Alkoholmisbrug hos unge kan ændre hjernen

 TAGS:undefined

En nylig undersøgelse fra University of Eastern Finland og Kuopio University Hospital har værdsat “kortikal udtynding” i de unge mennesker, der var
storforbrugere af alkohol i ungdomsårene.

Forskningsresultaterne, der blev offentliggjort i tidsskriftet Addiction, viser, at dele af hjernen, der udvikler til ud over den 20-årige kan se afbrudt på deres modning som følge af alkoholmisbrug.

Undersøgelsen har sket ved teknikker billeder til magnetisk resonans anvendes på hjernens struktur på raske unge, men forbrugere af alkohol i løbet af ungdomsårene, og kontrolpersoner af samme alder, men små drikker, gennem tre tværgående faser foretaget over 10 år, i alderen 13 og 18 år i begyndelsen af ??undersøgelsen.

Alle deltagere havde gode faglige resultater og viste ingen væsentlige forskelle i psykiske problemer, mens drikkerende ikke var blevet diagnosticeret med nogen forstyrrelse af alkoholmisbrug. Men signifikante statistisk
forskelle blev værdsat mellem de to grupper.

Blandt de “drikkerende” en tilbagegang set i mængden af grå materie i forreste cingulate cortex (en hjerne område er involveret i funktioner som regulerer blodtryk og puls, og visse højere niveau funktioner, såsom forhånd belønning,
beslutningstagning, impulskontrol og følelser), og i den rigtige insula (sidstnævnte også knyttet til et højere niveau funktioner).

Ifølge forskerne, kan overdreven alkoholforbrug forstyrre processen med modning, især vigtigt i at kontrollere impulser og følsomhed over for de negative subjektive virkninger af alkohol, sagde områder, som disse ændringer volumen kan spille en vigtig rolle i udviklingen af en stofmisbrugslidelse senere i livet.

Den nøjagtige mekanisme kendes ikke efter disse strukturændringer, men det lader til, at nogle af dem kan være reversibel, hvis alkoholforbrug er reduceret betydeligt. Og som altid, fra Uvinum anbefaler vi moderat og ‘ansvarligt alkoholforbrug, da det er den bedste måde at nyde den glæde og fordele af et glas god vin.

 

Skriv en kommentar Alkoholmisbrug hos unge kan ændre hjernen