Hvordan har klimaforandringerne påvirket vinproduktionen i 2017?

Af Karoline Arberg

 TAGS:undefined

Den Internationale Vinorganisation (OIV) har rapporteret, at produktionen af vin i 2017 er den laveste siden 1960’erne. Selvom vi stadig drikker mere og mere vin og i flere segmenter af befolkningen, så oplever vi stadig en nedgang i produktionen, og i år har vi set et fald på 8%, så produktionen nu ligger på 246,7 mio. hektoliter.

En af grundene er klimaforandringer, og ifølge OIV er forandringerne hovedårsagen til faldet i vinproduktionen. Denne ændring i produktiviteten skyldes de varmere efterår, såvel som frost der sætter ind senere end normalt. Det er ændringer, som har en negativ indvirkning på kloden og på naturen.

Det skaber dog ikke et fald i forbruget, for der er nok vin på lager (alene i Frankrig ligger der 154 mio. hektoliter på lager), og vi ser heller ikke prisstigninger, for eksporten går godt. Ifølge eksperter fra OIV vil nogle billigere vine muligvis stige i pris, men vine i højere prisklasser vil ikke opleve prisstigninger.

Klimaforandringer påvirker især lande som Italien, Frankrig og Spanien. Vi har oplevet det med årgangsvinene fra i år, som har været forud for tidsplanen, og det har betydet en mindre produktion: 35,7 mio. hektoliter vin, og der har været skimmel i Spanien.

Der er dog generelt gang i verden indenfor vin med mange forskellige slags arrangementer, opgangen i vinturismen og eksporten der, som tidligere nævnt, går over al forventning.

Der findes mere information om den lavere produktion, for EU Generaldirektoratet for landbrug (GD Agri) forudser, at den forventede produktion af vin i 2017/2018 kun vil ligge på 145,1 mio. hektoliter, et fald på 14,4%, eller hvad der svarer til 24 mio. mindre end sidste sæson.

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar