Et glas vin om dagen og helbredet

 TAGS:undefined

I mange lande anses det for normalt at drikke vin til maden hver dag – en vane der for nogle kulturer kan virke mærkelig og for andre ikke. I en stor del af Europa og Amerika er det at drikke et glas vin om dagen ganske normalt, men det vi skal tale om her er hverken det sociale eller kulturelle aspekt, og ej heller om vinens evner og den glæde man får ved at nyde en god vin.

Undersøgelser foretaget i store dele af verden har konkluderet at et moderat dagligt indtag af rødvin forlænger den forventede levetid for personer med hele 36% i forhold til de mennesker som ikke er vant til at drikke: det vil sige at personer som drikker en lille dosis vin hver dag (et glas) omtrent lever 3,8 år længere end de som ikke drikker.

Ligeledes har de mennesker som drikker et glas rødvin om dagen 34 % mindre chance for at få hjerteproblemer; et onde som øger dødeligheden for ældre mennesker.

Andre gevinster ved rødvin

Udover at forlænge vores liv besidder vin også andre egenskaber som kunne grænse til det medicinske. Som det er vel kendt hjælper rødvin kredsløbet betragteligt. Men vinens magt stopper ikke der: Doktor Janet L. Stanford har sagt at mænd der drikker mellem 4 og 5 glas rødvin om ugen har 50% mindre chance for at udvikle prostatakræft: ligeledes påpeger hun at vin er en kraftfuld antioxidant, at den er anti-inflammatorisk og at den hjælper med at bekæmpe kræftceller.

Ifølge undersøgelser besidder hvidvin, øl og andre alkoholiske drikke ikke den samme forebyggende effekt som rødvin.

En anden mirakuløs gevinst som tilskrives vin er den skulle hjælpe med vægttab: dette skyldes at leveren plejer at behandle rødvinens kalorier på anderledes vis end andre kalorier, og at de bliver omdannet til energi og ikke til fedt.

Det kan være lidt farligt at anbefale forbruget af alkohol som et lægemiddel, men det er i hvert fald blevet gjort klart at der er visse gevinster ved vin og ved et moderat vinforbrug. Det skal selvfølgelig indskærpes at vin såvel som enhver slags alkohol altid bør nydes med omtanke og i moderation.

Oplysninger taget fra Afdelingen for offentlig sundhed, Universitetet Wageningen (Holland).

Hvis du gerne vil udvide din viden, kan du læse artiklen omkring de 8 sundhedsmæssige fordele ved at drikke rødvin.

 

 TAGS:Dufouleur Père et fils Gevrey Chambertin 2010Dufouleur Père et fils Gevrey Chambertin 2010

Dufouleur Père et fils Gevrey Chambertin 2010

 

 

 TAGS:Cortes de Cima 2011Cortes de Cima 2011

Cortes de Cima 2011

 

 

 TAGS:La Atalaya 2012La Atalaya 2012

La Atalaya 2012

Skriv en kommentar Et glas vin om dagen og helbredet