Måned: juni 2018

Tal vinens sprog eller tag en stille tår

Image text:

“Pyt med om du ikke forstår vinsprog. Ingen forstår det. Det er et sprog, der er opfundet af fulde mennesker.”

Jay Ferdigan, dokumentarist

 TAGS:undefined

Hvem her kan identificere sig med nedenstående reaktion til de poetiske noter i vinsmagningen som disse:

” En ligefrem tår med en rig karakter, som fylder munden” eller “fantastisk frugt i angrebet og en tør gane”.

Det får os til at tænke: “fylder munden… ja, selvfølgelig, vinen fylder i min mund, jeg har lige taget en tår. Ligefrem… kan en vin lyve for mig? Gane… hvad, hvem angriber?”

Vinsprog er resultatet af den sociale udvikling, som i overført betydning er blevet leveret til os gennem et glas Bordeauxvin. Verdens anerkendte vinkritikere som Jancis Robinson eller Robert Parker, vinens fortaler, har opbygget og formet et elegant sprog, som var tiltænkt vinens elite og folk, som bruger det meste af deres tid på vin enten i professionelt eller personligt regi. Dette havde nogle fordele i forhold til marketing på den ene side og i forhold til kvalitet på den anden side. Ikke desto mindre har dette sprog skræmt nogle af de almindelige mennesker, som bare sætter pris på at drikke vin.

I dag er alting anderledes. Der er en ny generation på vej, som kræver at blive inkluderet i alle aspekter af samfundet, selv når det kommer til vin. Millenials, den mest polemiske generation i de sidste 50 år, ønsker at drikke, nyde og også forstå vin. Elsk os eller had os – ja, jeg er en af dem – men vi bragte vinen tilbage til folk som dig og mig. Hvis vi er interesserede, så kan vi stadig finde disse beskrivelser af vin, og de har stadig en plads her i verden. Men deres betydning har ændret sig. Nu kan du få en simpel og – lad os sige det – “ligefrem” beskrivelse af vin. I stedet for en rubinrød vin med en granatrød kant, så kan vinen i stedet være rubinrød eller dyb rød. I stedet for en næse af jordbær-ingefærmarmelade, så kan en vin dufte af frugtagtige eller krydrede aromaer. Smagen af nyslået græs efter en frisk sommerregn kan i stedet kaldes en afslutning, som er en anelse bitter.

Bare en strøtanke: Vinens verden er en meget åben verden. Der er plads til elegante, kunstneriske beskrivelser men også uden at dømme dem, som bare gerne vil have informationer. I sidste ende deler begge grupper et enkelt mål, som er at nyde vinen i sig selv, og det er også sådan, det bør være.

 

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva GoldAviva Gold

Aviva Gold

4 perfekte cocktails med vin til at sige farvel til vinteren og byde forårsvejret velkommen

 TAGS:undefined

Nu hvor vinteren forhåbentlig snart trækker sig tilbage, er det tid til at lægge alle opskrifterne på vintercocktails på hylden indtil næste år. Det er ikke sommer endnu, men foråret er stadig en kærkommen tid, hvor vi kan byde det varmere vejr velkommen med et par gode cocktails, der er simple og forfriskende. Her får du nogle opskrifter på forårscocktails, som du vil nyde:

1. Frugtig Lime Soda med rødvin og friske jordbær

Foråret er en sæson, hvor visse frugter modner lokalt og kan fås hos alle frugthandlere. Du bør overveje at lave nogle af dine første forårscocktails med jordbær, som du vil kunne finde så tidligt som marts. En simpel cocktail, som du kan lave med jordbær, er en lime soda med rødvin. Bland 2 dele limesodavand og 1 del rødvin i et glas med friske jordbær. Frys jordbærrene inden så de kan holde drinken kold uden brug af isterninger.

2. Opspædet og krydret Sangria til de køligere forårsdage

Sangria er nok en af de mest populære vincocktails i Spanien, og der findes hundredvis af variationer og opskrifter. Mens du venter på sommeren, kan der sagtens være nogle kølige forårsdage. For at få varmen kan du prøve en opspædet sangria-opskrift. Du skal bruge følgende ingredienser:

  • Rødvin
  • Kentucky Bourbon
  • 1 citron
  • 1 appelsin
  • 1 stang kanel
  • 1 æble
  • Sirup

Skær frugterne i tern og kom dem i en kande sammen med kanelstangen. Fyld kanden med næsten 2/3 af din yndlingsrødvin og tilføj ca. 2 spsk. sød sirup. Hæld herefter bourbon i din sangria svarende til ca. 3 cl. pr. glas eller alt efter, hvordan du bedst kan lide den.

3. Simpel og klassisk hvidvinsspritzer som en forfriskende forårscocktail

En af de nemmeste vincocktails man kan lave, er en spritzer, men den er stadig et rigtigt godt valg som en frisk drink, når det bliver lidt varmere i vejret. Du skal bruge hvidvin og danskvand til at lave en spritzer. Tilføj en smule lime for at give din spritzer et bittert bid.

4. Vodka-Martini med et hint af citron og lime

En anden klassisk cocktail, som du måske får lyst til at prøve at give et lille tvist, er en Martini. Brug den samme vermouth, men i stedet for at bruge gin, kan du udskifte den med vodka. For at give den en lille, bitter kant og lidt fin pynt kan du bruge en skive lime både som smagsgiver og som prikken over i’et som pynt på din cocktail.

Med disse enkle vincocktails vil du være helt klar til at sige farvel til vinteren og gøre dig klar til varmere vejr. Prøv nogle af vores vine for at give et særligt strejf til nogle af dine cocktailopskrifter her i foråret.

 

 

 TAGS:Lolea Ice Bucket Frizante Rose 1.5LLolea Ice Bucket Frizante Rose 1.5L

Lolea Ice Bucket Frizante Rose 1.5L