Tendenser:

Vin af Friuli

Se alle produkter i Vin af Friuli

Regionen Friuli-Venecia Julia er den mest østlige af Italiens regioner, med grænser til Østrig og Slovenien. Den udgøres af de fire provinser Udine, Pordenone, Gorizia og Trieste. Vinene bliver sammenlignet med de bedste fra Toscana og Piemonte og deres vinproduktion repræsenterer 2% af Italiens vinproduktion.

Det er lykkedes dem at skabe en perfekt vin takket være alsidigheden af terræner på deres jord, klimaet som plejer at være friskt, og især takket være vinproducenternes vedholdenhed. Takket være jordenes alsidighed har vi vine med meget særlige egenskaber.

Friuli Grave omfatter sletterne ved foden af Alperne og er dannet af stenede terræner som gør at druerne modnes perfekt. Vi kan også finde vigtige Crus i zonen som ligger op til grænsen med Slovenien. I zonerne Fruili Latisana, Friuli Arquileia og Fruili Annia er druen karakteristisk ved at være intens og aromatisk. I Carso-zonen finder nogle golde og svære jorde, men som vinproducenterne har formået at arbejde med hvilket har medført vine såsom Terrano og Vitovska

Køb Vine af Friuli online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin Af Friuli: rosa

se alle

Vin Af Friuli: Robert Parker-bedømmelse