Hvordan påvirker vin din kost?

Af Karoline Arberg

Forholdet mellem vin og kost har aldrig været helt klart. På den ene side har vi middelhavskosten, som hylder vinen og tillader os at drikke ét eller to glas til måltidet hver dag. Men på den anden side bør vi også kontrollere kalorier, når vi drikker alkohol.

Undersøgelser omkring middelhavskost viser klare tegn på, at disse spisevaner (og det tilhørende forbrug af vin) er forbundet med mange sundhedsmæssige fordele, herunder bedre hjertesundhed og en lavere risiko for type 2-diabetes

Nogle vinproducenter tilbyder næringsoplysninger på deres etiketter for at informere bedre, selvom det er svært at vide præcis, hvor mange kalorier du rent faktisk indtager ved hver slurk, og det endelige antal kalorier kan variere meget.

På trods af antallet af kulhydrater, som vinene kan indeholde, så er der mange vine, der holder sig inden for målene med lavt indhold af kulhydrater. En god, generel regel, der kan hjælpe os, er, at jo sødere vinen er, jo højere er indholdet af kulhydrater; Tørre rød- eller hvidvine er ofte fremragende valg, hvis du ønsker et lavere indhold af kulhydrater.

Der er yderligere en side af sagen: alkohol påvirker dit stofskifte. Alkohol er et giftstof, og kroppen kan ikke optage det, da det indeholder næringsstoffer som proteiner, fedtstoffer og kulhydrater. I stedet skal det straks filtreres ud af kroppen. Fordi det ikke kan optages, prioriterer kroppen forarbejdningen af ??alkohol og stopper forbrændingen af ??alle andre næringsstoffer, hvilket betyder, at indtagne kulhydrater er mindre tilbøjelige til at forbrænde og er mere tilbøjelige til at nedbrydes til sukker for derefter at blive lagret som fedt.

Men det er ikke helt korrekt at sige, at alkohol er fedende, medmindre det indtages i store mængder. Diætister siger, at det nok er de andre fødevarer, du spiser, som får dig til at tage på, hvis du samtidig drikker for meget. Desuden siger de, at hvis man drikker alkohol kombineret med indtag af proteiner og grøntsager, som er fødevarer med få kulhydrater, så er det næsten umuligt at tage på i vægt.

Andre ernæringseksperter og læger siger, at mange undersøgelser har analyseret komponenterne af en sund livsstil … og én af ??disse udgøres af et moderat forbrug af alkohol.

 

 

 TAGS:La Montesa 2015La Montesa 2015

La Montesa 2015

 

 

 TAGS:Alaya Tierra 2015Alaya Tierra 2015

Alaya Tierra 2015

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar