8 sundhedsmæssige fordele ved at drikke rødvin

 TAGS:undefined

Vin er en af de ældste alkoholiske drikkevarer på planeten. Dens historie rækker tusinde år tilbage i tiden og selvom overdrevet forbrug af en hvilken som helst alkoholisk drik forårsager store problemer i forhold til sundheden i stedet for at gavne den, viser nyere forskning at et glas rødvin om dagen kan give dig mere end blot en smule afslapning.

  • Reduceret dødelighed af næsten alle årsager: europæiske forskere peger på at et moderat dagligt forbrug af rødvin (22-32 gram alkohol) har en beskyttende effekt på dødeligheden af enhver grund. Ifølge studier fra Frankrig, Storbritannien, Finland og Danmark er det daglige forbrug af vin mere gavnlitg end det af øl og spiritus.
  • Nikotinafhængighed: Storrygning sløver i høj grad blodkarenes naturlige evne til at slappe af, eller vasidilation. Rødvin, med eller uden alkohol, mindsker den harmfulde effekt af tobak på vores endotelium ? det lager af celler der dækker indersiden af vores kar såsom lymfekar, blodkar osv.
  • Hjertesygdomme: En af de mest velkendte og studerede gevinster ved rødvin er den beskyttende effekt på hjertet. Et moderat og regulært forbrug af rødvin kan forebygge hjertekarsygdomme. Videnskabsmændene mener at rødvin reducerer risikoen for sygdom i kranspulsåren igennem reduktion af produktionen af LDL- lipoproteiner (det ?dårlige? kolesterol) og mere produktion af HDL-lipoproteiner (det ?gode? kolesterol).
  • Blodpropper: Rødvin har en antikoagulerende/ antitrombotisk funktion. Folk der kun sjældent drikker af rødvin har et højere niveau af proteinet fibrinogen som fremmer dannelsen af blodpropper.
  • Åreforkalkning: Rødvin kan forhindre den tidlige åreforkalkning såvel som dens forværring. Åreforkalkning begynder når blodkarrene begynder at miste deres evne til at slappe af. Både alkoholen og antioxidanterne som findes i rødvin forekommer at hjælpe til at holde blodkarrene sunde igennem dannelsen af nitrogenoxid, en kemisk substans som er fundamental i reguleringen af den vaskulære tonus.
  • Forhøjet blodtryk: Normalt betragter man et overdrevet forbrug af alkohol som en risikofaktor for forhøjet blodtryk. Der findes dog beviser for de gavnlige effekter af rødvin på blodtrykket. To glas rødvin (250 ml) sammen med maden, sænker blodtrykket hos personer med forhøjet blodtryk.
  • Nyresten: Indtaget af rødvin reducerer risikoen for dannelse af nyresten.
  • Alzheimers: Et moderat forbrug af rødvin er forbundet med en mindre risiko for at udvikle Alzeimers. Forskere har fundet ud af at resveratrol, en antioxidant i rødvinen, skaber nervebeskyttende effekter.

Så selvom min konklusion ikke er en deklaration om at alle burde drikke rødvin til daglig, er det værd at prøve af om din aktuelle situation ligner en af de nævnte risikoscenarier. Lad os købe noget vin!;)

Skal vi foreslå to fantastiske rødvine? Her er de!

 

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010

Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010

 

Skriv en kommentar 8 sundhedsmæssige fordele ved at drikke rødvin