DO Ribera del Duero godkender produktion af hvidvin

Af Karoline Arberg
Albillo Mayor, Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Ribera del Duero, Hvidvin

Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Vin, Vinpriser, Vingård, Vinmark
Der findes vine i alle tænkelige prisklasser. Men hvorfor er der så stor forskel på, hvor meget hver enkelt flaske vin koster?. Vi ser nærmere på, hvordan vinens pris bestemmes.

For nogle måneder siden blev hvidvinene med den beskyttede spanske oprindelsesbetegnelse (DO) fra Ribera del Duero officielt præsenteret på Gastronomika-festivalen. Det var en historisk milepæl for denne 37 år gamle DO. Det har krævet mange års studier og arbejde at nå frem til dette resultat.

Opsætningen af showet kaldet, “La Ribera Blanca”, blev præsenteret af Pepe Ribagorda. Præsentationen indeholdt taler fra Enrique Pascal, som er præsident for DO’en, generaldirektøren Miguel Sanz og den tekniske direktør Augustín Alonso. Men showets absolutte hovedperson var druesorten Albillo Mayor.

De nye hvidvine fra Ribera del Duero skal indeholde minimum 75 % Albillo Mayor-druer. Albillo Mayor er en kompleks sort og er svær at kultivere. Men det hårde arbejde betaler sig på grund af druens exceptionelle kvaliteter, som udvikler sig til komplekse, elegante og unikke vine. Albillo Mayor-druen hører oprindeligt hjemme i regionen, og den er det mest fremtrædende kendetegn ved ”La Ribera Blanca”.

Vi giver ordet til Augustín Alonso: ” Det er ikke en nem sort. Jeg tør godt påstå, at det er den mest komplekse af alle de hvide sorter, vi kender. Den skal høstes på det rigtige tidspunkt, hverken tidligere eller senere, og det kræver konstant overvågning. Den er alsidig, elegant og udholdende. Det er ikke uden risiko at arbejde med den, det kræver vedholdenhed, men resultatet er det hele værd.”

”Vi ønsker at bevare Albillo Mayor-druen, tage os af den og føre den ind i fremtiden. Vi har arbejdet på modifikationerne af vores regulativer i lang tid. Processen har taget flere år, og den har krævet hårde studier, reporter og eksterne revisioner. Det betyder, at vi i de kommende uger endelig kan meddele, at Ribera del Duero-mærkaterne kan leveres til de hvidvine, der er produceret på Albillo Mayor, og som imødekommer de krav, der er en del af regulativerne. Det vil ske om ganske kort tid”, sagde Enrique Pascal, Præsident for D.O. Ribera del Duero.

Albillo Mayor, Beskyttet oprindelsesbetegnelse, Ribera del Duero, Hvidvin

Ribera del Duero-hvidvine har eksisteret i lang tid. Der er mindst 30 vingårde, som producerer vine på denne sort. Men eftersom de ikke kunne bære oprindelsesbetegnelsen, er de hidtil blevet solgt som Vino de la Tierra de Castilla. Fremover skal alle de vingårde, som gerne vil promovere deres vine med DO-betegnelsen, bestå de relevante kontroller, og hvis de godkendes, vil de modtage deres DO-mærkater i løbet af de kommende uger.

Præsentationen på festivalen introducerede også et udvalg af hvidvine, som vil være blandt de første, der får tildelt oprindelsesbetegnelsen Ribera del Duero. Størstedelen af disse er stadig på produktionsstadiet og kan endnu ikke købes. Det bliver spændende at følge disse i fremtiden:

 • Lagar de Isilla Albillo 2018
 • Unanimous Tres Piedras 2018
 • López Cristóbal Albillo 2018
 • Caballero Zifar Blanco 2018
 • Dominio del Pidio Albillo 2018
 • Luthier Blanco 2018
 • Viadero Blanco de Albillo 2018
 • Valduero Albillo Reserva 2017
 • Valduero Albillo Gran Reserva 2015
 • Dominio del Águila 2014 og 2012
 • El Lebrero de Félix Callejo 2018

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar