Kosher mad, hvad er dens egenskaber?

 TAGS:undefined

Chashrut er en række love der regulerer de jødiske religions fødevarer som dens udøvere kan forbruge. Udtrykket kosher eller casher definerer således at det er sikre fødevarer, som udelukker dyr betragtes som “urene” såsom svinekød og skaldyr og krebsdyr, de fleste insekter, bortset fra nogle hummere, kød og mælk blandinger…

De accepterede dyr skal også, bortsemt fra at blive slagtet efter diverse retningslinjer, og landbrugsprodukter bør også opfylde særlige forskrifter. Årsagerne kan søges efter i både den jødisk filosofi, som ifølge nogle teologer giver kosher dyr, der repræsenterer dyder, mens ikke-kosher symboliserer laster, såsom sundhed og sundhedsmæssige årsager, selv om dette er ganske diskutabelt.

Pattedyr, der kan forbruges indsendes, generelt, to grundlæggende egenskaber: de skal have en hestehov og være drøvtyggere, mens fuglene kræver at have været traditionel kosher, og fisk skal have sine finner og skæl. Alle invertebrater er forbudt, med undtagelse af visse typer af nogle hummer, som allerede nævnt, samt krybdyr og padder.

Hertil kommer, blandt andre fødevarer, også kød fra et dyr, samtidigt met at det er kosher er det blevet slagtet i henho ld til shechitah lovgivningen; dyr, som viser læsioner eller væsentlige fejl; blod; visse dele af det abdominale fedt af kvæg; frugt produceret af et træ i de første tre år efter plantning, hvilket også påvirker druer og vinen, at de kan udvikles.

Der er også viisse blandinger såsom kød og mælk, planter der er forbudt,dem der er vokset sammen, som enhver anden korn eller grønsager plantet ved siden af en vingård, mælk, der er blevet blandet med ikke-kosher dyr og deres derivater.

Som for vin, skal det udelukkende produceres af jøder og vindruer kan ikke blive trådt på, fordi fødderne betragtes uren. Således alle vine, der skal overvejes kosher, kræver særlig certificering af en rabbiner, noget, som producenter i mange dele af verden er i stigende grad opmærksomme på.

 TAGS:Domaine de la Commanderie (Kosher) 2014Domaine de la Commanderie (Kosher) 2014

Domaine de la Commanderie (Kosher) 2014

 

 

 TAGS:Nexus Kosher 2013Nexus Kosher 2013

Nexus Kosher 2013

 

Skriv en kommentar Kosher mad, hvad er dens egenskaber?