Året 2017 hos Uvinum: 85.122 historier

Af Karoline Arberg

Det er svært at reducere et helt år til tal. Der er sket så mange ting! Bare for at give et enkelt eksempel: i 2017 foretog vi helt præcist 85.122 forsendelser til 35 forskellige lande, og bag hver forsendelse gemmer der sig en historie. Det er historien om en person, som bor i Brasilien eller i Sverige eller i Galicien, og som gerne ville have en vin, der kunne findes hos Uvinum. Det kan også være historien om Hannah, som for nyligt lavede en bestilling fra London, så hun kunne fejre sin fars 60-års fødselsdag. Det er så spændende at tænke på, at vores vine var til stede ved sådan et intenst og bevægende øjeblik. Hvordan kunne vi dog samle alle disse historier i bare nogle få afsnit?

Der er 85.122 historier, som udfolder sig i tusindvis af byer. I Spanien fandt de for eksempel sted i Madrid, Barcelona og Valencia – de byer, som benytter Uvinum mest – men også steder langt væk fra disse byer som for eksempel landsbyen Pau, der ligger i provinsen Gerona (med kun 551 indbyggere) eller i Adeje, som ligger på øen Tenerife. Og historierne breder sig selvfølgelig også til byer i andre lande: i London, Birmingham eller Glasgow; i Berlin, München eller Hamborg; eller i Paris, Lyon eller Bordeaux. Grænseløst. Det er magien ved online-verdenen.

Derudover er der også mindre historier, der hænger sammen med disse 85.122 historier. Vi kan kalde dem spin-offs, hvis vi bruger tv-serier som en analogi. Der var for eksempel mange af disse personer fra alle disse forskellige lande, som ønskede at købe det samme produkt; i 2017 var det Smirnoff Red Label. Det er det mest købte produkt hos Uvinum globalt set og også generelt i Storbritannien… I Spanien er det dog hvidvinen José Pariente Verdejo, som er mest populær, og i Frankrig er det M de Minuty Rosé. Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til.

Mere og mindre

Som i alle historier er der selvfølgelig også kontraster. Store og små, maksimum og minimum, ambition og stridigheder. Der var for eksempel en person blandt de 85.122 historier, som foretog et virkelig stort køb: Der blev købt for ikke mindre end €14.440,00 (mere end 107.000,00 kr.); den dyreste bestilling hos Uvinum i 2017. Et beløb som nærmest svarer til, at en person køber en lille bil. Som kontrast var der en anden person, som var tilfreds med at lægge en ordre på bare €5,20 (knap 39,00 kr.), årets mindste ordre hos Uvinum.

Der var en person – den, som bestilte flest gange i 2017 – som bestilte 138 ordrer, hvilket svarer til en daglig ordre fra samme person på en periode over mere end 4 måneder. Og der var en person, som besluttede sig for at bestille en Petrus for €3.893,96; den dyreste vin solgt hos Uvinum i 2017. Der var en anden som købte, hvad der siges at være den bedste øl i verden (og den dyreste): en Westvleteren 12 til €11,05. Og så var der en rigtig whiskey-entusiast, som købte The Macallan Fine Oak 25 Years for €1.031,69 pr. flaske, den dyreste spiritus solgt hos Uvinum i 2017.

Solidaritet, originalitet og fremtiden

Ligesom i hele historien, så er der også solidaritet; nemlig den, som 5.980 kunder viste, da de i 2017 besluttede sig for at bidrage med en ekstra euro i solidaritet i forbindelse med deres køb. Med disse ekstra euro var vi i stand til at bidrage med at forbedre vilkårene for 43 indiske børn med spedalskhed i form af et rekonstruerende kirurgi-projekt, og yderligere 50 børn i Mandrosoa i Madagaskar med et stipendieprojekt, som sikrer dem et dagligt måltid i skolen.

Der er selvfølgelig også en smule originalitet. Kender du for eksempel den eksklusive udgave af Absolut Elyx? Den var ét af vores mest iøjnefaldende produkter i vores katalog i 2017, og desuden er Uvinum en af de få hjemmesider i Europa, og den eneste i Spanien, som sælger den. Vi glæder os over at kunne dele disse små detaljer i historien, præcis ligesom vi er glade for at kunne tilbyde flere og flere produkter: sidste år gjorde vi mere end 100.000 produkter tilgængelige for vores kunder, 34% flere end i 2016. For dette er også en historie om vækst.

Og vi fortsætter ad samme vej i 2018. Vi er et team på 10 forskellige nationaliteter, som er 100% involverede i at fortsætte væksten (desuden et team, som vokser på mange forskellige måder, for vi har også taget imod 3 nye babyer!). Vi vil fortsætte med at blive endnu bedre. Vi vil udvide sortimentet af destillater, øl og, fremfor alt, vin, som er en del af vores kunders liv, som får vores kunder til at smile, og som bliver en del af deres minder, som det blev for Hannah, da hun uddelte en skål på sin fars 60-års fødselsdag.

Det er vores historie. Fortsættelse følger…

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar