Cocktails til efteråret

Af Karoline Arberg
Drinks, Cocktails, Efterår, Efterårscocktails

Drinks, Cocktails, Efterår, Efterårscocktails

Det at nyde en god cocktail hører ikke kun sommeren til. Når kulden presser sig ind over landet, kan vi anbefale nogle lækre efterårscocktails. Sammenlignet med en typisk sommercocktail er de mindre forfriskende, lidt tungere og uden citrus, og de giver i stedet plads til drikkevarer, der gør os varme. Server dem som velkomstdrinks, efter måltidet eller som en afslutning på aftenen … Vi anbefaler nogle af de bedste cocktails til efterårssæsonen.

Hvilke cocktails er gode at drikke om efteråret

New York Sour

Denne drink indeholder normalt nogle af de kraftigere drikkevarer, som oftest er de mest populære på denne årstid. New York Sour kombinerer whiskey sour med rødvin, hvilket tilføjer en kompleksitet til blandingen, der overrasker på grund af sin stærke smag.

Negroni

Det er en alle tiders klassiker, så den passer rigtig godt til denne overgangstid, hvor vi oplever skiftet fra varme til kulde. Bland gin, citron, campari og sød vermouth i lige dele, så cocktailen hverken bliver for stærk eller for sød. Pynt glasset med en skive appelsin. Den er perfekt som en velkomstdrink, eller når aftenen går på hæld.

Old Fashioned

Dette er en anden klassiker, der aldrig går af mode. Bland whisky eller bourbon og Angostura Bitters med appelsinjuice. Cocktailen serveres normalt i et bredt glas, som pyntes med en appelsinskal.

Dry Martini

Selvom denne drink kan drikkes når som helst, så har vi måske glemt den lidt og er i stedet gået over til gin og tonic, mojito eller den forfriskende sommerøl. Hvis du ikke helt ved, hvordan du blander en dry martini, så bør vi understrege, at den normalt laves med citron, tør gin, tør hvid martini og en skive citron.

Daiquiri Mulata

Den tørre daiquiri er snarere til varme årstider, men du kan tilføje citronsaft, kaffelikør og rom eller måske kakao eller kahlua for at opdatere den til at passe til årstiden. Den passer godt som en cocktail til at afslutte måltidet.

Drinks, Cocktails, Efterår, Efterårscocktails

Frangelico

Den smager af efterår med en base af ristede hasselnødder, bær og krydderier, og den er lavet i Italien. Navnet kommer fra de italienske kristne munke: Fra Angelico. Mange mennesker hjælper fordøjelsen på vej med en Frangelico efter et tungt måltid.

Amarula

Her har vi en anden efterårs-cocktail, der har en noget stærkere smag. Amarula er lavet med en likørcreme, der er lavet i Sydafrika, og den laves med sukker, fløde og frugten fra det afrikanske maruelatræ. Den har en karakteristisk karamelsmag, og nogle forveksler den med Baileys, men de er dog forskellige.

 

 

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar