Kender du Amarula-likør?

Af Karoline Arberg
Amarula, Elefant, Likør, Maruela, Sydafrika

Amarula er kommet på mode. Det er en flødelikør fra Sydafrika, som er specielt populær blandt fans af den traditionelle Baileys. De to likører har da også ligheder i forhold til deres søde og cremede smag. Derfor kan man godt komme til at sammenligne de to, men i virkeligheden er det to ret forskellige likører.

Amarula, Elefant, Likør, Maruela, Sydafrika

Amarula flødelikør er lavet med fløde og frugten fra Maruela-træet. Dette træ vokser kun på de subækvatoriale sletter i Afrika. Likøren har et element af mystik over sig, som stammer fra Maruela-frugten. Frugten har fiberrigt frugtkød med en cremet og citronagtig smag under dens hårde skal. Den indeholder desuden fire gange så meget vitamin C som en appelsin.

Maruela-træet er beskyttet i Sydafrika, og det vokser kun i naturen. Mennesket har endnu ikke været i stand til at kultivere det. Derfor må frugtsamlerne tilpasse sig træets luner. Træet producerer kun frugt en gang om året, hvilket besværliggør høsten.

Maruela-træet er også kendt som ”elefanternes træ”, da de elsker at spise træets frugter. Elefanter kan vandre hundredvis af kilometer, når de får færten af denne delikatesses sødlige ligt. Måske er det også derfor, at Amarula-likøren associeres med disse majestætiske kæmper. Faktisk er mærket involveret i initiativer til bevarelse af elefanterne, og de har også været med til at grundlægge et forskningsprogram.

Amarula, Elefant, Likør, Maruela, Sydafrika

Mange andre dyr spiser også gerne frugten. Det sker ofte, at frugten som modner på jorden, vil gære i solens stærke varme. Frugten kan faktisk opnå en alkoholprocent på omkring 38 %. Det giver sig selv, at dyrene, som spiser frugten på jorden, nemt kan få en lille fjer på.

Det er ikke en joke…

Selve produktionen af Amarula er meget simpel. Frugten gæres på samme måde som ved produktionen af vin. Herefter destilleres væsken to gange, inden den lagres på franske egetræsfade i to år. Til sidst blandes alkoholen med fløde for at skabe det endelige produkt, Amarula-likøren.

Amarula-likøren blev skabt i 1989, så det er en relativt ny drink. Alligevel bliver den allerede distribueret til mere end 100 lande verden over. Likøren har vundet mange priser, blandt andet to priser for Verdens Bedste Likør (i 2006 og 2008). Likøren vinder hele tiden nye fans, som både nyder drikken ren, med is, i blandede cocktails og sågar som en ingrediens i madopskrifter.

Vi er også store fans af likøren… Hvad med dig? Har du fået smagt den?

 TAGS:Amarula

Amarula

Amarula er en sød flødelikør fra Sydafrika med 17 % alkohol

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar