Der er nu kun et år tilbage inden vi rammer 2020 og starter et nyt årti. Derfor har eksperterne klarlagt udviklingen indenfor vin inden udgangen af årtiet. Rapporten ”Wine Trade Monitor 2018”, som er udgivet af Sopexa og tager udgangspunkt i udtalelser fra professionelle fagfolk, giver svar på forskellige aspekter. For eksempel kigges der på, hvilke vine der værdsættes mest, og hvilke formater forbrugerne foretrækker. Rapporten dækker mange interessante spørgsmål.…
-
Der er skrevet mange artikler vedrørende indtag af vin (og alkohol generelt) i løbet af graviditeten. Det er uden tvivl et spørgsmål, der sætter gang i mange debatter, og der foretages mange undersøgelser. Traditionelt set har man sagt, at ”et glas vin” fra tid til anden ikke skader, men den logiske anbefaling fra læger og sundhedsfagligt personale er, at man IKKE bør indtage alkohol, når man er gravid. Studier fra…
-
Vi har ikke en krystalkugle, der kan afsløre præcis hvilke nye trends, der vil dukke op indenfor gastronomien, men vi kan stadig studere tendenserne, som ses hos restauranterne. På den måde kan vi få en ide om, hvilke trends der vil finde vej til vores yndlingsspisesteder. Kan vi mon gætte dem? Tendenser i restaurationsbranchen Sats på det lokale Brugen af lokale ingredienser har allerede vundet indpas, og denne trend vil…
-
Fordele ved rødvin i forhold til metaboliske sygdomme Både rødvin og grøn te kan gavne din krops sundhed, blandt andet på grund af indholdet af antioxidanter. Takket være en undersøgelse er det nu også fastslået, at begge typer drikkevarer har potentialet til at behandle arvelige metaboliske sygdomme. Forebyggelse af metaboliske sygdomme Undersøgelsen, der blev udført af forskere ved Universitetet i Tel Aviv, konkluderer, at epicatechin-3-gallat (EGCG), der forekommer naturligt i…
-
Det at nyde en god cocktail hører ikke kun sommeren til. Når kulden presser sig ind over landet, kan vi anbefale nogle lækre efterårscocktails. Sammenlignet med en typisk sommercocktail er de mindre forfriskende, lidt tungere og uden citrus, og de giver i stedet plads til drikkevarer, der gør os varme. Server dem som velkomstdrinks, efter måltidet eller som en afslutning på aftenen … Vi anbefaler nogle af de bedste cocktails…
-
Fresh by Ramón Bilbao er på vej: en vifte af cocktails med vin, som vil revolutionere markedet. Nu hvor sommeren er over os, ønsker vi ikke at lægge vinen på hylden på trods af varmen, så hvad kunne være bedre end at prøve disse cocktails. Lad os finde ud af, hvad det er for noget. Cocktail med Ramón Bilbao Verdejo-hvidvin Denne opskrift indeholder husets Verdejo-hvidvin blandet med basilikumblade og otte…
-
Vi har allerede flere gange belyst, hvad fordelene ved rødvin er. Ud over indholdet af polyphenoler fra druen, som er antioxidanter, kan rødvin også være gavnligt for hukommelsen. Desuden giver vinen os doser af velvære, og nye studier peger på, at rødvinen også er en allieret mod prostatakræft. Dette bekræftes i en rapport, hvor urologer har demonstreret, at rødvin kan reducere risikoen for prostatakræft. Det skal dog bemærkes , at hvidvin…
Rusland er vodkaens vugge. Mexico opfandt tequila. Cuba gav os rom. Skotland er whiskyens fødested. Men … hvor stammer vin fra? Hvilket land kan tage æren for at have produceret vin som de første i verden? Der kan sås tvivl om, hvem denne ære tilfalder, og til en vis grad er det også et politisk spørgsmål. Det land, som bliver anerkendt som stedet, hvor denne guddommelige drik blev opfundet, vil…
Vi er i 2018. Befolkningen, især Generation Y, også kendt som Millennials, er begyndt at være særligt opmærksomme på at indtage en kost, der tager hensyn til miljøet. Desuden er veganisme ikke længere bare en trend, det er blevet til en hel livsstil. Det veganske marked blomstrer. I Storbritannien, Italien og USA anslås det, at mellem 10 og 13 % af befolkningen lever vegansk eller vegetarisk, og i Spanien er…
Noget kunne tyde på, at kvinder måske forstår mere om vine og er bedre vinsmagere end hidtil antaget. Det fremgår af en undersøgelse udført af Polytechnic University of Madrid og udgivet af tidsskriftet Food Quality and Preference, som bygger på forskning gennemført med i alt 208 frivillige mænd og kvinder. I undersøgelsen blev hver person bedt om at smage seks glas: to hvidvine, en rosévin og tre rødvine. Herefter blev…