Hvordan man ved om en whisky er god (I)

 TAGS:undefined

Når det kommer til whisky, eksisterer der en hel række af præferencer i forhold til at udvælge og købe whisky, hvordan den serveres og nydes – men da der jo aldrig sker noget ved at vide hvad eksperterne siger, kan det være nyttigt at kende disse følgende råd for at kunne udvælge og nyde en god whisky.

Mange mennesker nyder kun lidt af whiskyens egentlige kvalitet, da de blander den med sukkerholdige læskedrikke, og derfor ikke kan smage og opfange drikkens særlige karakteristika. Ifølge Xavier Monclús, som organiserer smagninger i Europa for Louis Vuitton Möet Mennesy Spain (LVMH) er der nogle forskellige hovedpunkter at have øje for, når det kommer til at udvælge og nyde en god whisky.

  • Duft: Når whiskyen holdes op til næsen bør den ikke dufte overdrevet meget af alkohol, så den gør at man ikke sanse drikkens andre karakteristiske aromaer. Hvis man har en whisky der dufter for meget af alkohol kan vi straks identificere dens lavere kvalitet. ?Når man nærmer sig en whisky er det første man skal gøre at teste om den har et passende alkoholniveau; den må ikke dufte offensivt meget af alkohol”, bekræfter Monclús.
  • Smag: Ligesom med aromaen, er det smagen af den første slurk whisky der generelt definerer hvordan vi oplever den i ganen: uafhængigt af alkoholgraden, bør vi ikke føle bedøvelse eller irritation i munden som følge af alkoholen. ?Selvom alkohol opleves stærkere i munden end i næsen, bør vi aldrig føle en fornemmelse af bedøvelse i munden. Hvis du drikker en whisky og alkoholen er så fremtrædende at den generer dig i munden, betyder det at du ikke vil kunne nyde whiskyen?, påpeger Monclús.
  • Pris: Selvom det er en general holdningat at de dyreste whiskys også er af den højeste kvalitet, eftersom de jo har et bedre ry, og at det er værd at investere en lille smule mere for at kunne tage en 10- eller 12-årig maltwhisky med hjem, er det også vigtigt at passe på vores helbred, af hvilken grund Monclús siger: Det er meget bedre at drikke lidt og godt end meget og billigt.  Vi har kun ét liv og det hvis det er muligt bør alt hvad vi indtager være af den bedste kvalitet. De dårligste produkter giver os kun problemer, såsom leverproblemer og problem dagen derpå. 

Hvilken er din yndlingswhisky? Hvilken ville du anbefale? Vi viser dig i dag 2 slags whisky der er værd at prøve:

 

 TAGS:Monkey ShoulderMonkey Shoulder

Monkey Shoulder, en af de bedste whiskys fra Skotland.

 

 

 TAGS:Laphroaig 10 YearsLaphroaig 10 Years

Laphroaig 10 years: dens nuancer af træ og tørv gør den til en af de mest aromatiske whiskys.

 

Hvad mon det er ved “drikkejakken” som gør at hele verden køber den?

 TAGS:undefined

Du har helt sikkert prøvet at befinde dig til en fest, i venners lag eller til en uformel familiemiddag og med den ubekvemhed at måtte holde din drink og din tallerken på samme tid, stående oprejst uden at vide hvad du skal gøre for at føle dig behageligt til pas mens du konverserer. Du har også måtte prøve at savne at have en oplukker ved hånden og have brugt en tid på at finde den, mens du er gået glip af festens højdepunkt, eller til events under åben himmel har du frosset mens du har holdt en kold øl i hånden.

En hel række ubekvemligheder som kan løses af en sjov lille opfindelse som er dukket op for nylig på platformen hos Kickstarter. Sagen er, at selvom det kan virke som det pure opspind, så har kampagnen, der havde som mål at opnå 50.000 dollars, tjent hele 574.000, med hvilket markedsføringen virker sikret. Det handler om en ?drikkejakke?, eller Drinking Jacket som den hedder på originalsproget,og som indeholder en række af accessories og gadgets, som f.eks.:

  • Hætte med for
  • Beskyttende revers med lynlås
  • Øloplukker på lynlåsens greb
  • Støtte til solbriller
  • Lomme til flasker eller dåser i stærkt gummi
  • Lommer i siden
  • Skridsikre håndtag til at fastholde drikke
  • Skjult lomme til lommelærke (inkluderet)
  • Lomme til dokumenter og penge

Derudover har jakken et attraktivt design, diskret men funktionelt, som enhver smag vil kunne lide, hvilke gør det til den ideelle gave, sjov og brugbar. Dens skaber, Zane Lamprey, er vært på et online-show  i hvilket han besøger forskellige steder i verden under ledemotivet at lære landenes  særegne ?drikkekulturer? at kende. I overensstemmelse med projektets side har Drinkring Jacket en pris på 95 dollars + forsendelsesomkostninger.

Og hvis du gerne vil begynde at øve dig, så tøv ikke med at prøve en af vores anbefalinger i dag:

 TAGS:Franziskaner Dunkel 50clFranziskaner Dunkel 50cl

Fra bryggeriet Spaten-Franziskaner kommer  Franziskaner Dunkel 50cl, en pale ale som er fremstillet i Tyskaland med en alkoholprocent på 5.

 

 

 TAGS:Paulaner 50clPaulaner 50cl

Paulaner er weißbier fremstillet på fermentering i Tyskland. Den har en alkoholprocent på 5.

 

Pastis

 TAGS:undefined

Pastis er en fransk drik opfundet i 1932 af Paul Ricard. Den bliver anvendt som aperitif og indeholder normalt mellem 40 og 45 % alkohol, og er den næstmest populære drik i Frankrig efter vin.

Når man drikker Pastis, fortynder man normalt med 5 dele vand for hver del Pastis, hvilket giver dette cremede udseende som vi plejer at se i absinten.

Pastis nydes kold og efter at have tilsat vand tilsætter nogle mennesker isterninger, mens andre afviser denne skik. Det er i hvert fald en forfriskende aperitif.

Af nogle er den anset for at være forløberen for absint, selvom de er meget forskellige, i bund og grund da Pastis ikke indeholder Artemisa absentium.  Den forberedes ved destilleringen af anis, selvom andre fremgangsmåder bruger stjerneanis, asiatiske og europæiske urter. Den kan fås i karamelfarver (forarbejdet industrielt) og hvide (hjemmelavede).

For de som ikke bryder sig om absint, er Pastis et sødt alternativ som aperitif og den er en del af en gammel tradition med anis-drikke såsom sabuca, mastika, ouzo og arak.

De moderne versioner af pastis blander alkohol og kommercielle smage og essenser, ekstrakter og farver for at modificere denne drik og gøre den mere iøjefaldende for forbrugere.

Blot i Frankrig og Europa handles der 130 millioner liter Pastis om året: dens varme og særlige smag fænger dem som prøver den i godt selskab efter et måltid.

Er du til Pastis? I så fald anbefaler vi:

 

 TAGS:Pastis Prado 1LPastis Prado 1L

Pastis Prado 1L

 

 

 TAGS:Pastis 51 4.5LPastis 51 4.5L

Pastis 51 4.5L

 

 

 TAGS:Pastis 51 RosePastis 51 Rose

Pastis 51 Rose

 

Mininumsalderen for at drikke alkohol verden rundt

 TAGS:undefined

 

Minimumsalderen for at indtage drikkevarer med indhold af alkohol varierer meget: vi kan sige at den svinger mellem 16 år og et totalt forbud. Vær med når vi tager en tur rundt i hele verden og lad os lære noget om minimumsalderen for at drikke alkohol i de lande der konsumerer mest alkohol i verden og nogle af de kontroverser der følger med.

 

 

  • USA: – Minimumsalderen er 21 år, men der eksisterer en stor polemik da unge på 18 år kan indskrive sig i militæret og kæmpe i krige – men ikke drikke alkohol.
  • Canada ? I dette nordamerikanske land varierer lovene i de forskellige stater: i nogle er grænsen 18 år og i andre 19 år.
  • Brasilien ? I cachazaens land er minimumsalderen 18 år, men der kan stemmes fra 16 år.
  • Latinamerika ? Lande som Argentina, Peru, Mexico, Chile, Venezuela, Colombia, Nicaragua, Den Dominikanske Republik, Uruguay, , Ecuador, Panama, Cuba, Costa Rica, Honduras, Bolivia, Puerto Rico har en mindstealder på 18 år. Men der er én undtagelse: i Paraguay er minimumsalderen 21 år. I alle andre spansktalende lande er grænsen 18 år.
  • Spanien ? I landet kendt for orujo og god vin bliver man nødt til at vente med at nyde alkohol til man er 18 år.
  • Italien ? I støvlelandet er minimumsalderen for at konsumere alkoholiske drikke kun 16 år.
  • Sverige, Finland og Norge ? De unge nordmænd må vente til de er 20 år før de kan få varmen med en god vodka.
  • Frankrig og Portugal ? To lande med tradition for god vin og gode drikke : i begge er minimumsalderen 18 år, selvom de faktisk drikker fra de er 16 og dette ikke er kriminelt.
  • Indien ? I dette enigmatiske land er lovene også enigmatiske: afhængigt af provinsen, varierer minimumsalderen mellem 21 og 25 år.
  • Australien og New Zealand ? Her, som i størstedelen af de oceaniske lande, er minimumsalderen 18 år.
  • Japan ? for at drikke en god sake, må de unge vente til det er 20 år gamle.
  • Det orientiale Europa ? De 18 år er grænsen i lande som Tyskland, Rusland, Polen osv.
  • Saudiarabien, Pakistan og Iran ? Her bliver man nødt til at forlade landet for at få alkohol, da det er totalt forbudt for alle aldre.

Sierra Leone, Nigeria og Senegal ? I disse afrikanske lande eksisterer der ikke love mod at drikke alkohol. I nogle af disse lande er levealderen ikke engang 30 år, og der er konstante væbnede konflikter hvori mindreårige deltager.

?Husk altid at drikke med moderation og ansvar, uanset hvor gammel du er?

Hvis du er gammel nok til at drikke alkohol, kan du nyde en af de følgende drikkevarer:

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

 

 

 TAGS:Arabella Viognier 2013Arabella Viognier 2013

Arabella Viognier 2013

 

Blue Hawaiian, den blå cocktail

 TAGS:undefined

En blå cocktail og anset for at være den blå version af den tropiske Piña Colada – det er Blue Hawaiian. De blå toner gør den iøjefaldende og vækker nysgerrigheden hos enhver som har den i nærheden. Den primære ingrediens er Rom (hvid eller mørk) og dens farve gør den spektakulær og andeledes.

Blue Hawaiian forberedes på to forskellige måder, flydende eller shaken. 

Blue Hawaiian

Ingredienser:

  • 2 dele ananasjuice
  • 1 del Rom
  • 1 del blå Curaçao
  • 1 del kokosmælk
  • Dessertkirsebær til at pynte med
  • En skive ananas til at pynte med
  • Is

Tilberedning af flydende Blue Hawaiian

Trin 1:

Bland alle ingredienserne i en blender med is og blend indtil det får en cremet og ensartet konsistens

Trin 2:

Pynt med kirsebær og ananas

Tilberedning af Bue Hawaiian shaken

Trin 1:

Hæld alle ingredienserne i en cocktail-shaker med is og ryst godt.

Trin 2:

Servér i et nedkølet glas med is og dekorér med ananas og kirsebær.

Nogle mennesker bruger vodka i stedet for rom: dette blev opfundet i 1957 af Harry Yee, en bartender fra Hawaii som ville lave en cocktail med den for Curaçao karakteristiske blå farve.

Mange forbinder denne cocktail med Elvis Presley-filmen af samme savn fra 1961. Da den er billig og nem at lave serverer nogle den som punch i de varmere sæsoner, ligesom andre tropiske cocktails.

Vi anbefaler dig her et par forskellige rom, så du kan kaste dig ud i at lave de bedste Blue Hawaiians:

 

 TAGS:Diplomático rom 7 årDiplomático rom 7 år

Diplomático rom 7 år

 

 

 TAGS:Marie Brizard Curaçao BlueMarie Brizard Curaçao Blue

Marie Brizard Curaçao Blue

Forskelle mellem Brandy og Cognac

 TAGS:undefined
Brandy og cognac er begge destillerede drikke, men udover denne åbenlyse fælles egenskab er der en stor polemik vedrørende deres ligheder og forskelle. Lad os lære lidt mere om disse traditionelle drikke og deres unægtelige fælleskab.

Forskelle mellem Brandy og Cognac

  • Brandy er en destilleret drik udarbejdet på basis af vin. Cognac er en slags brandy som også er destilleret og som også lavet på vin – men på vin fra hvide vinstokke. I dette består den største forskel.
  • Brandy har en ældre oprindelse end cognac: selvom dets ophav ikke er helt klart, blev brandy populær i Europa i det 16. århundrede, især i Frankrig, Holland, England og Spanien. Cognac er af fransk oprindelse og har sit navn fra kollektivet Cognac.
  • Forarbejdelserne af brandy og cognac er meget ens, men der er dog nogle små forskelle som bliver tydelige når man prøver hver drik. Blandt de store forskelle i forarbejdelsen af brandy og cognac har vi aldringen af brandy, som plejer at finde sted i fade.
  • Udover de forskellige vinstokke der bruges til begge drikke, er der den forskel at der til cognac kun bruges hvide vinstokke, hvorimod man til brandy kan bruge begge slags vinstokke (røde og hvide).
  • Oprindelsesbetegnelsen er en af de andre forskelle der påkalder sig opmærsomhed ? vi minder om at cognac kun kan komme fra den franske region Cognac. Cognacen som laves i denne region følger nogle betegnelsesregler formuleret af BNIC (Bureau National Interprofessionel du Cognac): det vil sige at selvom cognac er en brandy, kan den ikke laves uden for de franske grænser, selvom den følger den følger den samme proces. Dette gør forvirringen og polemikken større, da mange cognacs fremstillet uden for Frankrig kaldes brandy kun af den grund: dette er jo korrekt men skaber kun flere diskussioner og forvirringer.

Den største forskel mellem cognac og brandy er måske smagen: man behøver ikke være ekspert for at blive klar over at der er diverse små forskelle i deres aromaer, smage og selvfølgelig i farverne. Det som vi alle kan blive enige om er at såvel brandy som cognac er to fabelagtige drikke fulde af historie og tradition.

Og derfor foreslår vi dig i dag af du selv efterprøver forskellen på de to:

 

 TAGS:Cardenal MendozaCardenal Mendoza

Cardenal Mendoza

 

 

 TAGS:Carlos I 1LCarlos I 1L

Carlos I 1L

 

 

 TAGS:Cognac Albert de Montaubert 1954Cognac Albert de Montaubert 1954

Cognac Albert de Montaubert 1954

 

 

 TAGS:Rémy Martin V.S.O.P. Mature Cask FinishRémy Martin V.S.O.P. Mature Cask Finish

Rémy Martin V.S.O.P. Mature Cask Finish

 

8 sundhedsmæssige fordele ved at drikke rødvin

 TAGS:undefined

Vin er en af de ældste alkoholiske drikkevarer på planeten. Dens historie rækker tusinde år tilbage i tiden og selvom overdrevet forbrug af en hvilken som helst alkoholisk drik forårsager store problemer i forhold til sundheden i stedet for at gavne den, viser nyere forskning at et glas rødvin om dagen kan give dig mere end blot en smule afslapning.

  • Reduceret dødelighed af næsten alle årsager: europæiske forskere peger på at et moderat dagligt forbrug af rødvin (22-32 gram alkohol) har en beskyttende effekt på dødeligheden af enhver grund. Ifølge studier fra Frankrig, Storbritannien, Finland og Danmark er det daglige forbrug af vin mere gavnlitg end det af øl og spiritus.
  • Nikotinafhængighed: Storrygning sløver i høj grad blodkarenes naturlige evne til at slappe af, eller vasidilation. Rødvin, med eller uden alkohol, mindsker den harmfulde effekt af tobak på vores endotelium ? det lager af celler der dækker indersiden af vores kar såsom lymfekar, blodkar osv.
  • Hjertesygdomme: En af de mest velkendte og studerede gevinster ved rødvin er den beskyttende effekt på hjertet. Et moderat og regulært forbrug af rødvin kan forebygge hjertekarsygdomme. Videnskabsmændene mener at rødvin reducerer risikoen for sygdom i kranspulsåren igennem reduktion af produktionen af LDL- lipoproteiner (det ?dårlige? kolesterol) og mere produktion af HDL-lipoproteiner (det ?gode? kolesterol).
  • Blodpropper: Rødvin har en antikoagulerende/ antitrombotisk funktion. Folk der kun sjældent drikker af rødvin har et højere niveau af proteinet fibrinogen som fremmer dannelsen af blodpropper.
  • Åreforkalkning: Rødvin kan forhindre den tidlige åreforkalkning såvel som dens forværring. Åreforkalkning begynder når blodkarrene begynder at miste deres evne til at slappe af. Både alkoholen og antioxidanterne som findes i rødvin forekommer at hjælpe til at holde blodkarrene sunde igennem dannelsen af nitrogenoxid, en kemisk substans som er fundamental i reguleringen af den vaskulære tonus.
  • Forhøjet blodtryk: Normalt betragter man et overdrevet forbrug af alkohol som en risikofaktor for forhøjet blodtryk. Der findes dog beviser for de gavnlige effekter af rødvin på blodtrykket. To glas rødvin (250 ml) sammen med maden, sænker blodtrykket hos personer med forhøjet blodtryk.
  • Nyresten: Indtaget af rødvin reducerer risikoen for dannelse af nyresten.
  • Alzheimers: Et moderat forbrug af rødvin er forbundet med en mindre risiko for at udvikle Alzeimers. Forskere har fundet ud af at resveratrol, en antioxidant i rødvinen, skaber nervebeskyttende effekter.

Så selvom min konklusion ikke er en deklaration om at alle burde drikke rødvin til daglig, er det værd at prøve af om din aktuelle situation ligner en af de nævnte risikoscenarier. Lad os købe noget vin!;)

Skal vi foreslå to fantastiske rødvine? Her er de!

 

 

 TAGS:Brazin Old Vine Zinfandel 2011Brazin Old Vine Zinfandel 2011

Brazin Old Vine Zinfandel 2011

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

Duca Carlo Guarini Vigne Vecchie Primitivo Salento Rosso 2009

 

 

 TAGS:Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010

Duca Carlo Guarini Nativo Negroamaro Salento Rosso 2010