Måned: juli 2019

En guide til vinturisme i Spanien for udlændinge

Alle ved, at turismen i Spanien lever i bedste velgående. Men der er måske ikke så mange som ved, at antallet af vinturister er stigende. Takket være landets betydningsfulde regioner og udbredelsen af de spanske vine over hele verden, er Spanien en af vinturisternes foretrukne destinationer.

Den spanske forening for vinturisme og gastronomisk turisme belyser denne stigning med nogle tal: det gennemsnitlige forbrug for udenlandske vinturister i Spanien udgør i gennemsnit 500 euro om dagen (ca. 3.700 kr.). Det er et betydeligt forbrug, som vingårde og agenter indenfor denne sektor bør bide mærke i for at promovere vinturisme i endnu højere grad.

vinturisme, vinturister, turisme og vin

Vinturister kommer fra hele verden.

Foreningens tal viser, at vinturisterne kommer fra mange forskellige lande. Hovedparten kommer fra USA og Canada, efterfulgt af Australien og Storbritannien, Tyskland, Skandinavien og Holland samt et betydeligt antal besøgende fra asiatiske lande. Mange af vinturisterne kommer dermed langvejsfra, og det gennemsnitlige ophold er normalt på en uge. For de rejsende har Spanien mere at byde på end de fantastiske vinområder. Når man er i landet, kan det f.eks. også anbefales at besøge verdenskendte byer som Madrid og Barcelona.

Der er mere i vente for vinturisterne.

De udenlandske vinturister værdsætter i høj grad de spanske vine. Ydermere nydes vinene i kombination med den lokale gastronomi, som landet også har været kendt for i mange år. De rejsende sætter også stor pris på både historie og kultur. Den spanske forening for vinturisme og gastronomisk turisme forklarer, at vinturismen her, i modsætning til andre lande, har et enormt potentiale, da det ikke er sæsonbetonet, og oplevelserne er ikke overrendt af et stort antal andre rejsende.

vinturisme, vinturister, turisme og vin

Foreningen anbefaler, at vine og andre produkter fremvises og forklares for de besøgende. Denne type rejsende kan nemlig godt lide at få viden, undersøge og at smage.

Der er flere tal, der bakker op om, at Spanien er blevet en vindestination. Foreningen for spanske vinbyer (ACEVIN) nævner, at vinturismen er steget med 28 % i landet i 2018. Økonomisk set svarer det til et beløb på 67 millioner euro (ca. 500 mio. kr.).

Informationer fra denne forening beretter, at vingårde og vinmuseer har mere end 3 millioner besøgende årligt. De ansvarlige for foreningen forklarer, at vintraditionen i Spanien er vidt udbredt. Det forårsager samtidig en positiv indvirkning på mange andre sektorer, både i forhold til turismen og på det kulturelle niveau. Foreningen oplyser, at nogle af de foretrukne turistdestinationer er vin- og brandyruterne i Marco de Jerez-regionen og vin- og cavaruten i vinturismeområdet Penedès.

Hvordan påvirkes din hud, når du drikker?

alkohol og hud, vin, vin og hud

Når vi taler om vin og pleje af huden, så er det relevant at nævne polyfenolerne i druerne. Polyfenoler er en variant af antioxidanter, som generelt er gode for huden, og som virker foryngende. Indtag af alkohol kan dog have nogle negative virkninger, hvis man ikke drikker med måde. Et af de første negative tegn er dehydrering, som påvirker både kroppen og huden. Her kommer vi nærmere ind på, hvordan indtag af alkohol kan påvirke din hud.

Alkoholens effekt på huden

Ifølge publikationen Wine Spectator er der nogle drikkevarer, såsom vin, som dehydrerer både kroppen og huden. Hvis man indtager for meget, kan dette medføre, at huden bliver mere rynket og tør. Alkohol fungerer også som en såkaldt vasodilator, hvilket betyder, at dine blodkar udvides, når du drikker. Denne udvidelse, kombineret med væskeophobning i kroppen grundet dehydreringen, kan forårsage hævelse i visse dele af kroppen.

Det er dog blevet fastslået, at personer, som kun drikker i moderate mængder, ikke oplever særligt mange bivirkninger i forhold til deres hud. Dette gælder især sunde personer: personer, som drikker nok vand hver dag, som spiser sundt, som motionerer…

Destillerede drikkevarer

Størstedelen af de destillerede drikkevarer, som f.eks. rom, tequila eller vodka, reducerer normalt iltniveauet i blodet. Det kan derfor skabe en ubalance i forhold til produktionen af kollagen i huden. Som følge heraf kan huden komme til at se slap og kedelig ud.

Forbruget af alkohol øger desuden sandsynligheden for, at du får bumser, hudorme og urenheder. Huden bliver også mere tør, fordi den får tilført mindre ilt via blodet. Derudover medfører et større forbrug af alkohol hævelse rundt omkring på kroppen, hvilket skyldes det høje sukkerindhold og fordi alkoholen medfører væskeophobninger. Hvis du vil passe godt på din hud, er det derfor vigtigt at huske at drikke med måde.

Hvordan påvirker øl din hud?

Alt, der drikkes i store mængder, har negative konsekvenser for vores kroppe. Øl indeholder salt, og det viser sig, at øl nok ikke har nær så mange positive virkninger på kroppen, som man tidligere troede. Hvis øl drikkes i mindre mængder, kan det dog styrke hår, ansigt og krop, da det tilfører fugtighed og gør dem blødere. Man kan faktisk købe ansigtsmasker og spa-behandlinger med øl, og det er behandlinger som oplever stor succes.

Polyfenoler i rødvin

Som vi nævnte først i artiklen, så har rødvin foryngende egenskaber. Dette skyldes først og fremmest stoffet resveratrol, som er en polyfenol, der findes i skallerne af druerne. Resveratrol er specielt, fordi det er i stand til at bekæmpe frie radikaler, som er ustabile molekyler, der kommer fra ting som forurening og solskader.

 TAGS:Bogle Vineyards Chardonnay 2017

Bogle Vineyards Chardonnay 2017

Bogle Vineyards er udvikkleren af denne Bogle Vineyards Chardonnay 2017