Frankrigs 10 vigtigste vinregioner

Af jh.lauritzen

 TAGS:undefined

De 10 vigtigste franske vinregioner til eksamen. I de følgende linjer beskriver vi med få ord essensen af hver af disse regioner, for således at kunne forstå det særlige ved de vine der produceres.

Bordeaux: Merlot og Cabernet Sauvignon – hovedsaligt til rødvinene, og Sémillon, Muscadelle og Savignon Blanc til de hvide. Bordeaux kombinerer prestige, tradition og volumen og er derfor nok den mest berømte og eksporterede af de franske vinregioner. En interessant detalje er beliggenheden: Bordeaux ligger præcis halvejs mellem Ecuador og Nordpolen.

Bourgogne: Chardonnay og Pinot Noir er de primære druevarianter i denne store region hvor – i modsætning til Bordeaux – jorden og dens karakteristika er det vigtigste i forhold til producenten og det individuelle indhold som er betyder mest i den førstnævnte region. Flere end 400 typer forskelige jord til at opnå en produktion som dækker over nogle af de dyreste vine i verden

Champagne: Verdensberømt region for sine mousserende vine, sin champagne. Hemmeligheden er klimaet som forhindrer druens modning grundet lave temperaturer hele året. Kvaliteten af disse vine gør dem meget populære blandt forbrugere.

Rhône -dalen: I flodbredden af denne flod produceres meget forskelligartede vine, afhængigt af flodlejets højde. Det er en af de vigtigste vinregioner i Frankrig. Udtryksfulde og harmoniske: disse vine er af en kvalitet der har gjort dem til favoritter i Europa, til trods for deres intensitet

Alsace: Germansk indflydelse i en region der laver hvidvine med et utvivlsomt centraleuropæisk aftryk: druerne er Riesling og Gewürztraminer. Vi kan også her finde Silvaner, en meget delikat drue grundet terrænet hvor den vokser, hvilket giver den sine særlige egenskaber som varierer alt efter oprindelsen. Men det er altid det oplagte valgt til de som ikke ønsker en så syrlig hvidvin – hvilket opnås ved brug af de to førstnævnte druer.

Jura: Vine af høj kvalitet med en beskeden årlig produktion. En lille fransk juvel som har perler som druen Savagnin, som er hjemmegroet i regionen, og med hvilken man opnår en hvidvin som påkalder sig opmærksomhed grundet sin intense gule farve.Herfra er også rosinvin og Macvin, en slags likørvin. Trosseau og Poulsard er sammen med Pinot Noir druerne ansvarlige for hele produktionen af rødvin og rosévin i regionen.

Savoyen: Selvom man ofte opfatter den som en del af regionen der også omfatter Jura og Bugey så er sandheden at denne region fortjener at blive anerkendt for sig selv, grundet originaliteten i druevarianterne, mange af hvilke man kun finde i vingårdene på disse egne – såsom eksempelsvis Jacquère til hvidvin og Mowndeuse til rødvin.

Loire-dalen: Særligt populær for sine hvidvine selvom rødvinene også udmærker sig ved at være meget frugtige og friske.

Languedoc-Roussillon: Regionen alene dækker over det største vindyrkende område i Frankrig. Disse vine med karakter af Middelhavet produceres i en af de mindst brandede regioner selvom det samtidig er en af de mest populære destinationer for vinturisme i Frankrig.

Provence: Sammen med de førnævnte er denne en af de ældste og mest traditionsrige vinregioner i Frankrig. Fremragende region i forhold til rosé-vine, men ønsker vi en rødvin er det værd at vente på at aldringen fremkalder en smule af den kant som kendetegner de unge vine fra denne zone.

Kender du vinene fra alle de franske regioner? Hvilke er dine yndlings? Her anbefaler vi 2 som du bør prøve. 

 

 TAGS:Fixin Clos du Chapitre 2010Fixin Clos du Chapitre 2010

Fixin Clos du Chapitre 2010

 

 

 TAGS:Sté Des Vins Lambert Royal Seyssel Millésime 2008Sté Des Vins Lambert Royal Seyssel Millésime 2008

Sté Des Vins Lambert Royal Seyssel Millésime 2008

 

 

 TAGS:Anne de Joyeuse Cabernet Sauvignon original 2010Anne de Joyeuse Cabernet Sauvignon original 2010

Anne de Joyeuse Cabernet Sauvignon original 2010

 

 

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar