Måned: september 2018

Kvinder er bedre vinsmagere end mænd

Vin Kvinder og vin Vinsmagning

Noget kunne tyde på, at kvinder måske forstår mere om vine og er bedre vinsmagere end hidtil antaget. Det fremgår af en undersøgelse udført af Polytechnic University of Madrid og udgivet af tidsskriftet Food Quality and Preference, som bygger på forskning gennemført med i alt 208 frivillige mænd og kvinder.

I undersøgelsen blev hver person bedt om at smage seks glas: to hvidvine, en rosévin og tre rødvine. Herefter blev de bedt om at give vinene en score i forhold til deres personlige kriterier. Projektlederen Dr. Caroline Chaya forklarede, at resultaterne viste, at mænd gav højere score baseret på følelser, og at kvinder, i denne undersøgelse, gav lavere karakterer, men formåede at angive større forskelle mellem vine.

Dette er en væsentlig egenskab, der antyder, at kvinderne er mere sansende hvad angår vinsmagning, og at de er bedre til at differentiere mellem vinene. Resultaterne pegede også på, at alle vinene opnåede signifikant højere score hos ældre voksne end hos midaldrende og unge voksne. Desuden kunne det også konkluderes, at de yngre er mere tilbøjelige til at nyde alle typer vine, uanset dens karakteristika.

De fokuserede også på at opleve smagsnoterne. Undersøgelsen afslørede, at frugt- og blomsternoter og smag fremkaldte flere positive følelser. Derimod bevirkede noterne af lakrids, nelliker og vanilje, at vinene hurtigere blev afvist. Det vil kræve mere dybdegående undersøgelser at afdække, hvorfor dette er tilfældet.

Modsat hvad man hidtil har troet, så er kvinder protagonister, når det kommer til evner indenfor vinsmagning. De mandlige rivaler må træde lidt tilbage.

Selv om der i denne branche er færre kvindelige sommelierer end mandlige, så har antallet været stigende igennem årene. Og vi vil sikkert se flere og flere kvinder med stor succes på dette område.

Vin og fastfood – kan de to kombineres?

Hvor står det skrevet, at man kan ikke kan kombinere pizza eller hotdogs med en god vin? Vin behøver ikke altid at blive serveret i selskab med udsøgt kogekunst, for vin kan faktisk sættes sammen med et uendeligt antal retter.

Og disse begrænsninger er heller ikke vores filosofi. Selv eksperterne siger det, som for eksempel Nicolás Boise, chef-sommelier ved restauranten Mugaritz, som i avisen El País gav den anbefaling, at junkfood perfekt kan sammensættes med vin.

Men hvilke vine kan man sætte sammen med fastfood? Det kommer helt an på ingredienserne i hver ret. Hvis det for eksempel er en pølse, så kommer det an på hvilken slags pølse, sovs eller dressing og de andre ingredienser, som denne ret indeholder.

De helt basale hotdogs (sennep og ketchup og intet andet) vil passe godt sammen med hvidvine, især på druen Gewürtzraminer. Hvis hotdoggen også har ristede løg, så passer de lyserøde og mousserende vine rigtig godt til.

Nu til dags er det pizza og vin! Øl er ikke den eneste drikkevare, der passer godt til pizza; hvis du hellere vil drikke vin, så er rosévin det bedste valg. Unge rødvine er også gode. Hvis pizzaen har ansjoser (noget der kan være svært at få i øjeblikket), så er det bedre at vælge en hvidvin, der kan sætte sig op mod smagen, og hvis det er en barbeque-pizza, så vil et rigtigt godt valg være en kraftig rødvin på Merlot.

Chokoladedesserter passer virkelig godt sammen med mange typer af vine. Vi er allerede en smule utilpasse over de milkshakes, der findes i mange fastfoodrestauranter, og hvis vi har indledt måltidet med vin, så vil vi også slutte af med vin. Der findes faktisk smagninger med både vin og chokolade, hvor smagene og noterne fremhæves. Til dette formal anbefaler vi rødvine.

Til de mere krydrede retter, som for eksempel kebab, vil den bedste kombination være med en mere intens og kraftig vin. Og rødvine er også at foretrække til hamburgere. De hurtige snacks og tapas passer rigtig godt sammen med hvidvine og mousserende vine, men det kommer igen an på, om retten har kød eller fisk.

 

 TAGS:Lancers RoséLancers Rosé

Lancers Rosé

 

 

 TAGS:Casal Mendes RoséCasal Mendes Rosé

Casal Mendes Rosé