De vigtigste forskelle mellem Scotch og Bourbon

 TAGS:undefined

Når vi taler om whisky, næsten alle har klart, at vi mener korndestillat gammel oprindelse, hvis nuværende navn stammer fra det gæliske og bogstaveligt betyder “livets vand”. Men de uindviede i denne spændende verden nogle gange, problemer skelne mellem de forskellige sorter, af forskellige årsager, geografiske eller proces, vi nu kan finde på markedet.

I tilfælde af såkaldt Scotch eller skotsk whisky, de ting er klar: det er den, der er lavet i Skotland baseret primært på maltet byg og efter standarderne i bekendtgørelsen af skotsk whiskey, hvori det hedder, bl.a. aspekter, som skal være fyldt på egetræsfade med en kapacitet på mindre end 700 liter og i mindst tre år, uden at tilføje andet end vand eller karamel som farve stoffer. Desuden kan aftapning ikke en rangordning af mindre end 40 procent alkohol efter volumen.

Så langt så klar, men det viser sig, at der ude, i tønderne hvor Scotch lagres skal har tidligere været anvendt til at indeholde bourbon. Hvad er så bourbon? Det viser sig, at produktionen også er reguleret ved lov, i dette tilfælde i USA.

Så ifølge de føderale standarder for identitet af Bourbon, som så betegne en alkoholisk drik, sin skal, som er en blanding med en korn base og med hvilken produktet bliver destilleret, skal den indeholde mindst 51% majs. Resten er generelt maltet byg, rug eller hvede. Dette skal være destilleret i USA og må ikke indeholde nogen tilsætningsstoffer.

Dens aldring skal være i eg, hvid eg og generelt i den amerikanske stat Kentucky, men dette er ikke en nødvendig betingelse, fordi i lang tid har der været bourbon andetsteds. Det er netop Bourbon County, som har givet navn til destillatet, og adskiller sig fra andre amerikanere i brugen af majs som den vigtigste ingrediens, og andre er lavet med rug meste whisky, og også filtrering, i tilfælde af Tennessee whisky, er det lavet med sukker ahorn kul, hvilket giver det en anden smag og aroma til bourbon trods deling meste af den samme proces.

 TAGS:Dalmore 15 Years 1LDalmore 15 Years 1L

Dalmore 15 Years 1L

 

 

 TAGS:Jim Beam 1LJim Beam 1L

Jim Beam 1L

Skriv en kommentar De vigtigste forskelle mellem Scotch og Bourbon