Måned: august 2018

Hvordan påvirker vin din kost?

Forholdet mellem vin og kost har aldrig været helt klart. På den ene side har vi middelhavskosten, som hylder vinen og tillader os at drikke ét eller to glas til måltidet hver dag. Men på den anden side bør vi også kontrollere kalorier, når vi drikker alkohol.

Undersøgelser omkring middelhavskost viser klare tegn på, at disse spisevaner (og det tilhørende forbrug af vin) er forbundet med mange sundhedsmæssige fordele, herunder bedre hjertesundhed og en lavere risiko for type 2-diabetes

Nogle vinproducenter tilbyder næringsoplysninger på deres etiketter for at informere bedre, selvom det er svært at vide præcis, hvor mange kalorier du rent faktisk indtager ved hver slurk, og det endelige antal kalorier kan variere meget.

På trods af antallet af kulhydrater, som vinene kan indeholde, så er der mange vine, der holder sig inden for målene med lavt indhold af kulhydrater. En god, generel regel, der kan hjælpe os, er, at jo sødere vinen er, jo højere er indholdet af kulhydrater; Tørre rød- eller hvidvine er ofte fremragende valg, hvis du ønsker et lavere indhold af kulhydrater.

Der er yderligere en side af sagen: alkohol påvirker dit stofskifte. Alkohol er et giftstof, og kroppen kan ikke optage det, da det indeholder næringsstoffer som proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. I stedet skal det straks filtreres ud af kroppen. Fordi det ikke kan optages, prioriterer kroppen forarbejdningen af ??alkohol og stopper forbrændingen af ??alle andre næringsstoffer, hvilket betyder, at indtagne kulhydrater er mindre tilbøjelige til at forbrænde og er mere tilbøjelige til at nedbrydes til sukker for derefter at blive lagret som fedt.

Men det er ikke helt korrekt at sige, at alkohol er fedende, medmindre det indtages i store mængder. Diætister siger, at det nok er de andre fødevarer, du spiser, som får dig til at tage på, hvis du samtidig drikker for meget. Desuden siger de, at hvis man drikker alkohol kombineret med indtag af proteiner og grøntsager, som er fødevarer med få kulhydrater, så er det næsten umuligt at tage på i vægt.

Andre ernæringseksperter og læger siger, at mange undersøgelser har analyseret komponenterne af en sund livsstil … og én af ??disse udgøres af et moderat forbrug af alkohol.

 

 

 TAGS:La Montesa 2015La Montesa 2015

La Montesa 2015

 

 

 TAGS:Alaya Tierra 2015Alaya Tierra 2015

Alaya Tierra 2015

Hvordan kan man kombinere vin og kød?

Både det at spise kød, i moderate mængder, og det at drikke vin er to skønne fornøjelser. Og hvis vi kombinerer de to med hinanden, er det endnu bedre, synes du ikke?

Rødt kød passer godt til rødvin, men der er andre typer kød, der perfekt kan kombineres med andre typer vine. Både rosé- og rødvine passer rigtig godt til f.eks. en oksetatar. En god entrecote af kalvekød er perfekt med stærke og konsistente rødvine (af druerne Priorat, Penedès og Malbec eller Cabernet Sauvignon). Kødet vil smage bedre, men sammensætningen afhænger også altid af den sauce, som serveres med det røde kød.

Fjerkræ og kylling passer som regel bedst med hvidvine og lette rødvine. Fjerkrækød er meget alsidigt og kræver derfor forskellige vine. Vine på syrah-druen passer rigtig godt til andekød og endnu engang kan vi nævne Cabernet Sauvignon, som er en drue, der er kraftig i ganen, og som komplimenterer kødet bedst. Det anbefales at kombinere vildtkød (agerhøne eller fasan, struds) med unge rødvine.

Svinekød kan kombineres med enhver form for vin, hvad enten det er hvidvine eller rosévine. Denne type kød er mere modent og mørt og har ikke behov for at parres med vine, der er for stærke.

Og pølserne? Når vi tilbereder kød på grillen, ofte ledsaget af pølser, vælger vi normalt rødvin. På samme måde vælger vi også ofte rødvinen med en god krop, når vi tilbereder lammekød, som er en type kød, der er mere kompakt og markeret.

Hvis vi vælger kød der er stegt eller tilberedt i ovn, så er det, takket være langtidsstegning og god forberedelse, bedre at drikke mere koncentrerede vine, som cabernet sauvignon, syrah og merlot. Endnu engang kan cabernet sauvignon fremhæves som en drue, der passer rigtig godt til f.eks. ossobuco.

 TAGS:Homenaje Rosado 2017Homenaje Rosado 2017

Homenaje Rosado 2017

 

 

 TAGS:Ullones 2017Ullones 2017

Ullones 2017