Smager bio vin bedre end de konventionelle?

 TAGS:undefined

Organiske vine er på en opadgående tendens, både i Spanien og i lande som Frankrig, hvor bio kultur tager tid siver dybt blandt forbrugerne. Mere end et modefænomen, det er en tendens, der, ud over at tilføje værdi til produktet, minimere de miljømæssige konsekvenser af afgrøden i hænderne på manden.

Vi kan dog sige, at bio vin er mere godt end konventionel vin? Mens ingen undersøgelser eller forskning, der er ved at fokusere på det, både i USA og Frankrig i Spanien har gennemført to undersøgelser, hvor alt tyder på, at den biologiske vin, under lignende betingelser, ved bedre end resten af vine.

Mere konkret har den amerikanske undersøgelse, ledet af Kedge Business School og University of California, Los Angeles (UCLA), og som omfatter den franske portal Notre-planet.info indikerer, at California vine der er bio-certificeret er bedre en dem der ikke er det. For at udføre undersøgelsen, tog dens ledere som udgangspunkt mere end 74.000 referencer værdsættes af eksperter på The Wine Advocate, Wine Enthusiast og Wine Spectator. Efter at de relevante vægte, var resultatet, at økologiske vine har et gennemsnit på 4,1 mere end konventionelle vine på en skala fra 100 point.

Mens resultaterne er kun for vine fremstillet i Californien, en lignende undersøgelse i Frankrig præsenterer nogle foreløbige resultater som det, for offentliggøres mangel på afgørende resultater. Undersøgelsen bliver gennemført af Kedge Business School og til dato, tyder på, at den biologiske vin i Frankrig smager bedre end det der ikke er.

Som altid, hos Uvinum argumentere vi for, at den bedste vin er den, du som person kan lide bedst og den der drikkers mest, og som måske også afhænge af faktorer som virksomheden, stemningen og ægteskabet. Hvis noget er sandt er det at en vinfremstilling der tager hensyn til miljøet og respekterer bidrager til at berige miljøet, jord og biodiversitet, og som har en stor fordel for alle og også for vin.

 TAGS:Clos de L'Ours Cotes-de-Provence Grizzly Bio 2013Clos de L’Ours Cotes-de-Provence Grizzly Bio 2013

Clos de L’Ours Cotes-de-Provence Grizzly Bio 2013

 

 

 TAGS:Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

Hof Gandberg Bio T.N. 76 Pinot Bianco 2013

 

Skriv en kommentar Smager bio vin bedre end de konventionelle?