Hvordan adskiller champagne og prossecco?

 TAGS:undefined

Når vi taler om mousserende vin, den første, der kommer til at tænke, de er selvfølgelig champagne, cava og prosecco, fra Italien, og mere specifikt for Veneto-regionen. Men, hvad er der som adskiller den italienske vin fra sin franske modpart? Hvad er grunden til, at dens pris og omdømme er lavere? Her er nogle af disse forskelle.

Oprindelse, bearbejdning og pris

Mens champagnen produceres i enslydende franske region (i den nordøstlige del af Frankrig og omkring byen Reims), er der prosecco produceres i Veneto, nær byen Treviso og nord for Venedig.

Druerne der anvendes i produktionen af champagne er chardonnay, pinot noir og pinot Meunier, og for at opnå det endelige produkt den traditionelle metode eller champenoise (det samme brugt i cava, amerikansk mousserende og italiensk Franciacorta) anvendes, dyrere system, der anvendes til at tilføje vin bobler.

Som for den italienske mousserende vin, er det lavet fra prosecco druer, også kendt som urer, og efter Charmat metode eller italiensk, hvori den anden gæring foregår i rustfri ståltanke, som gør produktionen mere økonomisk.

Er det grunden til, at det er en dyrere champagne ? I del ja, hvis det er sandt, at i sig selv, den forarbejdningsmetode forklarer ikke hvorfor en god ” økonomisk ” champagne kan koste omkring 40 euro og en prosecco i samme kategori koster kun 12 til 15. Den højere pris champagne skyldes også opfattelsen af luksus produkt, der har været i stand til at generere gennem hele sin historie i forbrugere over hele verden .

Smagen

Champagnen er ældet i længere tid , så der præsenterer typiske noter af en længere kontakt med gær, som kan spænde fra skorpen til oste kage. Boblen er fint og vedholdende, og vi kan også finde smager af mandler, appelsinskal og hvide kirsebær .

I prosecco bemærkede vi mere frugtagtig og blomster aroma, forskelig druesort produkt, med tykkere og mindre vedvarende bobler og smag af tropiske frugter, hasselnød eller vanilje.

 TAGS:Aviva Pink GoldAviva Pink Gold

Aviva Pink Gold

 

 

 TAGS:Aviva PlatinumAviva Platinum

Aviva Platinum

Skriv en kommentar Hvordan adskiller champagne og prossecco?