Velkommen til Drinks&Co

Du skal være 18 år eller derover for at besøge denne side.

Indtast venligst dit fødselsår.

Husk at drikke med måde

Kaffelikør

Se alle produkter i Kaffelikør

Likører har en ret høj mængde sukker men har ofte en lavere alkoholprocent end andre typer spiritus. Der findes desuden et væld af forskellige typer likører, fra anislikører til kaffelikører. En kaffelikør er en kombination af to ting, som mange holder af: kaffe og alkohol. Der er nogle kaffelikører, som er kendt mange steder i verden, og herunder vil vi kigge nærmere på nogle af de mest populære mærker. Man må dog endelig ikke glemme, at der findes masser af kaffelikører fra mange forskellige lande, som måske ikke har lige så kendte navne, men som kan være mindst lige så spændende at smage og lære at kende.

Kahlúa produceres i Mexico og er den bedst sælgende kaffelikør i verden. Det er en sød og sirupsagtig likør, som både kan drikkes alene og i cocktails som for eksempel Espresso Martini, Millionaire’s Coffe og i Black eller White Russian. Nogle bruger også likøren til fremstilling af desserter. Kaffelikøren er en blanding af frisk kaffe, rom, vanilje og karamel. Kaffebønnerne, som bruges til kaffen, har noter af chokolade, og man lader bønnerne modne langsomt inden de ristes let og males groft for, at de kan udvikle den karakteristiske Kahlúa-smag.

Tia Maria er en anden populær kaffelikør, som mange kender. Denne likør stammer fra Jamaica, hvor den fremstilles på jamaicanske kaffebønner. De vigtigste ingredienser i likøren er kaffebønner, jamaicansk rom, vanilje og sukker, og den færdige blanding har en alkoholprocent på 20%. Navnet Tia Maria stammer fra historien om en spansk pige som flygtede fra Jamaica i det 18. århundrede sammen med en tjenestepige, som bar på nogle smykker og opskriften på en familielikør. Til ære for kvinden, som reddede hendes liv, navngav hun likøren Tia Maria (Tia er spansk for tante).

Sheridan’s er endnu en klassiker indenfor kaffelikør. Den produceres i Irland og blev første gang introduceret i 1994. Flasken skiller sig ud i forhold til andre likører, da den har to kamre: i den ene side er den sorte likør med kaffe og whiskey, og i den anden side den hvide chokoladelikør. Når de to dele blandes rigtigt får man noget, der minder om en Irish Coffee.

Køb Kaffelikør online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Kaffelikør: bedste Sælgere

se alle

Seneste nyheder i sortimentet

se alle