Tendenser:

Vin Montsant

Se alle produkter i Vin Montsant

Montsant er oprindelsesgarantien der blev dannet i 2001 og som før var del af D.O. Tarragona. Vingårdene breder sig over regionen Priorat (det sydlige Tarragona) i mere end 16 kommuner. Middelshavsklimaet nyder godt af at være isoleret af bjergene som begunstiger temperaturforskellene, hvilket er godt for druernes modning. De fugtige vinde som kommer fra havet letter manglen på regn om sommeren. Jordene har 3 karakteristika: de er kompakte og kalkholdige, af kalksten og ligger ved højder over 200 m (op til 700 m).

Vinmarkerne i Montsant strækker sig over mere end 2.000 hektarer, med en stor vækst i antallet af vingårde (50) som eksporterer massivt til USA og Tyskland. Montsant har en produktion på mere end 10 millioner kilo drue og flere end 800 producenter.

De hvide druevarianter er Garnacha Blanca, Macabeo, Moscatel, Pansal, Parellada og Chardonnay. De to førstnævnte er de mest traditionelle.

Rødvinene fra Montsant har meget krop og de anvendte druer er især Caniñena og Garnacha. Derudover laver man vine med Cabernet Sauvignon, Garnacha Peludo, Merlot, Monastrell, Syrah, Tempranillo, Mazuelo og Picapoll.

Køb Vine af Montsant online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin Montsant: bedste Sælgere

se alle

Vin Montsant: rød

se alle

Vin Montsant: hvid

se alle

Vin Montsant: rosa

se alle

Vin Montsant: Robert Parker-bedømmelse

Seneste nyheder i sortimentet

se alle