Rødvin og grøn te kan bidrage til at forebygge metaboliske og neurodegenerative sygdomme

Af Karoline Arberg
Fordele ved rødvin, rødvin, vin, grøn te

Fordele ved rødvin, rødvin, vin, grøn te

Fordele ved rødvin i forhold til metaboliske sygdomme

Både rødvin og grøn te kan gavne din krops sundhed, blandt andet på grund af indholdet af antioxidanter. Takket være en undersøgelse er det nu også fastslået, at begge typer drikkevarer har potentialet til at behandle arvelige metaboliske sygdomme.

Forebyggelse af metaboliske sygdomme

Undersøgelsen, der blev udført af forskere ved Universitetet i Tel Aviv, konkluderer, at epicatechin-3-gallat (EGCG), der forekommer naturligt i grøn te, og tanninsyre, der kan findes i rødvin, kan blokere dannelse af toksiske metabolitter. Disse er stoffer der ikke er direkte skadelige for kroppen, men de kan blive giftige, efter at de er metaboliseret i leveren.

De fleste mennesker med arvelige stofskiftesygdomme er født med et defekt gen, der resulterer i en vigtig enzymmangel. Og i dette tilfælde skal patienter følge en streng diæt gennem hele livet.

Rødvin og garvesyre

Forskere mener, at garveyre fra rødvin kan hjælpe med at behandle medfødte metaboliske sygdomme. De forklarede, at metabolitter (stoffer der, blandt andet, er de grundlæggende bestanddele af DNA og proteiner) akkumuleres i kroppen. Og denne ukontrollerede ophobning er giftig og forårsager alvorlige mentale og udviklingsmæssige lidelser.

I sådanne tilfælde er garvesyre kendt for at forhindre dannelsen af toksiske amyloidstrukturer, som forårsager neurodegenerative lidelser, såsom Alzheimers og Parkinsons sygdom. Det forhindrer således de stivelseslignende proteinstrukturer, som kan forårsage sådanne neurodegenerative sygdomme.

Fordele ved rødvin, rødvin, vin, grøn te

Lær om fordelene ved rødvin

I undersøgelsen blev de to stoffer testet på tre metabolitter forbundet med tre arvelige metaboliske sygdomme: adenin, kumulativ tyrosin og fenylalanin. Og resultaterne viste, at både garvesyre og EGCG var effektive til at blokere dannelsen af giftige amyloidstrukturer.

Lovende resultater

Hovedpersonerne i undersøgelsen forklarer, at de værktøjer, de har udviklet, er banebrydende og har et enormt potentiale til at hjælpe et stort antal patienter i fremtiden. Forfatterne udtaler, at undersøgelsen igen viser naturens evne til at producere det bedste lægemiddel til at behandle nogle af de værste sygdomme, som mennesker kan lide af. Så disse resultater kunne medvirke til udviklingen af nye lægemidler til behandling af denne type lidelser.

Undersøgelsen, der blev offentliggjort i tidsskriftet Nature Communications Chemistry, er stadig i den indledende fase. Resultaterne er lovende og er vigtige for udviklingen af nye farmakologiske behandlinger af metaboliske sygdomme. Resultaterne indikerer, at både grøn te og rødvin øger hjernens sundhed, udover at de også beskytter os mod sygdomme relateret til hjertet.

 

 

Tambien te puede interesar

Skriv en kommentar