løse et problem, men på samme tid forværres dine analytiske evner.

Lugtesansen

The Institute of Science i Israel har i en undersøgelse fremlagt, at to glas alkohol for kvinder og tre for mænd kan forstærke vores lugtesans. Vi kan med andre ord identificere lugte bedre, når vi er en smule påvirkede. Men som det også er tilfældet med andre evner, så forsvinder denne evne, når vi har drukket for meget.

Sociale evner

Ifølge en artikel, som er offentliggjort i Psychological Science, så har indtagelsen af et par drinks potentialet til at forbedre dine sociale evner. Påvirkningen fra alkohol ser ud til at fremme lysten til at deltage i samtaler og får dig til at smile mere, hvilket igen har en positiv effekt på de sociale bånd, der knyttes. Det skal dog siges, at vodkashots ikke kan erstatte sunde forhold mellem mennesker.

 TAGS:Reserva Dos Amigos 2013Reserva Dos Amigos 2013

Reserva Dos Amigos 2013

 

 

 TAGS:Porta 6 2016Porta 6 2016

Porta 6 2016

Varm kakao med ekstra procenter

 TAGS:undefined

I denne mørke vintertid er vi nu officielt kommet videre fra Blue Monday (trist mandag), som er en berygtet januardag, der er kåret til den “mest deprimerende dag på hele året”. Vinteren hænger dog over os et stykke tid endnu, og vi er mange, der godt kunne tænke os lidt hygge, når vi kommer hjem fra en lang dag, hvor vi har kæmpet mod vinterkulde, mørke eftermiddage og iskold regn. Det er her, vi gerne vil nævne vores varme kop kakao, som vi har tilført nogle forbedringer.

Den søde: Lækker karamel

Som den første på listen vil vi foreslå en skøn, varm kakao med karamel. De søde smagsnoter vil få dig til at glemme alt om den lange dag, du lige er kommet igennem. Bare sæt dig ned og slap af.

Ingredienser

 • Den mest drilske udfordring er at få karamelsmagen frem. Den letteste måde at opnå den er ved at bruge vodka med smag, likør eller likørcreme.
 • Som et alternativ kan du også blande mørk rom og karamelsirup for at opnå en mere intens smag.
 • Kakaopulver
 • Mælk
 • Flødeskum

Forberedelse

Hæld mælk og kakaopulver i en gryde og varm det op til det simrer. Sørg for at røre godt, så der ikke er nogen klumper. Tilsæt herefter sirup og alkohol. Pynt med flødeskum på toppen.

Varm anbefaling: Tilføj et drys af karamel- eller hasselnøddekrymmel på flødeskummet for en gourmet-oplevelse!

 

Det friske twist: Myntebombe

Denne forfriskende, varme kako vil give dig lyst til at have vinter året rundt bare for at have kulden som undskyldning for at drikke den igen og igen. Det er den perfekte, varme drik til en søndag morgen på sofaen, før du går i gang med dagen.

Ingredienser

Forberedelse

Bland mælk og kakaopulver i en gryde og varm det op til det simrer. Vi kan anbefale at bruge smeltet, bitter chokolade i stedet for kakaopulver. Tilføj pebermyntelikør og flødeskum. Og så er det bare om at nyde din varme kakao!

Varm anbefaling: For at forstærke myntesmagen kan du bruge knuste pebermyntepastiller eller friske mynteblade.

 

Frugt-infusion: Afslappende appelsin

Opdag denne lækre, varme kakao med citrussmag. Vi indrømmer gerne, at du nok ikke får overskud af C-vitamin ved at drikke den, men den er helt perfekt til at nyde om aftenen i sofaen, mens regnen siler ned udenfor.

Ingredienser

 • Typisk kan anbefales Cointreau eller Grand Marnier som smagsgiver. Men du kan sagtens være kreativ! Der findes masser af cremer, likører og forskellige typer bitter, der også kan bruges.
 • Appelsinskal
 • Kakaopulver
 • Mælk
 • Flødeskum

Forberedelse

Forbered din varme kakao i en gryde ved at varme og blande mælk og kakaopulver eller smeltet chokolade (mørk er bedst!). Du kan også tilføje lidt appelsinskal til drikken for at få en mere intens smag. Når din kakao har nået en drikkelig temperatur hælder du lidt appelsinlikør i. Put flødeskum på toppen og pynt den med lidt ekstra appelsinskal.

Varm anbefaling: du kan evt. også pynte flødeskummet med et lille stykke kandiseret appelsin eller smeltet chokolade for at få drikken til at tage sig rigtig flot ud.

 

Eksotisk længsel: Coco Delish

Genfind lidt af den eksotiske smag af sommer midt i den kedelige vinter med denne varme kakao med kokossmag! Den vil minde dig om alle de gode cocktails du drak i sommervarmen.

Ingredienser

 • Igen findes der flere muligheder. Den første (og vores favorit) består af mørk rom og kokosmælk.
 • En anden mulighed er at bruge vodka med smagrom eller likør og mælk.
 • Hvid chocolade
 • Ristede kokosflager
 • Flødeskum

Forberedelse

Afhængigt af hvilke ingredienser du vælger at bruge, starter du med at putte den hvide chokolade i gryden sammen med mælk eller kokosmælk og lader det simre. Når drikken har nået den ønskede temperatur kan du tilføje alkoholen og flødeskum. Drys rigeligt med kokosflager som pynt.

Varm anbefaling: For at gøre din kakao endnu mere lækker kan du tilføje kardemomme eller vaniljeekstrakt.

 

 TAGS:Legendario Elixir de CubaLegendario Elixir de Cuba

Legendario Elixir de Cuba

 

 

 TAGS:Ron Diplomático 12 Años Reserva ExclusivaRon Diplomático 12 Años Reserva Exclusiva

Ron Diplomático 12 Años Reserva Exclusiva