Sammensætninger med arabisk mad

Af Karoline Arberg
arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

Arabisk mad er kendetegnet ved dens dejligt krydrede og stærke smag. Sammenlignet med andre gastronomiske retninger er det ikke lette retter, men det er til en vis grad muligt at reducere denne følelse af tyngde i retterne. Det siger sig selv, at man selvfølgelig ikke skal overspise, for det kan give problemer med fordøjelsen. Men lad os derudover også se nærmere på, hvilke drikkevarer vi kan sætte sammen med de lækre retter.

Sådan sammensætter du drikkevarer med arabisk mad

Hvis du ønsker at spille op mod de lidt bittersøde, salte, sukkerholdige og krydrede smage i opskrifterne, kan du vælge vine, der mildner disse smage. Men pas på, at smagene ikke bliver holdt helt i baggrunden, for de er virkelig en oplevelse for ganen. Det skal desuden også bemærkes, at arabisk mad af religiøse årsager traditionelt set ikke ledsages af vin.

Hvidvine

Hvis du står i en situation, hvor du skal finde den rette vin til saucer eller dyppelse, som f.eks. den traditionelle hummus, så er det bedst at vælge en hvidvin, da vinens friskhed vil tilføje mere lethed til retten. Sådanne retter ledsages ofte også af en speciel type brød. Til disse retter anbefales det at gå efter en Chardonnay-hvidvin.

arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

Det er også et lækkert valg at åbne en hvidvin af typen Sauvignon Blanc til disse retter. Vinen er oplagt at sætte sammen med både shawarma, retter med ris, bulgur, tabouleh eller salater med krydderier. Det er dog ikke de eneste hvidvine, som er gode at nyde sammen med disse retter; vi kan også varmt anbefale at åbne en flaske frugtig Verdejo fra Rueda.

Rødvin

Rødvin egner sig godt til opskrifter med kød. De bedste rødvine, som kan fremhæve smagen i arabisk mad, er Merlot-, Malbec- eller Rioja-vine. Det skyldes, at disse rødvine ikke overdøver de lækre og krydrede smagsoplevelser, som maden tilbyder. Disse vine er også gode til opskrifter med lam.

arabisk mad, vin og arabisk mad, sammensætning med arabisk mad

De franske Carménère-vine har f.eks. en fin aroma af urter, en antydning af frugt og noter af grøn og rød paprika. Den anbefales derfor af mange eksperter for at fremhæve krydderierne, som klart indtager hovedrollen i retterne. Som følge heraf anbefales også både yngre og lagrede rødvine, som besidder egenskaber og noter af nødder eller kirsebær med nuancer af vanilje.

Rosé

Til retter med ris, især opskrifter med grøntsager, kan det klart anbefales at vælge en ung rosé.

Sherry

Denne drik giver optimalt modspil til mange orientalske retter, især fra det arabiske køkken. Den passer godt til kylling med karry, såvel som til den traditionelle tagine. Denne ret består normalt af grøntsager, fisk, kylling, ris og mange andre ingredienser.

Øl

Visse retter, som f.eks. kebab, er ikke så almindelige at nyde med et glas vin. Til denne og andre retter, som regel hurtige og lette retter, kan man i stedet snuppe en kold øl. Friskheden i øl kan fremhæve mange forskellige nuancer af smag i maden.

 TAGS:Poliziano Vin Santo Di Montepulciano 375ml 1993

Poliziano Vin Santo Di Montepulciano 375ml 1993

Uvinum samfund validerer Poliziano Vin Santo Di Montepulciano 375ml 1993 med 4 5 poeng.

Enrique Mendoza Chardonnay 2016

 TAGS:Marcel Lapierre Vin de France la Cuvée du Chat 2017

Marcel Lapierre Vin de France la Cuvée du Chat 2017

Marcel Lapierre Vin de France la Cuvée du Chat 2017 kommer det fra håndet til Marcel Lapierre.

Skriv en kommentar