Vin kan udvikle dine kompetencer

 TAGS:undefined

Der er altid noget nyt man kan læse om alkohol og den effekt, det har på os. Den vigtigste fortælling handler om nødvendigheden af at drikke med måde, og at man aldrig må køre efter at have drukket. Uvinum støtter naturligvis de forebyggende beskeder fra sundhedskampagnerne helhjertet og uden forbehold.

Ikke desto mindre er det spændende at læse nye undersøgelser, som lægger vægt på de positive aspekter af et moderat forbrug af alkohol. Fordelene ved kost- og drikkevanerne i middelhavslandene har længe været kendt, så dem vil vi ikke gå dybere ind i her. Vi har i stedet udvalgt fem undersøgelser, som peger på, at alkohol kan have en forbedrende virkning på forskellige evner.

Danseevner

I december udgav The Times resultaterne fra en undersøgelse foretaget af Professor David Nutt, som konkluderede, at seks glas vin drastisk forbedrede forsøgspersonernes score i et Xbox dansespil. Det svarer til omkring en flaske vin. Det ser dog ud som om, at denne forbedrede evne nærmest helt forsvinder efter mere end seks glas.

Sproglige evner

Ifølge en ny undersøgelse udført af universiteterne King’s College, Liverpool og Maastricht, som blev offentliggjort i Journal of Psychopharmacology, så kan et glas alkohol have en positiv indvirkning på dine sprogkundskaber, både efter egen vurdering og efter andres vurdering. Så når du næste gang tager på ferie langs vinruterne i Spanien eller Italien, skal du ikke tøve med at drikke et glas vin og få afprøvet dine sprogevner med de lokale.

Problemløsning

En ny undersøgelse foretaget af Professor Jennifer Wiley fra University of Illinois ser ud til at bevise, at to glas øl eller vin gør dig i stand til at løse gåder og hjernevridere både bedre og hurtigere, end hvis du var ædru. Men det er måske værd at overveje at denne effekt er begrænset, da alkohol forstærker kreativiteten i forhold til at løse et problem, men på samme tid forværres dine analytiske evner.

Lugtesansen

The Institute of Science i Israel har i en undersøgelse fremlagt, at to glas alkohol for kvinder og tre for mænd kan forstærke vores lugtesans. Vi kan med andre ord identificere lugte bedre, når vi er en smule påvirkede. Men som det også er tilfældet med andre evner, så forsvinder denne evne, når vi har drukket for meget.

Sociale evner

Ifølge en artikel, som er offentliggjort i Psychological Science, så har indtagelsen af et par drinks potentialet til at forbedre dine sociale evner. Påvirkningen fra alkohol ser ud til at fremme lysten til at deltage i samtaler og får dig til at smile mere, hvilket igen har en positiv effekt på de sociale bånd, der knyttes. Det skal dog siges, at vodkashots ikke kan erstatte sunde forhold mellem mennesker.

 TAGS:Reserva Dos Amigos 2013Reserva Dos Amigos 2013

Reserva Dos Amigos 2013

 

 

 TAGS:Porta 6 2016Porta 6 2016

Porta 6 2016

Skriv en kommentar Vin kan udvikle dine kompetencer