Vin Jumilla

Se alle produkter i Vin Jumilla »

Jumilla er en D.O. skabt i 1966, som ligger mellem provinserne Murcia og Albacete og omfatter en række kommuner i Murcia og Castilla-La Mancha. Vinmarkerne strækker sig over mere end 30.000 hektarer på en jord der er hovedsaligt brun og af kalksten hvilket er optimalt for dyrkningen af den autoktone drue Monastrell. Klimaet er kontinentalt med kun lidt regn og temperaturer der svinger meget mellem vinteren og den tørre sommer, fra 0 til 40 grader.

Oprindelsesgarantien Jumilla blev efter en svær floxera-sygdom i slutningen af 80erne nødt til at plante nye vinstokke og fokusere på zonens varianter såsom Monastrell som repræsenterer 80% af de dyrkede druer. Takket være de nye vinteknologier produceres nu rødvine, rosé-vine og hvidvine. Det er elegante vine som er blevet en sensation i udlandet.

Oprindelsesgarantien Jumilla bruger som varianter til rødvinene især druen Monastrell, men derudover også Ganarcha, Cenciel, Cabernet Sauvignon, Syrah og Garnacha Tintorera. Til hvidvinene er varianten Arien den mest anvendte, men der dyrkes også druerne Malvasía, Macabeo og Pedro Ximénez.

Køb Vine af Jumilla online.

Se mere

Vin Jumilla: bedste Sælgere

Vin Jumilla: rød

Vin Jumilla: hvid

Vin Jumilla: mousserende

Robert ParkerRobert Parker

Vin Jumilla: Robert Parker-bedømmelse