Stiningen af glitenfri øl

 TAGS:undefined

Bryggeriindustrien oplever en revolution på verdensplan. De havde ikke taget højde for cøliaki patienter indtil nu, så på grund af deres intolerance over for gluten, har de ikke muligt til at nyde en god øl. I dag har bryggeriindustrien, drevet af håndværk bryggerier, er blevet sensibiliseret, og indsamle de krav af mennesker med cøliaki og tilbyder øl egnede til celiacs.

Kornarten der er mest almindelig anvendte i bryggeriindustrien er byg, men der anvendes også nogle andre kornsorter, såsom hvede. Disse korn har gliadin, et protein sammensatte ansvarlig for cøliaki kan ikke tåle gluten. Men ligesom der er ikke-alkoholisk øl, er det også muligt at fremstille glutenfri øl.

Der kommer flere og flere forskellige valgmuligheder: øl uden gluten, glutenfri øl uden alkohol eller håndværk øl uden gluten.

Der er 2 typer af øl uden gluten:

  • Øl lavet med glutenfri korn som boghvede, sorghum, hirse og quinoa.
  • Øl fremstillet af korn, der har gluten som byg eller hvede, men det endelige produkt har et glutenindhold under 20 ppm der er nødvendige for at den skal betraktes glutenfri,og dete opnås ved en enzymatisk proces.

Denne proces begynder i maltning, en teknik, der forbereder kornet til madlavning, hvor fremtidens øl korn spirer før brænding og senere tilføjes ingredienserne, der omdanner urt til øl. Hele denne proces går gennem forskellige faser, hvori visse enzymer er ansvarlige for separering af gluten proteiner af den endelige øl.

Heldigvis mangler der ikke referencer på markedet: Beers Ambar, med Ambar Celíacos har modtaget europæisk certificering ELS, som i Spanien tildeler Federation of Solar Associations (FACE), bliver den første og eneste glutenfri øl på det spanske marked. Ambar Green er også den første øl egnet til coeliacs verden uden alkohol. Selvfølgelig er der mange andre nationale og internationale bryggerier, der har valgt denne type øl: Estrella Damm (med Daura), den engelske St. Peters eller Daas belgiske og Brunehaut.

 TAGS:Caulier Gluten FreeCaulier Gluten Free

Caulier Gluten Free

 

 

 TAGS:Lammsbrau Sin GlutenLammsbrau Sin Gluten

Lammsbrau Sin Gluten

 

 

Skriv en kommentar Stiningen af glitenfri øl