Hvor lenge kan vinen holde sig i hjemmet

 TAGS:undefinedVinen er en favoritt møde drikke, til toast og romantiske aftener, men noglen ganger  åbner vi vår beste flaske vin, uden at kunne tømme den helt, og da har vi en halv flaske vi ikke ønsker at smide ud. I denne situasjonen lurer mange på hvor lenge de kan holde den flasken hjemme. 

Bevaring af vin efter åbning, hvidvin kan vare op til 3 dager i kjøleskapet, mens rødvin kan vare mer eller mindre den samme mengden tid hvis den blir holdt væk fra lys.

Som for lagring af vin før du åpner den, hjemme bør du tage hensyn til visse punkter:

  • At holde vinen i mørket er det trygt og den får ikke en ubehagelig lugt, holde det væk fra sollys og spesielt fluorescerende kunstig lys det er et af tiltakene som vil tillade deg at nyde den oprinnelige smagen af vin, så når du skal plassere den i et opplyst område med en klud wrap eller stoff som er valgt for denne anledningen.
  • Lagre vinen i en horisontalt posisjon er mest hensiktsmessig fordi  at i en stående stilling for lenge kan føre korken til at tøre og slippe luft ind i flasken,og det ødelegger din drink.
  • Vinen kan du isolere, undgå kraftige kjøleskaps lukt fra at komme ind gjennom porene i korken, husk at vinen puster gjennom disse pore.
  • Lagring af vin på en konstant temperatur er ansett som en regel for vin kjennere, og hvis du ønsker at lagre vin i mer end et år, er det tilrådelig at kjøle den til en temperatur som ikke overstiger 25 ° C. Jo større uregelmessighed af lagringstemperaturen, jo strømmer øket risiko for at få en for tidlig ældring af vinen.
  • Hvis du har plads er det nødvendig at plassere vin flasken i kjøleskapet i et område som ikke er nød til at bli mobilisert, for at hindre uønskede endringer i egenskapene til vinen.

Lagring af vin for en passende periode vil sikre en bedre smag og aroma, for røde viner af god kvalitet er det tilrådelig at lagre maksimalt 2 til 10 år (denne perioden kan variere basert på hvor meget sukker den inneholder og om Han er ung, avl eller reserve) og for hvide viner er den anbefalte perioden for lagring før forbruget er mellom 2 og 3 år, med undtag af viner som Chardonnay som kan alderen opp til 20 år.

I alle fall, hvorfor vente? I dag anbefaler vi to viner for ældring som nu er på sitt besdte for deg at nyde:

 

 TAGS:Gramona Allegro Reserva BrutGramona Allegro Reserva Brut

Gramona Allegro Reserva Brut

 

 

 TAGS:Pintia 2010Pintia 2010

Pintia 2010

 

 

Skriv en kommentar Hvor lenge kan vinen holde sig i hjemmet