Måned: september 2019

Vin og yoga – en spændende ny trend

Denne nye tendens inspirerer endda også til andre sammensætninger såsom yoga og øl, og pilates og mange andre drikkevarer. Selv om det kan virke som en noget excentrisk idé, så findes der faktisk sådanne hold. Flere og flere centre og klasser er ved at få øjnene op for modefænomenet vin og yoga. Det er slet ikke så mærkeligt, for begge koncepter er sunde for helbredet.

Fordelene ved at dyrke yoga er velkendte. Et mådeholdent indtag af vin har masser af fordele for kroppen og giver ovenikøbet følelsen af velvære. Derfor er det nærmest oplagt, at en kombination af både vin og yoga resulterer i en næsten magisk oplevelse.

Yoga i vinmarkerne

Denne nye trend kan dyrkes på flere måder. Det kan for eksempel være, at du nyder et glas afslappende vin på det lokale yogahold. Men der er også vingårde, som har fokus på en sund livsstil. Her har du mulighed for både at opleve naturen og vinmarkerne, og samtidig tilbydes du fantastiske omgivelser til at praktisere yoga.

Træn med et glas vin

Alt tyder på, at denne trend vil vokse fremover. Det er nemlig ikke blot på mode at tage på et afslappende vingårdsophold. Der er også meget interesse omkring, hvordan man kan udføre de fysiske stillinger (også kaldet asanaer) med et glas vin i hånden.

I New York er der masser af muligheder for at finde hold med både vin og yoga. Og som nævnt tidligere er der også hold, som inkluderer andre drikkevarer som f.eks. øl.

vin, vin og træning, vin og yoga, yoga, yoga og øl

https://www.flickr.com/photos/moritzbarcelona/28468105968

Mange rutinerede yogaudøvere synes måske det er en mærkelig tendens. For hvor mange stillinger kan man egentlig udføre, når man forsøger at holde styr på både kroppen og glasset på samme tid? Men det handler i bund og grund om at gøre noget anderledes, noget som er originalt og sjovt. Det er sundt for sjælen at være sammen med andre mennesker, især når det både er i forbindelse med sport, og mens du drikker et glas vin eller en øl.

Fordele ved yoga

Det er interessant at følge et hold, hvor denne nye trend dyrkes. Der er endda dem, som siger, at de har svært ved at udføre nogle af de mere komplicerede yogastillinger, hvis de ikke har nydt lidt vin inden.

Gør noget godt for krop og sjæl med blot en enkelt disciplin. Sådan kan man definere yoga. Fordelene inkluderer forbedret hjertesundhed og en forbedret evne til at håndtere stress og angst, takket være meditation og kontrol af åndedrættet. En undersøgelse, udført af American College of Cardiology i Dubai, fokuserede på patienter med hjertesygdomme. Udover kredsløbstræning praktiserede patienterne også yoga. Med denne kombination kunne de reducere niveauet af både blodtryk, BMI og kolesterol op til to gange så meget.

En rejse gennem afrikanske vine

afrikansk vin, sydafrikansk vin, sydafrika, constantia, stellenbosch, paarl, tanzania, kenya, etiopien, nordafrika, marokko, tunesien, egypten

I de senere år har det afrikanske kontinent udviklet sig til lidt af et forjættet vinland. De sydafrikanske vinmarker nyder allerede godt af et flot omdømme, og her produceres mange kvalitetsvine. Men der er faktisk store dele af det afrikanske kontinent, som står midt i en ægte vinrevolution.

Når der tales om Afrika og vin, er det dog værd at huske på, at alkohol i mange afrikanske lande forbydes af religiøse årsager. På grund af dette har produktionen og handlen med vin aldrig udviklet sig i same grad som i andre dele af verden.

Tjek ind, og tag med os på en rejse til det afrikanske kontinent … Der er tid nok til at læse denne artikel!

Sydafrika

Sydafrika er uden tvivl det mest berømte – og mest værdsatte – land på kontinentet, når det drejer sig om vine. Vinkulturen har været en del af landet siden 1600. Den blev introduceret af hollænderne, som faciliterede handler mellem Europa og Asien. Sidenhen var det de franske og hollandske huguenotter, som frem mod 1680 gav vinmarker og frugtplantager en hovedrolle i landets økonomi. Huguenotterne var flygtet fra Europa efter den franske regent Louis XIV tilbagekaldte Nantes-ediktet.

Sydafrika har tre meget vigtige vinområder, som producerer vine, der sælges globalt. Det første, og ældste, område er Constantia, der ligger ved Kap Det Gode Håb. Her blev den første sydafrikanske vingård grundlagt tilbage i 1685. Stellenbosch er et andet område, som desuden er berømt for sine hedvine. I området Paarl bliver der produceret både mousserende vine og brandy.

Den mest udbredte drue i Sydafrika er sorten Chenin Blanc, som lokalt også kaldes Steen. Den er fantastisk med både Chardonnay, Sauvignon, Riesling, Colombard og Cape Riesling, som også kendes som Muscat of Alexandria. Blandt de røde druer er det Cabernet Sauvignon, Cinsault, Merlot og Shiraz, som skiller sig ud. Den lokale sort Pinotage er også vigtig at nævne. Den opnås ved at krydse Cinsault og Pinot Noir.

Tanzania

Tanzania har ikke været på vinens verdenskort særligt længe. I 2002 besluttede en ingeniør fra Verona ved navn Fiorenzo Chesini at investere betydelige ressourcer i et projekt, som hjælper lokale producenter. Takket være Chesinis investeringer er der blevet opført nyskabende vingårde i hjertet af Dodoma-regionen. Her, midt i landet, dyrkes druerne på et plateau, der ligger mellem 1.100 og 1.200 meter over havets overflade.

I byen Hombolo findes der vingårde, som fremstiller intense og eksotiske kvalitetsvine. Vinene herfra tåler sagtens sammenligning med vine fra andre lande og kontinenter. Vinmarkerne i Tanzania består hovedsageligt af sorterne Marzemino, Teroldego, Aglianico og Syrah. Disse sorter blev i sin tid introduceret af europæiske missionærer.

Kenya

Kenya ligger fortsat helt i front med deres vinproduktion. De bedste vine er i øjeblikket fremstillet på Colombard-druen, som dyrkes i området ved Naivasha-søen nordvest for Nairobi.

Hvis du ønsker at smage en lokal specialitet, bør du prøve mnazi. Det er en vin med en hvidlig farve, som er lavet på kokospalmer. Kokosvin fremstilles ved at fermentere harpiksen fra palmen, og vinen har en ret syrlig smag. Vi må derfor advare først: mnazi viser sig ofte at overvælde de europæiske rejsendes smagsløg!

Etiopien

Desværre er vinproduktionens oprindelse i Etiopien knyttet til en sort side af historien: den italienske kolonialisme i Abessinien. De italienske besættelsestropper begyndte at dyrke druer i nærheden af ​​hovedstaden Addis Abeba for at producere vin lokalt. Efter uafhængigheden fra Italien (1947) blev vinproduktionen nationaliseret, og den stagnerede herefter i flere år.

Men i 2012 inviterede den tidligere præsident Meles Zenawi den store, franske drikkevareproducent Castel til at investere i udviklingen af Etiopiens vinproduktion. Den franske gigant importerede sorterne Syrah, Chardonnay, Merlot og Cabernet Sauvignon. Disse druer viste sig at trives rigtig godt i et ideelt miljø i Etiopiens højland og grønne dale.

afrikansk vin, sydafrikansk vin, sydafrika, constantia, stellenbosch, paarl, tanzania, kenya, etiopien, nordafrika, marokko, tunesien, egypten

Nordafrika

Marokko producerer hovedsageligt rødvine. Området med den største andel af vinmarker er Meknes-dalen, som ligger omkring 600 meter over havets overflade vest for Fez. Der findes desuden vinmarker ved kysten i byerne Rabat og Casablanca og i Atlasbjergene.

Tunesien har i mellemtiden specialiseret sig i at producer hvidvine af høj kvalitet. Tunesien er et af de få afrikanske lande, hvor vinproduktion har en lang historie: her dyrkede fønikierne engang Muscat, som de sidenhen anvendte til fremstilling af vin.

Egypten er et vigtigt stop på vores rundrejse. Dyrkningen og produktionen af egyptisk vin har dybe rødder. Det fremgår blandt andet af hieroglyfferne, der dekorerer faraoernes grave. Arkæologer har også fundet bevis for dette i skriftlige dokumenter. De gamle egyptere dyrkede intensivt Nildeltaet med vinstokke, og vin var de adeliges ædle drik. Ifølge legenden var det guden Osiris selv, der lærte mænd at fremstille vin.

Nu til dags er den egyptiske vinproduktion sat på vågeblus, da befolkningen hovedsageligt udgøres af muslimer. Men lige så stille er lokale producenter begyndt at investere i produktion og eksport af vin. Både hvidvine, rødvine og rosévine er med til at føre Egypten frem i feltet på det internationale marked.

Har du fået lyst til at smage? Sæt Toto’s sang ”Africa” på fuld styrke, og opdag dette smukke kontinent gennem vinglasset!