Hvordan laver man en Black Russian?

Af Karoline Arberg
Coca Cola, Cocktail, Kaffelikør, Vodka

Coca Cola, Cocktail, Kaffelikør, Vodka

Den kendte cocktail Black Russian blev opfundet i Bruxelles i Belgien. Drinken fik sit navn på grund af dens farve og dens hovedingrediens, som er russisk vodka. Der er dog andre versioner af historien om navnets oprindelse, som tyder på, at ordet Black måske stammer fra tiden under den Kolde Krig. Cocktailen blev skabt i 1949 af Gustave Tops, som styrede baren på Hotel Metropole i Bruxelles.

Tops skabte den første Black Russian-cocktail til ære for Perle Mesta, som var den amerikanske ambassadør i Luxembourg. Denne cocktail er fortsat voldsomt populær på trods af sin lange historie. Faktisk er den blandt de mest populære vodkacocktails hos både mænd og kvinder. Måske skyldes populariteten, at drinken ikke er frugtig som mange andre. Det er i stedet kaffelikørens styrke og personlighed, som skinner igennem, hver gang glasset sættes til læberne.

Ingredienser

4 cl vodka

2 cl kaffelikør

Cola efter smag og behag

Forberedelse

Denne cocktail er nem at lave, da den ikke skal mixes, før den hældes op. Put is i glasset, og hæld derefter vodka og kaffelikør over og rør det stille og roligt rundt. Du kan bruge cola til at toppe op, hvis du foretrækker cocktailen som en longdrink.

Da cocktailen blev opfundet, blev den normalt serveret i et Old Fashioned-glas. Det er dog blevet meget populært at servere drinken i et Collins-glas, som er højere og smallere. Der er mange, som nyder en Black Russian som en digestif efter måltidet.

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar