Den ideelle temperatur for at drikke vin

 TAGS:undefined

Temperaturen på vinen er enlangvarig sag af meget kontroværs, det er et populært domene med hvid vin at den skal drikkes kjøligere end rødvin, men hvad den eksakte temperaturen er for at nyde vinen på sitt bedste?, jeg vil prøve å fortynne dette og andre spørsmål nedenfor.

Vanligvis blir vinene lagt i kællere eller kalde steder i huset, steder som kunne nå 11 grader Celsius, man vurderer normal at romtemperaturen skal svinge mellom 18-25 grader Celsius. men værdetaljerne blir endu mer kompliseret fordi det avhænger af hvor du er og hvad årstid det er, åpne spekter af ulige klimaer i en myriade af alternativer som gjør det umuligt at have en nøyaktig temperatur. Uanset, det er alltid smart at bruge vin termometre for at se den nøyaktige temperaturen.

Temperaturen i røde viner

Røde viner bør bliv drikket i det de kaller romtemperatur, dvs. mellem 16-18 grader Celsius, da vil temperaturen bidra med å holde smagen, aromaen og kroppen til vinen.

Men aligevel:

  • Hvis rødvinen i spørgesmålet er ung vil den ideelle temperaturen blive lavere, mellom 12-15 grader Celsius, så vi kan nyde dens friskhed, og noglen florale eller fruktige nyanser hvis der er noen.
  • Hvis det du har i dine hender er en gammel vin, bør den ideelle temperaturen være mellem 16-18 grader Celsius, så sætter du pris på din bouquet på bedst mulig måde.
  • Hvis vinen er en god årsgang kan den drikkes opp til 20 grader Celsius, det afhænger sterkt af hvilken tybe opprinnelsen vinen har.

Temperaturen i hvide viner

Hvide viner nydes bedst kold definitivt koldere end røde viner. Men som i tilfelle af rødvin, er det spesifikke varianter af hvide viner. Hvis hvidvinen som du drikker er en ung hvidvin, er den ideell temperatur under 10 grader Celsius, opp til 7 eller 8 grader er det ideelle, det vil markere dens aromaer, uden at dens surhed eller smag af alkohol forsvinder.

Hvis hvidvinen er middels tørr vil den kunne ta opp til 6 grader Celsius, for og fremhæve dens søde bløde og fruktig smag. De fine hvide viner skal nydes godt over 10 grader Celsius, inkludert manzanillos vinene.

På en anden side nævner vi rosé viner , disse bør fortrinnsvis være beruset under 8 grader Celsius aldri mindre enn 6 grader. Kælleren er anbefalt at være mellom 5-7 grader Celsius. 
 

 

 TAGS:Château Troplong Mondot 1975Château Troplong Mondot 1975

Château Troplong Mondot 1975

 

 

 TAGS:Château Branaire Ducru 2009Château Branaire Ducru 2009

Château Branaire Ducru 2009

 

Skriv en kommentar Den ideelle temperatur for at drikke vin