Kvinder er bedre vinsmagere end mænd

Af Karoline Arberg
Vin Kvinder og vin Vinsmagning

Vin Kvinder og vin Vinsmagning

Noget kunne tyde på, at kvinder måske forstår mere om vine og er bedre vinsmagere end hidtil antaget. Det fremgår af en undersøgelse udført af Polytechnic University of Madrid og udgivet af tidsskriftet Food Quality and Preference, som bygger på forskning gennemført med i alt 208 frivillige mænd og kvinder.

I undersøgelsen blev hver person bedt om at smage seks glas: to hvidvine, en rosévin og tre rødvine. Herefter blev de bedt om at give vinene en score i forhold til deres personlige kriterier. Projektlederen Dr. Caroline Chaya forklarede, at resultaterne viste, at mænd gav højere score baseret på følelser, og at kvinder, i denne undersøgelse, gav lavere karakterer, men formåede at angive større forskelle mellem vine.

Dette er en væsentlig egenskab, der antyder, at kvinderne er mere sansende hvad angår vinsmagning, og at de er bedre til at differentiere mellem vinene. Resultaterne pegede også på, at alle vinene opnåede signifikant højere score hos ældre voksne end hos midaldrende og unge voksne. Desuden kunne det også konkluderes, at de yngre er mere tilbøjelige til at nyde alle typer vine, uanset dens karakteristika.

De fokuserede også på at opleve smagsnoterne. Undersøgelsen afslørede, at frugt- og blomsternoter og smag fremkaldte flere positive følelser. Derimod bevirkede noterne af lakrids, nelliker og vanilje, at vinene hurtigere blev afvist. Det vil kræve mere dybdegående undersøgelser at afdække, hvorfor dette er tilfældet.

Modsat hvad man hidtil har troet, så er kvinder protagonister, når det kommer til evner indenfor vinsmagning. De mandlige rivaler må træde lidt tilbage.

Selv om der i denne branche er færre kvindelige sommelierer end mandlige, så har antallet været stigende igennem årene. Og vi vil sikkert se flere og flere kvinder med stor succes på dette område.

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar