Fremtidens vin

 TAGS:undefined

Vin og måden vi drikker den på har været i konstant udvikling de seneste år. For ikke så længe siden ville kun få mennesker have forestillet sig at vin spille så stor en rolle i vores liv, og derfor prøver nogle eksperter nu at forudsige hvad vi kommer til at drikke i fremtiden. Nogle tendenser er åbenlyse mens andre endnu lader vente på sig. Vi giver jer her nogle af forudsigelserne omkring hvilke vine og drikkevarer vi kommer til at se mere til i fremtiden. 

Smag for det økologiske. Dette kendetegn ser vi allerede i dag, og derfor tør vi godt sige at det kun vil vokse sig større. Bevidstheden omkring hensynet til miljøet vil blive mere udbredt og derfor også  indflyde måden vi drikker på. Økologisk vin vil blive mere og mere fremtrædende og have mindre alkohol og færre eller ingen pesticider for at støtte op om bæredygtigheden.

Krævende forbrugere. Selvom det allerede nu er forbrugeren som vælger, mener og markerer retningslinjerne i den gastronomiske verden, vil forbrugeren i fremtiden kun blive endnu mere relevant. Han/hun vil opnå en større viden om vin og vil interesse sig mere for hvordan hver årgang af vin er blevet fremstillet, hvilken drue der er anvendt osv.

Vin og andre drikke uden alkohol. For nuværende eksisterer der et lille marked, men det tiltrækker endnu ikke de større masser. Som konsekvens af målet om en sundere livstil, vil drikkevarer uden alkohol dog udbrede sig, også det gælder også vin. Vi vil begynde at se mere til vinproducenter som producerer vin med en alkoholprocent på 2% eller mindre. Og nogle hjemmesider vil specialisere sig i denne type drikkevarer.

Vine fra andre regioner. Nogle af de traditionelle vinproducerende regioner vil se sig påvrket af klimaforandringer. Derfor vil nye zoner fremkomme som ikke har en lang tradition for vinproduktion men som i fremtiden vil kunne tilbyde kvalitetsvine.

Enkeltdoser-vin. Man vil begynde at sælge vinflasker i forskellige størrelse. Hver forbruger er unik og foretrækker ofte et enkelt glas vin eller to istedet for en hel flaske. Derfor vil fabrikanterne begynde at fremstille vin i små flasker til mennesker med et spinkelt forbrug af vin. 

Der vil komme mange flere forudsigelser, så vær opmærksom på hvad eksperterne siger og på det som vi vil berette løbende her på siden.

 

 TAGS:Honoro Vera Organic 2013Honoro Vera Organic 2013

Honoro Vera Organic 2013 er en bio-vin under garantien DO Jumilla fra høsten 2013 og med en alkoholprocent på 15

 

 

 TAGS:Château de Bellevue 2010Château de Bellevue 2010

Château de Bellevue 2010 er en bio-vin med garantien DO Lussac-Saint-Emilion fra producenterne Château de Bellevue . Drueblandingen indholder Merlot og Cabernet Sauvignon fra 2010

 

 

Skriv en kommentar Fremtidens vin